Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
lenaki7
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009 00:53

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από lenaki7 » 22 Ιαν 2009 01:20

Γειας σας,
είμαι νέα στο forum και δεν ξέρω αν ο τρόπος που γράφω είναι και ο καλύτερος. Έχω ως θέμα της πτυχιακής μου την δημιουργία ιστοσελίδας. Εκεί που έχω κολλήσει είναι στο εξής πρόβλημα.Έχω έναν πίνακα στην βάση όπου κρατά ασκήσεις των χρηστών που τις ανεβάζουν στην σελίδα. και άλλον έναν πίνακα που χρησιμοποιείται για την εγγραφή του χρήστη. πως θα καταφέρω να εισάγω το username πεδίο του πίνακα register στον πίνακα upload?

αυτό είναι το κομμάτι κώδικα που θέλω να αλλάξω

$query="insert into upload (class, subject, ask_name, username, description, file_name, upload_path) values ('$taksi_value', '$subject_value', '$onomaaskisis', '$onomaxristi', '$perigrafi', '$file_name', '$upload_path2')";
$result = mysql_query($query);
echo( "<P>Η εγγραφή καταχωρήθηκε.</P>" );

Δεν ξέρω αν θα βοθήσει αλλά στην σελίδα χρησιμοπιώ sessions για να μπορεί να κρατάει τα δεδομένα του username
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από fafos » 22 Ιαν 2009 01:29

$onomaxristi = $_SESSION['username'];


to poio sosto omos einai na dineis to id tou xrhsth se periptosh pou anagkasteis na allakseis to username tou idiou xrhsth se kati allo..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

lenaki7
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009 00:53

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από lenaki7 » 22 Ιαν 2009 01:43

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου αλλά το δοκίμασα και δεν έτρεξε. Μου βγάζει λάθος στην σύνταξη της εντολής. Μπορώ να γράψω μέσα στο insert into upload (...) values (....,'$onomaxristi'=$_SESSION['username'];,.......) ?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από fafos » 22 Ιαν 2009 02:03

lenaki7 έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου αλλά το δοκίμασα και δεν έτρεξε. Μου βγάζει λάθος στην σύνταξη της εντολής. Μπορώ να γράψω μέσα στο insert into upload (...) values (....,'$onomaxristi'=$_SESSION['username'];,.......) ?
oxi.. auto pou sou edosa to vazeis prin to query..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

lenaki7
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009 00:53

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από lenaki7 » 23 Ιαν 2009 00:19

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά τώρα το δοκίμασα και τελικά τρέχει έτσι όπως μου είπες.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου!!!!!!!

lenaki7
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009 00:53

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από lenaki7 » 03 Φεβ 2009 23:36

Καλησπέρα και πάλι,
fafos, τώρα που εμπλουτίζω τη σελίδα έδωσα στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει το username του, οπότε θα μου χρειαστεί το id του.
Πώς μπορώ όμως να κάνω session με το id του (auto_increment το χω δηλώσει στη βάση), αφού όταν κάνει register ο χρήστης δεν το κάνω πουθενά $_POST?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από fafos » 03 Φεβ 2009 23:43

lenaki7 έγραψε:Καλησπέρα και πάλι,
fafos, τώρα που εμπλουτίζω τη σελίδα έδωσα στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει το username του, οπότε θα μου χρειαστεί το id του.
Πώς μπορώ όμως να κάνω session με το id του (auto_increment το χω δηλώσει στη βάση), αφού όταν κάνει register ο χρήστης δεν το κάνω πουθενά $_POST?
giati xreiazese to id gia allagh username? yparxei periptosh na yparxoun 2 melh me to idio username?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

lenaki7
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009 00:53

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από lenaki7 » 03 Φεβ 2009 23:50

οχι το username είναι unique. απλά ο χρήστης μπορεί να μπει στο προφίλ του και να αλλάξει το username του (update του πεδίου username).
επομένως στον πίνακα upload αντί για το πεδίο username θα υπάρχει το πεδίο user_id (int). και όταν θα κάνει login ο χρήστης με το καινούργιο του username να μπορεί να δει όλες τις ασκήσεις που έχει ανεβάσει, δλδ κι αυτές που ανέβασε όταν έμπαινε με το αρχικό Username.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από fafos » 04 Φεβ 2009 01:16

lenaki7 έγραψε:οχι το username είναι unique. απλά ο χρήστης μπορεί να μπει στο προφίλ του και να αλλάξει το username του (update του πεδίου username).
επομένως στον πίνακα upload αντί για το πεδίο username θα υπάρχει το πεδίο user_id (int). και όταν θα κάνει login ο χρήστης με το καινούργιο του username να μπορεί να δει όλες τις ασκήσεις που έχει ανεβάσει, δλδ κι αυτές που ανέβασε όταν έμπαινε με το αρχικό Username.
se kathe username antistoixei ena id.. opote, an kaneis update me "where username='$username'" sto query sou tha doulepsei to idio kai an zhthseis "where id='$id'"
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

lenaki7
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009 00:53

Εισαγωγή στήλης από έναν πίνακα σε άλλον

Δημοσίευση από lenaki7 » 04 Φεβ 2009 01:33

ok fafos, σε ευχαριστώ πολύ! θα το ξαναδώ καλύτερα τότε γιατί αν και έκανα κάποιες δοκιμές δε μου έτρεξε...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες