php mail γενικος προβληματισμος

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
heavyaris85
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 19 Φεβ 2009 16:43

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από heavyaris85 » 19 Φεβ 2009 16:53

καλως σας βρηκα πρωτα απο ολα!

ψαχνω εδω και μερες να βρω ενα script που να υλοποει την περιβόητη φορμα "επικοινωνηστε μαζι μας",

εχω ψαξει παντου και αυτο που καταλαβα ειναι οτι δεν αρκει απο μονη της η php, γιατι πρεπει η συναρτηση να υποστηριζει το λεγομενο smtp authentication..

αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι οτι, αλλη ρυθμιση της mail() θελει ενας που εχει πληρωμενο domain, άλλη καποιος που εχει τα "τζαμπα" (hotmail, yahoo), άλλη καποιος που εχει mail
'δωρο" με την συνδεση του dsl πχ ονομα@otenet.gr, άλλη καποιος που χρησιμοποιει το εταιρικο και ειναι πισω απο isa server, firewalls και ο exchange που χρησιμοποιει https για να διαβασει τα mail.

και στον καθενα πρεπει να επικοινωνησεις με τον administrator του καθε συστηματος...

φαινεται βουνο το όλο πραμα και κατι μου λεει να τα παρατησω, όμως αναρωτιεμαι πως τα καταφερνουν μερικοι που στηνουν sites, που πραγματικα δουλευει το "επικοινωνηστε μαζι μας"..

ετσι λοιπον, ρωταω εδω, εχει υλοποιησει κανεις κατι τετοιο που να δουλευει με ΟΛΑ τα mails?
ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από ThyClub » 19 Φεβ 2009 18:35

Αν θέλεις να στείλεις email τότε ενα απλό :

mail($recipient, $subject, $mail_body, $header);

Είναι αρκετό για να στείλεις το μήνυμα.


heavyaris85
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 19 Φεβ 2009 16:43

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από heavyaris85 » 20 Φεβ 2009 12:14

φιλε vassilism, πριν γραψω, δοκίμασα το αρχειο, αλλα δεν επιασε..
δεν μπορω να καταλαβω, πως γινεται δινοντας απλα ενα: heavyaris@etairiko.gr να καταλαβαινει ολες τις ρυθμισεις..
και το λεω γιατι το εταιρικο ειναι σε echange server με τις πορτες του, το smtp validation κλπ..

αλλα και το heavyaris@hotmail.com που εδωσα, δεν μου ηρθε τιποτα (ειδα και στα junk).

πρεπει οπωσδηποτε να το υλοποιησω, και για την πτυχιακη, αλλα και επειδη απο τα πρωτα πραγματα που ζητανε να εχουν οι ιστοσελιδες ειναι το "επικοινωνηστε μαζι μας".

τι μπορω να κανω?
ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από vassilism » 20 Φεβ 2009 12:24

Που το τρέχεις?
Τοπικά ή σε server?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από korgr » 20 Φεβ 2009 12:26

Καπου τα εχεις μπερδεψει νομιζω φιλε μου
Σημασια δεν εχει ποιο email χρησιμοποιεις εσυ στον κωδικα της mail() αλλα πως ειναι ρυθμισμενος στο php.ini ο smpt server για τον php mailer.
Αν η σελιδα σου φιλοξενειται σε κανονικο (πληρωτεο) server και οχι σε καποιον free server (οπου μπορει και να εχουν κοψει τον smpt), τοτε οτι email και να χρησιμοποιεις εσυ (εκει που θες να σου ερθει το μηνυμα) ειναι το ιδιο και το αυτο!

heavyaris85
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 19 Φεβ 2009 16:43

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από heavyaris85 » 20 Φεβ 2009 12:57

ευχαριστω για τις απαντησεις. θα τα παρω ενα ενα. μεσα σε vmware εχω ενα virtual machine ubuntu με lamp.
εκει εχω φτιαξει 2 ιστοσελιδες με joomla (ασχετο, αλλα θελω να πω οτι λειτουργει ο apache).

ετσι λοιπον, εκει κατεβαζω και δοκιμαζω το zip που βρηκα εδω στο φορουμ.
αρα, για να απαντησω και στο ερώτημα, ναι, τρεχω τοπικα - localhost την demo σελιδα με τον κωδικα "φορμα επικοινωνιας".
εκει αντικαθιστω, (οπως γραφουν τα σχολια) το mail που θα ελένξω αν ηρθαν.

"αλλα πως ειναι ρυθμισμενος στο php.ini ο smpt server για τον php mailer. "

αυτο φαινεται πως πρεπει να με βοηθησει, θα το κοιταξω αμεσως.

ισως εκει πρεπει να γραψω τα στοιχεια που δινουμε στο outlook..

δεν ξερω αν εχει νοημα να το αναφερω, το mail ειναι εταιρικο, δηλαδη όλοι οι υπάλληλοι μαζι με τον κωδικο που κανουμε login στα windows γιατι ειμαστε σε domain, εχουμε και ένα mail του τυπου onoma_mas@etairia.gr.
αυτος ο mail server (microsofτ exchange) ειναι στα γραφεια μας, σε ενα δωματιο στο data center.
ευχαριστω.

heavyaris85
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 19 Φεβ 2009 16:43

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από heavyaris85 » 20 Φεβ 2009 13:13

μολις μιλησα με τον μηχανικο της εταιρειας, που μου ειπε οτι τα κοβει ο exchange! οποτε δεν θα ξαναπροσπαθησω στο εταιρικο.
επισης, αφηνω και τα free απο οτι καταλαβα.
αρα, τι να κανω για δοκιμη?? αυτο το gmail, ειναι ενταξει για δοκιμες?
ευχαριστω.

heavyaris85
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 19 Φεβ 2009 16:43

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από heavyaris85 » 20 Φεβ 2009 13:18

το php.ini που μας ενδιαφερει ειναι το παρακατω νομιζω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = ti_bazw edw?
smtp_port = 25

; For Win32 only.
;sendmail_from = me@example.com

; For Unix only.  You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail -t
sendmail_from =mailmou@gmail.gr
να ρωτησω, οταν η ιστοσελιδα ανεβει καποτε σε σερβερ με πληρωμη, το php.ini πως το πειραζω??
ευχαριστω πολυ.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από vassilism » 20 Φεβ 2009 13:23

Οταν θα το τρέξεις σε κανονικό server θα σου δουλέψουν όλα ρολόϊ.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από korgr » 20 Φεβ 2009 13:39

heavyaris85 έγραψε: ; For Win32 only.
SMTP = ti_bazw edw?
smtp_port = 25
Για linux καλυτερα να σου απαντησουν οι ειδικοι εδω στο forum γιατι εγω τρεχω τον τοπικο σερβερ μου σε win οποτε και βαζω τον mail server του provider μου (OteNET):

Κώδικας: Επιλογή όλων

; For Win32 only.
SMTP = mailgate.otenet.gr
smtp_port = 25

heavyaris85
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 19 Φεβ 2009 16:43

php mail γενικος προβληματισμος

Δημοσίευση από heavyaris85 » 20 Φεβ 2009 14:22

παιδια, δημιουργησα ενα gmail και δεν μου ερχεται τιποτα

αλλαξα το sendmail_from =mailmou@gmail.com
και στον κωδικα $admin_email =mailmou@gmail.com
εκανα και επανεκινηση τον apache.
τι αλλο πρεπει να κανω?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες