βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aingel
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 28 Απρ 2008 21:11
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από aingel » 08 Φεβ 2009 09:29

παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας
προσπαθω να φτιαξω ενα flash με τον χαρτη της ελλαδας οπως ειναι αυτος πθυ σας δειχνω εδω ... μεχρι στιγμης κανενα προβλημα κανω ολους τους νομους της ελλαδος button για να αλλαζουν χρωμα ///

το προβλημα ομως που εχω ειναι οτι θελω ο καθε Νομος να κανει λινκ σε μια διαφορετικη & συγκεκριμενη σελιδα πχ ο νομος της αθηνας στην σελιδα hol.html, η κρητη στην σελιδα hol1.html κτλ...
Πως βαζω Λινκ μεσα στο flash ( δοκιμασα μεσα απο το actionscript και εβαλα τον κωδικα στον καθε νομο)

on(release) {
getURL("http://www.hol.html","_blank");
}
"
και το ανεβαζω σε ενα σιτε αλλα δεν δουλευει τικανω λαθος και οταν κλικαρι καποιος πανω στον νομο ενως φλαση δεν γινετε λινκ στην σελιδα που του εχω βαλει ??
Συνημμένα

map.swf [ 101.7 KiB | Προβλήθηκε 4265 φορές ]


Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από dva_dev » 08 Φεβ 2009 15:55

το "www.hol.html" ποιά διεύθυνση είναι;


Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από EneMe » 08 Φεβ 2009 17:01

Κώδικας: Επιλογή όλων

on(release) { 
getURL("http://www.hol.html","_blank"); 
} 
"

To " στην τελευταία γραμμή γιατί το έχεις;

Άβαταρ μέλους
aingel
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 28 Απρ 2008 21:11
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από aingel » 08 Φεβ 2009 21:34

Μπα παιδια και με τους 2 τροπους δεν λειτουρχει
Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να γινει λινκ?
φανταζομαι οτι δυχως actionscript δεν γινετε
το δoκιμασα και με το

on(release) {
getURL("http://www.freestuff.gr","_blank");
}
"

αλλα και παλι τιποτα // λετε να το δοκιμασω τοπικα local?

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από manolism » 09 Φεβ 2009 10:36

Κώδικας: Επιλογή όλων

on(release) { 
getURL("http://www.hol.html","_blank"); 
}
Ελπίζω τα links σου να μην έχουν αυτή την μορφή που έδωσες στο παράδειγμα και να είναι σωστά.

Τι σφάλμα σου βγάζει;

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από EneMe » 09 Φεβ 2009 11:12

Ένωσα τα 2 πανομοιότυπα θέματα. :hammer:

Αν θέλεις βοήθεια θα πρέπει να μας απαντήσεις σε αυτά που ρωτάμε.

Ξανά τα ερωτήματα:

1) Δοκίμασες χωρίς το http?
2) Tι δουλειά έχει το " στην τελευταία γραμμή;
3) Τι σφάλμα σου βγάζει;

Άβαταρ μέλους
aingel
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 28 Απρ 2008 21:11
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από aingel » 09 Φεβ 2009 11:36

Συγνωμη για την καθυστερηση της απαντησης μου

Δοκίμασα χωρίς το " και παλι τα ιδια ........
τωρα οταν κανω κλικ δεν μου βγαζει καποιο μυνημα απλα δεν κανει τιποτα ?
δεν μπορω να καταλαβω τι παει στραβα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aingel την 09 Φεβ 2009 11:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
aingel
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 28 Απρ 2008 21:11
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από aingel » 09 Φεβ 2009 11:45

εβαλα τον παρακατω κωδικα και μου βγαζει ενα μυνημα οτι δεν ειναι δυνατη η ευρεση της διευθυνσης ( ενω το σιτε παιζει κανονηκα στο ιντερνετ) βγαζει κανεις καποιο νοημα ?

on(release) {
getURL("www.atlantidavillas.com","_blank");
}

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από Garakatsamol » 09 Φεβ 2009 15:24

η σωστή σύνταξη είναι η

Κώδικας: Επιλογή όλων

on(release) {
getURL("http://www.freestuff.gr","_blank");
} 
( με http://www)

με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείς actionscript 2 και βάζεις τον κώδικα στα actions του button

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από chchrist » 03 Μαρ 2009 11:12

Σωστός Garakatsamol.

aingel μήπως το αρχείο σου είναι σε as3;


Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από Geobas » 01 Απρ 2009 14:21

Τον χάρτη που τον βρήκες και πως τα κατάφερες ?

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από HeRu » 01 Απρ 2009 15:24

Καλούς χάρτες για Flash συνήθως μπορείς να βρεις στην βικιπαίδια π.χ. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Greec ... on_map.svg

Ο κώδικάς που γράφει ο Garakatsamol είναι για να κάνει λινκ.

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

βοηθεια με το flash πως κανουμε λινκ?

Δημοσίευση από Geobas » 01 Απρ 2009 21:58

Ευχαριστώ HeRu

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες