Βασεις Δεδομένων και Φορμες

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
tonik
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 17 Μάιος 2007 21:57

Βασεις Δεδομένων και Φορμες

Δημοσίευση από tonik » 30 Ιαν 2009 12:37

Γεια σας.
Έχω αναλάβει ένα project βασης δεδομένων για μία εταιρεία.Δοκίμασα να ξεκινήσω με την access λόγω της ευκολης κατασκευής φορμών αλλά νομίζω ότι με περιορίζει αρκετα σε όσα θέλω να κανω.
Γνωρίζεται κάποια εργαλεία κατασκευή φορμών για βάση δεδομένων?
Επίσης τι θα προτείνατε σχετικά με την δημιουργία της βασης, των reports και των forms?
Καποιο εργαλείο δηλ που θα με καλύπτει πλήρως...

Ευχαριστώ..

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Βασεις Δεδομένων και Φορμες

Δημοσίευση από ThyClub » 30 Ιαν 2009 12:41

PHPMYADMIN ισως για mysql?

tonik
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 17 Μάιος 2007 21:57

Βασεις Δεδομένων και Φορμες

Δημοσίευση από tonik » 30 Ιαν 2009 12:43

Επειδη δεν έχω ασχοληθεί με mysql θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι καλύτερα να την χρησιμοποιείς σε διαδικτυακές εφαρμογές;
Η βάσημου θέλω να ειναι ανεξάρτητη σε κάθε pc χωρις συνδεση ιντερνετ...

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Βασεις Δεδομένων και Φορμες

Δημοσίευση από kon73 » 30 Ιαν 2009 20:53

Φίλε tonik καλησπέρα,

Δεν είμαι απόλυτος για τις δυνατότητες της MsAccess όμως οφείλω να ομολογήσω ότι είναι υποτιμημένη και ιδίως από ανθρώπους που σίγουρα έχουν μία θολή γνώση σχετικά με τις δυνατότητες της Access.

Η MsAccess σίγουρα έχει περιορισμούς αρκετούς όπως στα Objects σε σύγκριση πχ με Visual Basic 2008 όμως σε διαχείριση πινάκων αφού μπορεί και συνδέεται με SQL Server μέσω ODBC ή να γίνει ADP τότε αν επαρκούμαστε με τα Objects που διαθέτει στις φόρμες της καθώς και τις αναφορές της είναι όντως μια καλή λύση.

Τα Objects επίσης μπορούν να επεκταθούν με ActiveX controls που έχουν κατασκευαστεί με άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Επομένως μετά από αυτήν την εισαγωγή μου θα ήθελα αν γίνεται να μου πεις ποιες είναι οι απαιτήσεις της εφαρμογής σου και πάνω σ’αυτές να σου προτείνω τις δικές μου προσωπικές μου απόψεις.

Φιλικά

Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

tonik
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 17 Μάιος 2007 21:57

Βασεις Δεδομένων και Φορμες

Δημοσίευση από tonik » 02 Φεβ 2009 00:37

Καταρχήν η βάση μου διαθέτει πάνω απο 30 πίνακες.
Σχετικά με τις φόρμες στην access δεν αμφιβάλω ότι είναι αρκετά χρηστικές και εύκολα υλοποιήσιμες απλά πολλές φορές αντιμετωπίζω προβλήματα με κάποια πεδία.Πιστεύω πως αυτό έχει να κάνει με τα relationships των πινάκων.
Αυτό που θα ήθελα να μου πεις είναι το πως λειτουργούν τα activex με την access.Δηλαδή ποια η φιλοσοφία που τα διέπει.Για να μη σε κουράζω προτεινέ μου καποια πηγή...

Σ'ευχαριστώ πολυ...

Πάντως επειδή ο χρόνος πιέζει το project θα το θλοποιήσω σε access 2007....

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Βασεις Δεδομένων και Φορμες

Δημοσίευση από dimsis » 02 Φεβ 2009 09:15

Visual Basic μήπως που είναι και εύκολη;

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Βασεις Δεδομένων και Φορμες

Δημοσίευση από kon73 » 02 Φεβ 2009 09:28

To Link που παραθέτω είναι εδώ για προσθήκη ActiveX.

Add ActiveX in MsAccess

Τώρα σχετικά με το πλήθος των πινάκων το ότι είναι 30 πίνακες και παραπάνω αρκεί να μην είναι περισσότερο από 2048 ανοικτοί πίνακες. Πεδία σε κάθε πίνακα 255 και φυσικά μέγεθος μέχρι 2 GB. Αυτά είναι κάποια από τους περιορισμούς για ένα mdb αρχείο.

Επίσης η σχεδίαση και ο προγραμματισμός σε VBA με Access 2007 δεν εγγυάται την συμβατότητα με προηγούμενες εκδόσεις Access. Ιδίως δε, αν δεν έχει ενσωματωθεί και η αναβάθμιση ServicePack για το Office 2007.

Visual Basic 2008 είναι μια καλή λύση, αλλά αν δεν την κατέχει κάποιος καλά για χρήση σε βάσεις δεδομένων τότε γρήγορη λύση είναι η Access. Μην ξεχνάμε ότι η Access συνεργάζεται εύκολα και άμεσα με SQL Server μέσω ADP αρχείου ή ODBC.

Φιλικά

kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες