Επικύρωση δεδομένων σε μια σελίδα php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Chrisa_dr
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 18:10

Επικύρωση δεδομένων σε μια σελίδα php

Δημοσίευση από Chrisa_dr » 29 Ιαν 2009 19:18

Καλησπέρα αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα είδους τεστ το οποίο να διορθώνετε αυτόματα. Έχω κάνει την βάση δεδομένων μου και την σελίδα η οποία δημιουργεί το τεστ. Απλά έχω δημιουργήσει κώδικα που ονομάζει το κάθε πεδίο σύμφωνα με μια μεταβλητή που της οποίας η τιμή αυξάνετε. Εκεί που κολλάω είναι στο πως θα διορθώνετε. δεν ξέρω πως να περάσω την μεταβλητή στην επόμενη σελίδα. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!! ο κώδικας είναι ο παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$username="root";
$password="****";
$database="****";

mysql_connect(localhost,$username,$password);
@mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");

$table=$_POST['table'];//το όνομα του πίνακα που διάλεξα από την προηγούμενη σελίδα

$query="SELECT * FROM $table";

$result=mysql_query($query);

$num=mysql_num_rows($result);

mysql_close();

echo "<b><center>$table</center></b><br><br>";


$j =1;
$i=0;
while &#40;$i < $num&#41; &#123;
//τα πεδία της βάσης δεδομένων

$id=mysql_result&#40;$result,$i,"id"&#41;;
$type=mysql_result&#40;$result,$i,"type"&#41;;
$question=mysql_result&#40;$result,$i,"question"&#41;;
$answ1=mysql_result&#40;$result,$i,"answ1"&#41;;
$answ2=mysql_result&#40;$result,$i,"answ2"&#41;;
$answ3=mysql_result&#40;$result,$i,"answ3"&#41;;
$answ4=mysql_result&#40;$result,$i,"answ4"&#41;;
$sosto=mysql_result&#40;$result,$i,"sosto"&#41;;

//2 μεταβλητές που θα αθροίζουν τα σωστά και θα βγάζουν ένα ποσοστό
$sum=0;
$count=0;

//Κρυμμένες μεταβλητές που δεν ξέρω αν χρειάζονται

echo"<input type='hidden' name='id' value='$id' />";
echo"<input type='hidden' name='question' value='$question' />";
echo"<input type='hidden' name='answ1' value='$answ1' />";
echo"<input type='hidden' name='answ2' value='$answ2' />";
echo"<input type='hidden' name='answ3' value='$answ3' />";
echo"<input type='hidden' name='answ4' value='$answ4' />";
echo"<input type='hidden' name='sosto' value='$sosto' />";
echo"<input type='hidden' name='table' value='$table' />";

//Ο κώδικας που δημιουργεί το τεστ 

if&#40;$type=="radio"&#41;&#123;

echo "$j. $question<br>";
echo "<form action='pick4.php' method='post' >";
echo "<input type='radio' name='$j' value='$j'>right $j<br>";
echo "<input type='radio' name='$j' value='$j'>Λάθος $j<br><hr>";
echo"<input type='hidden' name='q$j' value='$j' />";
$j++;
&#125;

else if&#40;$type=="fill"&#41;&#123;
echo "$j. $question<br>";
echo "<input type='text' name='$j'  size='2'> $answ1<br>";
echo "<input type='text' name='$j'  size='2'> $answ2<br>";
echo "<input type='text' name='$j'  size='2'> $answ3<br>";
echo "<input type='text' name='$j'  size='2'> $answ4<hr><br>";
echo"<input type='hidden' name='q$j' value='$j' />";
$j++;&#125;

else if&#40;$type=="select"&#41;&#123;
echo "$j. $question<br>";
echo "<select name='$j'>";
echo "<option value='$j'> $answ1</option>";
echo "<option value='$j'> $answ2</option>";
echo "<option value='$j'> $answ3</option>";
echo "<option value='$j'> $answ4</option>";
echo "</select><hr><br>";
echo"<input type='hidden' name='q$j' value='$j' />";
$j++;&#125;

$i++;
&#125;
echo "<input type='submit' name='Submit'  value='Submit'>";
?>












Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Επικύρωση δεδομένων σε μια σελίδα php

Δημοσίευση από fafos » 29 Ιαν 2009 19:49

to $j pou exeis pantou einai pragmatikh timh h to evales gia to paradeigma?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Chrisa_dr
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 18:10

Επικύρωση δεδομένων σε μια σελίδα php

Δημοσίευση από Chrisa_dr » 29 Ιαν 2009 20:08

Βασικά είναι μια μεταβλητή. Αυτό που σκέφτηκα είναι το εξής να δημιουργήσω μια μεταβλητή έτσι ώστε να δίνει το name σε κάθε πεδίο που θα δημιουργηθεί. Αυτό γίνετε (νομίζω) αυτό που δεν ξέρω να κάνω αν κάποιος τσεκάρει ένα πεδίο πως να περάσω αυτή την μεταβλητή (δηλ. το $j) για να την επεξεργαστώ παρακάτω. Αν ξέρεις και κανέναν άλλο τρόπο για να το κάνω αυτό θα σου ήμουν υπόχρεη.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Επικύρωση δεδομένων σε μια σελίδα php

Δημοσίευση από fafos » 29 Ιαν 2009 20:23

Exei polla lathi h diatyposh... merika:

1. h forma yparxei mono opou type=radio (echo "<form action='pick4.php' method='post' >"; )
prepei na to valeis prin ta if..

2. me to $j ola ta pedia pairnoun mia timh h name (1)



h forma sou xrhsimopoiei thn method "post" opote gia na pareis tis times sthn epomenh selida dineis $timh=$_POST[timh]; alla an dineis to name ths timhs me metavlhth kai oxi statherh tha mperdeuti h katastash..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Chrisa_dr
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 18:10

Επικύρωση δεδομένων σε μια σελίδα php

Δημοσίευση από Chrisa_dr » 30 Ιαν 2009 12:24

Καλά την φόρμα την έβγαλα έξω από το if. Αυτό πάει... αν χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο για να ονομάσω τα πεδία μου θα γίνει κάτι?

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<input type='radio' name='radio&#91;&#93;'  value=\'$j\'>right $j<br>";

Και πάλυ όμως δεν ξέρω πως θα καλέσω τα πεδία της φόρμας γενικά βρίσκομαι σε αδιέξοδο

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης