Dev-C++ linker error

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
stesia
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 02 Δεκ 2007 22:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από stesia » 22 Ιαν 2009 19:51

Καλησπέρα!
Αν τυχόν χρησιμοποιεί κάποιος Dev-C++, μήπως ξέρει να μου πει τι ακριβώς είναι το linker error και πως διορθώνεται;
Συγκεκριμένα μου βγάζει: [Linker error] undefined reference to `stack::stack(int)'
Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από tix-3- » 22 Ιαν 2009 22:26

Εχει κανει

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include "Stack.h"
;
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Άβαταρ μέλους
unreal
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 04 Ιουν 2004 16:12
Τοποθεσία: Inside My Brain!

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από unreal » 23 Ιαν 2009 11:39

κάπου καλείς αυτην την member function (constructor βασικά) αλλα για κάποιο λόγο δεν βλέπει το body της. Κάτι έχεις ξεχάσει! :P

stesia
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 02 Δεκ 2007 22:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από stesia » 23 Ιαν 2009 16:45

Εχω κάνει #include "Stack_h" αλλα και παλι δεν δουλεύει. Αν μπορείτε ριξτε μια ματιά στον κώδικα τον επισυνάπτω. :-?
Συνημμένα
test.rar
ειναι οι κλάσεις stack,heap,avl,hash και η main που ειναι το test
(594.97 KiB) Μεταφορτώθηκε 419 φορές

Άβαταρ μέλους
unreal
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 04 Ιουν 2004 16:12
Τοποθεσία: Inside My Brain!

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από unreal » 23 Ιαν 2009 17:36

κάνεις use precompiled header. πρέπει παντα να το κανεις include πρωτο πρωτο!

stesia
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 02 Δεκ 2007 22:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από stesia » 24 Ιαν 2009 19:54

:( Δεν καταλαβα τι εννοεις ποιο πρεπει να κανω πρωτα include? Στη main ειναι το λαθος ή στις κλάσεις?

Επίσης τι ειναι ο precompiled header?
Απολογούμαι για την ασχετοσύνη μου..... :roll:

Άβαταρ μέλους
unreal
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 04 Ιουν 2004 16:12
Τοποθεσία: Inside My Brain!

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από unreal » 25 Ιαν 2009 13:45

Για να μην σε μπερδέψω απλά ξαναφτιάξε το project και στα options επελεξε "empty project"

stesia
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 02 Δεκ 2007 22:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από stesia » 28 Ιαν 2009 21:36

Το εκανα και αυτο αλλα τωρα βγάζει Build error. έλεος.... τι λάθος έκανα παλι?? δεν καταλαβαίνω, γιατί είχα και ένα άλλο πρόγραμμα το οποίο έτρεχε κανονικά και τώρα το ανοιγω και δεν τρέχει. Απότι καταλαβαίνς το λαθος είναι σε καποια ρύθμιση του προγράμματος και όχι στον κώδικα, σωστα?

Άβαταρ μέλους
unreal
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 04 Ιουν 2004 16:12
Τοποθεσία: Inside My Brain!

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από unreal » 29 Ιαν 2009 16:28

Γιατι δεν κοιτας απλά τι error βγάζει ο compiler? :P

stesia
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 02 Δεκ 2007 22:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από stesia » 29 Ιαν 2009 16:35

το κοιταω, βγαζει build error αλλα δεν λεει σε ποιο σημειο ειναι!!

ITdreamer
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2009 03:00

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από ITdreamer » 24 Νοέμ 2009 03:19

Γεια σε όλους. Είμαι αρχάριος στη c. Συνηθίζω να δουλεύω σε dev c++ kαι όχι σε linux. To συγκεκριμένο προγραμματάκι είναι απλώς ενδεικτικό για το ότι δε μου δουλεύει η fork σε dev ενω το ίδιο προγραμμα παίζει μια χαρά σε linux. Χρησιμοποιώ dev c ++ 4.9.9.2 , έχω κάνει full installation kai όλα τα updates που μπορούσαν να εγκατασταθούν.Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων που αφιερώνετε χρόνο στο πρόβλημά μου... Παραθέτω το πρόγραμμα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>
#include <ctype.h>
#include <unistd.h>
#include <sys/types.h>


int main&#40;&#41;
&#123;
    pid_t  pid;
    int i;
    int mother_pid;
    
    mother_pid = getpid&#40;&#41;;
    for&#40;i=1; &#40;i<6&#41; && &#40;mother_pid == getpid&#40;&#41;&#41;  ; i++&#41; 
    &#123;   
        pid=fork&#40;&#41;; 
        if &#40;pid==0&#41;
          &#123;
          printf&#40;"i am a child no %d.\n", getpid&#40;&#41;&#41;;  
          &#125;
        else printf&#40;"i am the mother no %d.\n", getpid&#40;&#41;&#41;;
    
    &#125;
    return 0;
&#125;

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από virxen75 » 24 Νοέμ 2009 09:54

αν δεν κάνω λάθος h fork αποτελεί εντολή του unix
και γι αυτό δουλεύει μόνο εκεί.

ITdreamer
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2009 03:00

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από ITdreamer » 25 Νοέμ 2009 01:25

Παρακαλώ ας επιβεβαιώσει κάποιος την απάντηση παραπάνω...

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από virxen75 » 25 Νοέμ 2009 09:26


ITdreamer
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2009 03:00

Dev-C++ linker error

Δημοσίευση από ITdreamer » 25 Νοέμ 2009 17:49

Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου....

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης