php - mysql

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

php - mysql

Δημοσίευση από free-stuff » 20 Ιαν 2009 17:45

Καλησπέρα.

Έχω έναν πίνακα 6 στηλών και για να τον εμφανίσω γράφω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

while($row=mysql_fetch_row($result))
{
echo "<tr><td>$row&#91;0&#93;<a></td><td>$row&#91;1&#93;</td><td>$row&#91;2&#93;</td><td>$row&#91;3&#93;</td><td>$row&#91;4&#93;</td><td>$row&#91;5&#93;</td>";
echo "</tr>";
&#125;
echo "</table>";
Ερώτηση: Υπάρχει κάποιος τρόπος, να εμφανίζεται όλος ο πίνακας, χωρίς όλη αυτή τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων των στηλών?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

php - mysql

Δημοσίευση από cpulse » 20 Ιαν 2009 18:50

Είσαι τυχερός.. το χω έτοιμο

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_connect&#40;'localhost', '***', '***'&#41; or die&#40;'Could not connect to database &#91;dberror 1&#93;'&#41;;
mysql_select_db&#40;'test'&#41; or die&#40;'Could not choose database &#91;dberror 2&#93;'&#41;;

echo '<table>' . "\n";

echo '	<tr>' . "\n";

$res = mysql_query&#40;"SHOW COLUMNS FROM test1"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
while &#40;$row = mysql_fetch_assoc&#40;$res&#41;&#41;
	echo '		<th>' . htmlspecialchars&#40;$row&#91;'Field'&#93;&#41; . '</th>' . "\n";

echo '	</tr>' . "\n";

$res = mysql_query&#40;"SELECT * FROM test1"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
while &#40;$row = mysql_fetch_row&#40;$res&#41;&#41; &#123;
	echo '	<tr>' . "\n";

	foreach &#40;$row as $cell&#41;
		echo '		<td>' . htmlspecialchars&#40;$cell&#41; . '</td>' . "\n";

	echo '	</tr>' . "\n";
&#125;

echo '<table>' . "\n";

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

php - mysql

Δημοσίευση από korgr » 21 Ιαν 2009 11:58

Αλέξη???
Μα πάντα ένα ετοιμο λαγο στο καπελο ρε παιδι μου?
χαχαχα :lol:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

php - mysql

Δημοσίευση από cpulse » 21 Ιαν 2009 12:38

:)

free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

php - mysql

Δημοσίευση από free-stuff » 21 Ιαν 2009 12:51

Ευχαριστώ, δουλεύει.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με αυτό τον κώδικα όλο το περιεχόμενο της σελίδας βγαίνει εκτός "ορίων".

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

php - mysql

Δημοσίευση από cpulse » 21 Ιαν 2009 13:48

Εκτώς ορίων εννοείς οτι βγάζει πολλά δεδομένα χωρίς σελίδες;
Μπορείς να βάλεις ένα LIMIT στο sql και να το περιορίσεις.

Αλλά ακόμα καλύτερα να βάλεις ένα phpMyAdmin για ποιο ολοκληρωμένη διαχείριση.

free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

php - mysql

Δημοσίευση από free-stuff » 21 Ιαν 2009 15:45

Το έτοιμο template που χρησιμοποιώ, στο css έχει προκαθορισμένο κάποιο πλάτος.

Όταν εμφανίζω τον πίνακα της βάσης μου με τον κώδικα σου, ο πίνακας αλλά και τα υπόλοιπα περιεχόμενα της σελίδας βγάινουν έξω από το πλάτος που ορίζει το css.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

php - mysql

Δημοσίευση από cpulse » 21 Ιαν 2009 15:58

Το <table> κάντω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table width="123">

free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

php - mysql

Δημοσίευση από free-stuff » 23 Ιαν 2009 12:33

Φίλε βρήκα το πρόβλημα...
στην τελευταία γραμμή σου ξέφυγε το / στο <table> :D

Τώρα κάτι τελευταίο...

Με τον παλιό κώδικα, έβαζα hyperlinks στην πρώτη στήλη ως εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<tr><td><a href=theatra$row&#91;0&#93;.php>$row&#91;0&#93;<a></td>
Έτσι η πρώτη στήλη είχε συνδέσμους ως εξής...
το πρώτο πεδίο πήγαινε στο theatra1.php
το δεύτερο στο theatra2.php κ.ο.κ.

Τώρα με αυτό τον κώδικα πως μπορώ να το κάνω?

Το πιο καλό θα ήταν αν έβρισκα τη λύση να βάλω τα hyperlinks απ ευθείας στον πίνακα από το phpmyadmin. Έψαξα αρκετά, το κατάφερα, ορίζοντας το πεδίο σαν text/link αλλά μετά μου έγραφε το hyperlink! π.χ. /mysite/test.php αντί να γράφει 1 και πατώντας πάνω του να πηγαίνεις στο /mysite/test.php

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php - mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 23 Ιαν 2009 15:23

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου πω, αλλά μία ιδέα που μου ήρθε είναι η εξής:
Απο τη στιγμή που ανάμεσα στο <a href> και το </a> μπορείς να βάλεις ότι θές
δοκίμασε μήπως κάνεις κάτι σε αυτό το στύλ.

$i = 1;

echo "<a href = .....> $i+1</a>";

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php - mysql

Δημοσίευση από fafos » 23 Ιαν 2009 16:07

Apostolis_38 έγραψε:Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου πω, αλλά μία ιδέα που μου ήρθε είναι η εξής:
Απο τη στιγμή που ανάμεσα στο <a href> και το </a> μπορείς να βάλεις ότι θές
δοκίμασε μήπως κάνεις κάτι σε αυτό το στύλ.

$i = 1;

echo "<a href = .....> $i+1</a>";
auto tha dinei panta timh $i=2... prin to while vazeis $i = 1; kai prin kleisei to while vazeis $i++;

sto link vazeis: href=theatra$i.php (an to echo einai me mona quotes to link prepei na einai etsi: href=theatra'.$i.'.php)

ola auta efoson h akolouthia 1,2,3... klp einai panta h idia...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες