Πρόβλημα με SESSION?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από vassilism » 10 Φεβ 2009 19:29

Καλησπέρα σας.
Προσπαθώ να φτιάξω ένα σύστημα μετάφρασης σαν κι αυτό που δουλεύουν τα περισσότερα cms.
Δηλαδή έχω διαφορετικά αρχεία για κάθε γλώσσα και στην θέση που θα έγραφα το κείμενο, γράφω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? echo ΚΕΙΜΕΝΟ; ?>
Έτσι θα πάρει από το κατάλληλο αρχείο γλώσσας το μεταφρασμένο κείμενο από

Κώδικας: Επιλογή όλων

define&#40;"ΚΕΙΜΕΝΟ ", "Κείμενο"&#41;;.
Έχω φτιάξει το αρχείο language.php για να μου ελέγχει τις γλώσσες:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
    $currLang= $_GET&#91;'lang'&#93;;
    $_SESSION&#91;'lang'&#93;=$currLang;

switch  &#40;$_SESSION&#91;'lang'&#93;&#41;&#123;
  case "gr"&#58;
  include "language_files/greek.php";
  break;
  
  case "en"&#58;
  include "language_files/english.php";
  break;
  
  default&#58;
  include "language_files/greek.php";
  break;
  &#125;
?>
Αυτό το αρχείο το καλώ στην αρχή κάθε σελίδας μου:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
include &#40;"language/language.php"&#41;; 
?>
Επίσης έχω φτιάξει και το αρχείο select_language.php με το οποίο επιλέγω την γλώσσα που θέλω.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
echo&#40;"<a href=\"?lang=gr\"><img src=\"language/el.gif\" border=0></a>"&#41;;
echo&#40;"<a href=\"?lang=en\"><img src=\"language/en.gif\" border=0></a>"&#41;; 
?>
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν μου κρατάει την επιλεγμένη γλώσσα κατά την περιήγηση στις σελίδες.
Μάλλον κάπου τα έχω μπερδέψει με τις SESSION :roll:

Παρακάτω επισυνάπτω τον φάκελο με τα αρχεία που χρησιμοποιώ.
Συνημμένα
language_script.zip
(4.37 KiB) Μεταφορτώθηκε 190 φορές

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από fafos » 10 Φεβ 2009 19:54

Patridaaaaaaaa!!! :D

afou kathe fora to skotoneis to mauro to sessionaki re sy :D

sto language.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;$_GET&#91;'lang'&#93;&#41; &#123;
    $currLang= $_GET&#91;'lang'&#93;;
    $_SESSION&#91;'lang'&#93;=$currLang;
&#125;
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από vassilism » 10 Φεβ 2009 20:21

Πατρίδα μου φαίνετε ότι πάχυνες λίγο? :lol:
Ρε πατρίδα δεν τα πάω καθόλου καλά με αυτές τις session.
Ξέρεις πόσες ώρες πάλευα εχθές το βράδυ?
Να φανταστείς σήμερα με πονάει η πλάτη επειδή όταν είμαι στο pc κάθομαι στραβά και ημιξαμπλωμένα σχεδόν σε οριζόντια στάση :D

Από πλευράς SEO πως σου φαίνετε αυτός ο χειρισμός της γλώσσας?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από fafos » 10 Φεβ 2009 20:29

Ta polyglossa sites panta vohthane sto SEO...

vale ta links ths glossas kai se aplo text... epishs na kleineis ta img tags afou endiaferese gia to seo:

<img src=\"language/en.gif\" border=0 />
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από vassilism » 10 Φεβ 2009 20:36

Αν δεν εμφανίζω στις σελίδες το αρχείο select_language.php που ο χρήστης επιλέγει γλώσσα, τι θα συμβεί?
Ο γουγλής δεν θα μπορεί να βρει τις γλώσσες?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από fafos » 10 Φεβ 2009 20:40

vassilism έγραψε:Αν δεν εμφανίζω στις σελίδες το αρχείο select_language.php που ο χρήστης επιλέγει γλώσσα, τι θα συμβεί?
Ο γουγλής δεν θα μπορεί να βρει τις γλώσσες?

den katalava ti thes na peis.. an den emfanizeis ta links ths glossas pos tha allazoun glossa oi xrhstes?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από vassilism » 10 Φεβ 2009 20:46

Βασικά μιλάω αποκλειστικά για το seo.
Ας υποθέσουμε ότι δεν με ενδιαφέρει να επιλέγει γλώσσα ο χρήστης.
Αν δεν εμφανίζω τα link της γλώσσας το google θα βρίσκει τις γλώσσες?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από fafos » 10 Φεβ 2009 20:55

vassilism έγραψε:Βασικά μιλάω αποκλειστικά για το seo.
Ας υποθέσουμε ότι δεν με ενδιαφέρει να επιλέγει γλώσσα ο χρήστης.
Αν δεν εμφανίζω τα link της γλώσσας το google θα βρίσκει τις γλώσσες?
an den vrei kapoio link pou tha to odhghsei stis selides me thn diaforetikh glossa den tha tis psarepsei o googlhs.... o googlhs vlepei (sxedon) oti vlepoun kai oi xrhstes.. isos kai kati ligotera alla oxi perissotera..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από vassilism » 10 Φεβ 2009 21:03

Πατρίδα το περίμενα αλλά δεν ήμουν 100% σίγουρος και γιαυτό ρώτησα.
Άντε να αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός να ρίξεις και την βάρκα :D

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με SESSION?

Δημοσίευση από fafos » 10 Φεβ 2009 21:07

vassilism έγραψε: Άντε να αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός να ρίξεις και την βάρκα :D
meta to pasxa.... :D
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης