Δεν αναγνωριζει ram !!

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
joHnAkISsS
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 25 Ιαν 2009 20:23

Δεν αναγνωριζει ram !!

Δημοσίευση από joHnAkISsS » 25 Ιαν 2009 20:33

γεια σας παιδια . λειτουργω vista ultimate edition !! ειχα 2 γιγα ραμ και σκεφτηκα να την ανανεωσω !! Εχω ομως ενα προβλημα !! την εχω βαλει κανονικα .. στις ιδιοτητες στα windows μου λεει πως έχω 3giga αλλα αν μπω στο bios και αν δω και μεσω everest ultimate μου λεει πως εχω 2γιγα !! ειναι κριμα λοιπον ... !! Sad μήπως καποιοςσ γνωριζει το τι φταιει ;;;

Επισης εχω βαλει τις 2 παλιες ραμ ( που ειχαν 2 γιγα μαζι ) να κανουν double channel !!
Το λειτουργικο ειναι 32bit και τα ghz στις ραμ ειναι ιδια !!! ειναι 3 απο 1 γιγα !

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Δεν αναγνωριζει ram !!

Δημοσίευση από Stathis » 25 Ιαν 2009 21:08

Πρωτον να πω οτι ο Γιάννης είναι φιλαράκι και μιας και εγώ δε μπορουσα να βοηθησω πιο πολυ τον παρεπεμψα εδω...πάντως Γιάννη (αλητη δε μου το είχες πει) νομιζω δε γινεται να έχεις και τρεις ram και double channel ;)

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δεν αναγνωριζει ram !!

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 25 Ιαν 2009 22:10

1) update BIOS στν τελευταία έκδοση.
2) τα vista εμενα χωρις το SP μου βλεπαν μεχρι 3.5 οταν εβαλα το SP1 μου βέπαν κανονικά 4GB. oποτε αν δν το έχεις, βάλε κ αυτο.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

joHnAkISsS
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 25 Ιαν 2009 20:23

Δεν αναγνωριζει ram !!

Δημοσίευση από joHnAkISsS » 26 Ιαν 2009 17:32

Σχετικα με αυτο : 1) update BIOS στν τελευταία έκδοση.
2) τα vista εμενα χωρις το SP μου βλεπαν μεχρι 3.5 οταν εβαλα το SP1 μου βέπαν κανονικά 4GB. oποτε αν δν το έχεις, βάλε κ αυτο.


Εχω και το service pack 1 και την τελευταια εκδοση του BIOS !!! αρα τι παιζειιιι ;

Frruger
Δημοσιεύσεις: 375
Εγγραφή: 22 Ιουν 2007 20:15

Δεν αναγνωριζει ram !!

Δημοσίευση από Frruger » 28 Ιαν 2009 09:30

Δοκίμασε να βάλεις ένα ένα τα Dimm για να δεις αν είναι κάποιο ελαττωματικό.

Δοκίμασε να τρέξεις κάποιο άλλο προγραμματικι για να δεις την RAM μπορεί να έχει bug αυτό που τρέχεις τώρα
To cpu-z κάλο είναι, και δεν θέλει εγκατάσταση κιόλας, ένα αρχείο τρέχεις
http://www.cpuid.com/cpuz.php

Τα 32bits Vista με SP1 αναγνωρίζουν ότι έχεις εγκατεστημένη 4GB RAM, αν κοιτάξεις όμως τον Task Manager θα δεις ότι έχεις διαθέσιμη RAM προς χρήση λιγότερη από την εγκατεστημένη. Εντέλει η εγκατεστημένη μνήμη και η διαθέσιμη μνήμη είναι δυο πολύ διαφορετικά πράγματα σε ένα 32bits λειτουργικό
Διεξοδικότερα αναλύεται το παραπάνω σε ένα παλιότερο thread του Connor
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 2&start=15

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες