include

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

include

Δημοσίευση από thrs30 » 21 Ιαν 2009 11:59

Καλημέρα,
προσπαθώ να εφαρμόσω τον include για απομακρυσμένο αρχείο αλλά δημιουργείται πρόβλημα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/lib/sample.lib.php";

Warning: include(header.html) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Program Files\xampp\htdocs\greekedunews\site\upload_news\nea56.php on line 61
Relax!!! Take it easy.....

Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

include

Δημοσίευση από thrs30 » 21 Ιαν 2009 12:05

Συγνώμη, έκανα post λάθος κώδικα και το αντίστοιχο warning.

Κώδικας: Επιλογή όλων

	<?php include $_SERVER&#91;'DOCUMENT_ROOT'&#93;."/greekedunews/site/header.php";?>
Warning: include(C:/Program Files/xampp/htdocs/greekedunews/site/header.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Program Files\xampp\htdocs\greekedunews\site\upload_news\nea63.php on line 61
Relax!!! Take it easy.....

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

include

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 21 Ιαν 2009 13:14

Το μήνυμα λέει οτι είναι λάθος το path.
Λογικά το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_SERVER&#91;'DOCUMENT_ROOT'&#93;."
πρέπει να δείχνει στο

Κώδικας: Επιλογή όλων

"/greekedunews/site/
οπότε το δηλώνεις δύο φορές.

Βάλε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_SERVER&#91;'DOCUMENT_ROOT'&#93;."/header.php
αν το header.php είναι στο root ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

/file&#40;το όνομα του φακέλου&#41;/header.php
αν είναι σε κάποιον υποφάκελο.

Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

include

Δημοσίευση από thrs30 » 21 Ιαν 2009 14:12

Δεν είναι έτσι. Αν παρατήρησες το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_SERVER&#91;'DOCUMENT_ROOT'&#93;."
περιέχει το path από C:/Program Files...
Οπότε είναι απαραίτητη η αναφορά των υποφακέλων greekedunews/site/.
Κάτι άλλο πρέπει να υπάρχει...
Relax!!! Take it easy.....

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

include

Δημοσίευση από fafos » 21 Ιαν 2009 14:24

thrs30 έγραψε:Δεν είναι έτσι. Αν παρατήρησες το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_SERVER&#91;'DOCUMENT_ROOT'&#93;."
περιέχει το path από C:/Program Files...
Οπότε είναι απαραίτητη η αναφορά των υποφακέλων greekedunews/site/.
Κάτι άλλο πρέπει να υπάρχει...
mhpos thelei anapoda ta slashes? \
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

include

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 21 Ιαν 2009 14:41

Ωπ.
Ναί, έχεις δίκιο. Δεν είδα το \htdocs\

Μήπως έχεις κάποιο ορθογραφικό λάθος;
Η βάλε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $_SERVER&#91;'SCRIPT_FILENAME'&#93;;
και στα δύο αρχεία, τρέξτα για να σου βγάλει το path και σύγκρινέ τα.

Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

include

Δημοσίευση από thrs30 » 21 Ιαν 2009 15:57

Δεν δούλεψε κάτι από αυτά.
Στο path εμφανίζει ότι κ στο warning...
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Relax!!! Take it easy.....

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

include

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 21 Ιαν 2009 17:20

Το μήνυμα αυτό είναι θέμα path ή ορθογραφικού λάθους (π.χ. heade.php αντί για header.php ή /sit αντί για /site ).
Ψάξτο λίγο πιο προσεκτικά

Ελπίζω μόνο να μην έχεις σβήσει ή μετονομάσει το αρχείο :D

Δοκίμασε επίσης να βάλεις στο include όλο το path αντί για το $_SERVER... να δείς τι γίνεται

Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

include

Δημοσίευση από thrs30 » 23 Ιαν 2009 11:06

Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια-έστω και καθυστερημένα. Ήταν όντως ορθογραφικό το λάθος και δεν μπορούσα να το διακρίνω.
Relax!!! Take it easy.....

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

include

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 23 Ιαν 2009 11:42

Ωραία, μπράβο σου που το έφτιαξες.
Κι εγώ πολλές φορές θα ήθελα 50άρα οθόνη με font size 72 γιατί μου συμβαίνει συχνά αυτό :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης