hotspot πάνω σε banner swf

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
vmarinos
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 23 Μαρ 2008 16:25

hotspot πάνω σε banner swf

Δημοσίευση από vmarinos » 04 Φεβ 2009 13:27

γεια σας παιδιά.πρωτη μου ερώτηση στο forum. μπορώ μεσα από το dreamweaver να βάλω hotspots πάνω από ένα αρχείο swf (banner) , οπου κάθε hotspot θα έχει και αλλο link?
είδα οτι σε image είναι εύκολο αλλά σε flash δεν βρήκα κάτι. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

hotspot πάνω σε banner swf

Δημοσίευση από geoki » 26 Φεβ 2009 10:40

Καλώς ήλθες στο forum
Δυστυχώς αυτό που κάνεις πάνω σε μία εικόνα δε γίνετε πάνω σε ένα αρχείο swf. Τα "Hotspots" μπορείς να τα δημιουργήσεις μέσα από το Macromedia Flash . Φυσικά για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις το swf αρχείο σου σε μορφή fla .

Για να καταλάβεις επειδή φαντάζομαι πως δεν είσαι εξοικειωμένος , τα αρχεία swf δεν μπορούμε να τα επεξεργαστούμε , είναι αρχεία παρουσίασης . Τα αρχεία fla είναι επεξεργάσιμα στα οποία μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε και το τελικό αποτέλεσμα να το εξάγουμε σε μορφή swf.

vmarinos
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 23 Μαρ 2008 16:25

hotspot πάνω σε banner swf

Δημοσίευση από vmarinos » 26 Φεβ 2009 10:56

ευχαριστώ geoki. θα το προσπαθήσω και θα ξαναποστάρω αν έχω πρόβλημα...

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

hotspot πάνω σε banner swf

Δημοσίευση από chchrist » 03 Μαρ 2009 10:59

Μπορείς αλλα είναι tricky. Θέλει divs me absolute position και z-index + το banner να έχει ως param wmode = "transparent". Αν ενδιαφέρεσε μπορώ να γράψω ένα παράδειγμα.

vmarinos
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 23 Μαρ 2008 16:25

hotspot πάνω σε banner swf

Δημοσίευση από vmarinos » 03 Μαρ 2009 14:28

chchrist έγραψε:Μπορείς αλλα είναι tricky. Θέλει divs me absolute position και z-index + το banner να έχει ως param wmode = "transparent". Αν ενδιαφέρεσε μπορώ να γράψω ένα παράδειγμα.
ναι βέβαια ενδιαφέρομαι. αν δεν σου είναι κόπος, δώσε ένα παράδειγμα όποτε μπορείς... ευχαριστώ...

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

hotspot πάνω σε banner swf

Δημοσίευση από chchrist » 04 Μαρ 2009 10:57

Σου έκανα ένα γρήγορο παράδειγμα.

Δες το εδώ

Μόνο μια παρατήρηση. Όταν o adobe flash player μπαίνει σε wmode transparent τρώει αρκετά περισσότερη μνήμη και CPU ειδικά σε FF.

vmarinos
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 23 Μαρ 2008 16:25

hotspot πάνω σε banner swf

Δημοσίευση από vmarinos » 05 Μαρ 2009 11:55

φίλε chchrist σ'ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου. είναι αυτό ακριβώς που ήθελα...

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης