Δυναμικός πίνακας

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
gchar
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 30 Αύγ 2008 18:19

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από gchar » 16 Φεβ 2009 21:10

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να φτιάξω ένα πίνακα με συγκεκριμένες στήλες και να μπορώ δυναμικά να προσθέτω γραμμές για να συμπληρώνω τα στοιχεία τους.Κάποια βοήθεια για να ξεκινήσω....

Ευχαριστώ πολύ.....

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από vassilism » 16 Φεβ 2009 23:19

Καταρχήν χρειάζεσαι μια βάση δεδομένων για κρατάς τα στοιχεία.
Δημιουργία βάσης MYSQL και σύνδεση με την PHP
Από εκεί και πέρα παίζεις με php για εισαγωγή, διαγραφή, ανανέωση των εγγραφών σου.

gchar
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 30 Αύγ 2008 18:19

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από gchar » 17 Φεβ 2009 00:54

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δεν έχω πρόβλημα με την βάση κλπ το μόνο πρόβλημα που έχω είναι πως μπορώ δυναμικά να αυξάνω τις γραμμές του πίνακα.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από Basilakis » 17 Φεβ 2009 01:22

Όταν θα γίνεται καινούργεια εισαγωγή δεδομένων, θα αυξάνονται αυτόματα οι γραμμές

gchar
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 30 Αύγ 2008 18:19

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από gchar » 17 Φεβ 2009 01:36

Μαλλον δεν το εκφράζω σωστά και δεν γίνομαι κατανοητός.

Θέλω έναν πίνακα html στον οποίο πατώντας κάποιο κουμπί ή κάτι παρόμοιο θα προστείθεται μία γραμμή στην οποία θα προσθέτω νέα στοιχεία.
Πως θα διαχειρστώ τα δεδομένα μετά για να τα αποθηκεύσω στην βάση ξέρω δεν είναι εκέι το πρόβλημα!

Ευχαριστώ πολυ!

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από vassilism » 17 Φεβ 2009 01:48

Και τότε που κολλάς?
Βάλε ένα link που να κάνει μόνο μια νέα εγγραφή στην οποία θα καταχωρείτε αυτόματα μόνο το id.
Θα εμφανίζεις την άδεια εγγραφή σε πίνακα χωρίς να εμφανίζεις το id της.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vassilism την 17 Φεβ 2009 01:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από fafos » 17 Φεβ 2009 01:48

gchar έγραψε:Μαλλον δεν το εκφράζω σωστά και δεν γίνομαι κατανοητός.

Θέλω έναν πίνακα html στον οποίο πατώντας κάποιο κουμπί ή κάτι παρόμοιο θα προστείθεται μία γραμμή στην οποία θα προσθέτω νέα στοιχεία.
Πως θα διαχειρστώ τα δεδομένα μετά για να τα αποθηκεύσω στην βάση ξέρω δεν είναι εκέι το πρόβλημα!

Ευχαριστώ πολυ!
mallon pedio formas enoeis?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από vassilism » 17 Φεβ 2009 01:55

Πατρίδα απ’ ότι κατάλαβα εγώ θέλει κάτι όπως στην access.
Να πατάει ένα κουμπάκι νέα εγγραφή και να εμφανίζονται πεδία φόρμας σε οριζόντια στοίχιση για να μπορεί να γράψει.

gchar
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 30 Αύγ 2008 18:19

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από gchar » 17 Φεβ 2009 02:10

Ακριβώς αδερφέ μου.Όλα αυτά όμως τα θέλω σε πίνακα html για να τα χρησιμοποιήσω για μια εφαρμογή php που φτιάχνω

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από fafos » 17 Φεβ 2009 02:14

gchar έγραψε:Ακριβώς αδερφέ μου.Όλα αυτά όμως τα θέλω σε πίνακα html για να τα χρησιμοποιήσω για μια εφαρμογή php που φτιάχνω

auto mporeis na to kaneis me javascript kai to createElement() psakse ston googlh...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
function addField&#40;&#41;&#123;
newField = document.createElement&#40;"INPUT"&#41;;
newField.value= "This is the new field";
document.myForm.appendChild&#40;newField&#41;;
&#125;
</script>


<form name="myForm">
<input type="button" value="Add new field" onClick="addField&#40;&#41;;">
</form>
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

gchar
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 30 Αύγ 2008 18:19

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από gchar » 17 Φεβ 2009 02:26

ευχαριστώ πολύ αδερφέ μου για την βοήθεια, θα το ψάξω και πιστεύω ότι κάτι θα βρω!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από korgr » 17 Φεβ 2009 09:56

Επίσης μπορει να γινει και με innerHTML οπως στο http://www.athensoil.gr/on_line_koinoxrista_2.php

Η μεθοδος που σου προτεινει ο fafos ομως ειναι πιο ορθοδοξη!

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από dimsis » 17 Φεβ 2009 11:00

Ψάξε λίγο για ajax grids (editable χρειάζεσαι, έχει διάφορα)
http://www.smashingmagazine.com/2007/05 ... avascript/

gchar
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 30 Αύγ 2008 18:19

Δυναμικός πίνακας

Δημοσίευση από gchar » 17 Φεβ 2009 12:06

Προσκυνω fafos και korgr!!!Είστε αρχηγόπουλα μόλις μου γλυτώσατε αρκετό χρόνο ψαξίματος!!!!Είστε Θεοί!!!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης