Πρόβλημα με δημιουργία query String

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dies Irae
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 28 Δεκ 2005 13:06
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από Dies Irae » 26 Φεβ 2009 23:20

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Έχω ένα combobox όπου στο onchange του έχω βάλει να εκτελεί μία συνάρτηση. Μέσα στη συνάρτηση έχω τον εξής κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

	var facultyIndex = this.selectedIndex;
	var facultyValue = this.options[facultyIndex].value;
	
	if(facultyValue != "")
	{
		self.location= "index.php?option=com_surveys&task=edit&cid[]="+location.href.substring(83)+"&faculty=" + facultyValue ;
	}
	else
	{
		self.location = "index.php?option=com_surveys&task=edit&cid[]="+location.href.substring(83);
	}
την πρώτη φορά που επιλέγω παίρνω κάτι ως εξής

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://localhost/joomla/administrator/index.php?option=com_surveys&task=edit&cid[]=61&faculty=2
αν επιλέξω ξανά άλλη επιλογή το url γίνεται όπως παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://localhost/joomla/administrator/index.php?option=com_surveys&task=edit&cid[]=61&faculty=2&faculty=3
Τα επιπλέον key και value με τη λογική τα βάζει από δίπλα;
Somewhere in time I will find you and haunt you again like the wind sweeps the earth


Άβαταρ μέλους
Dies Irae
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 28 Δεκ 2005 13:06
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από Dies Irae » 27 Φεβ 2009 00:15

Δηλαδή;; Το μόνο που κάνω είναι επιλέγω πάλι από το combobox. Τίποτα αλλο.
Somewhere in time I will find you and haunt you again like the wind sweeps the earth

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από Basilakis » 27 Φεβ 2009 00:17

Afou epilegeis ksana to combobox ksanapernaei ta dedomena, etsi den einai?

Άβαταρ μέλους
Dies Irae
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 28 Δεκ 2005 13:06
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από Dies Irae » 27 Φεβ 2009 00:29

Δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δε κάνω κάτι για να κρατήσω το προηγούμενο ζευγάρι του faculty. Απλά θέλω να αλλάξει η τιμή του faculty. Χρησιμοποιώ τον ίδιο κώδικα αλλού, με τη μόνη διαφορά, ότι η δυναμική αλλαγή που γίνεται στο url είναι μία και όχι δύο. εκεί παίζει μια χαρά
Somewhere in time I will find you and haunt you again like the wind sweeps the earth

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2009 00:38

Dies Irae έγραψε:Δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δε κάνω κάτι για να κρατήσω το προηγούμενο ζευγάρι του faculty. Απλά θέλω να αλλάξει η τιμή του faculty. Χρησιμοποιώ τον ίδιο κώδικα αλλού, με τη μόνη διαφορά, ότι η δυναμική αλλαγή που γίνεται στο url είναι μία και όχι δύο. εκεί παίζει μια χαρά
gia deikse mas kai ton dynamiko kodika poy trexei to ajax..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Dies Irae
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 28 Δεκ 2005 13:06
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από Dies Irae » 27 Φεβ 2009 00:41

δεν χρησιμοποιώ ajax. Βασικά μάλλον εγώ κάνω λάθος στη διατύπωση. Στο άλλο παράδειγμα, όταν "φτιάχνω" το url αλλάζω μόνο ΜΙΑ τιμή , ενώ εδώ ΔΥΟ. Εκεί παίζει μια χαρά


Κώδικας: Επιλογή όλων

      self.location= "index.php?option=com_surveys&task=edit&cid[]="
+ location.href.substring(83) //Εδώ του λέω εγω πιο είναι το cid
+ "&faculty=" 
+ facultyValue ; //Εδώ του λέω εγώ τη τιμή θα έχει το faculty
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dies Irae την 27 Φεβ 2009 00:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Somewhere in time I will find you and haunt you again like the wind sweeps the earth

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2009 00:43

Dies Irae έγραψε:δεν χρησιμοποιώ ajax. Βασικά μάλλον εγώ κάνω λάθος στη διατύπωση. Στο άλλο παράδειγμα, όταν "φτιάχνω" το url αλλάζω μόνο ΜΙΑ τιμή , ενώ εδώ ΔΥΟ. Εκεί παίζει μια χαρά
kai to facultyValue pos to pairneis?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Dies Irae
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 28 Δεκ 2005 13:06
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από Dies Irae » 27 Φεβ 2009 00:47

Κώδικας: Επιλογή όλων

   
var facultyIndex = this.selectedIndex;
var facultyValue = this.options[facultyIndex].value; 

Somewhere in time I will find you and haunt you again like the wind sweeps the earth

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2009 00:49

ton arithmo 83 pos ton pairneis? apo to combo? dose mas olon ton html kodika...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Dies Irae
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 28 Δεκ 2005 13:06
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από Dies Irae » 27 Φεβ 2009 00:54

Εγώ να στον δώσω τον κώδικα, αλλά είναι php, για joomla component, πολύ πράμα, είσαι σίγουρος ότι τον θες; Τον αριθμό 83 τον παίρνω από το url όπως βλέπεις. Από το url της σελίδας που είμαι. Στην ίδια σελίδα γυρνάω, άλλωστε. Απλά αν δεν κρατήσω τον αριθμό του cid γιατί περί τέτοιου πρόκειται, δεν θα μου εμφανίσει την εγγραφή για να την επεξεργαστώ

Κώδικας: Επιλογή όλων

location.href.substring(83)
Somewhere in time I will find you and haunt you again like the wind sweeps the earth

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από cherouvim » 27 Φεβ 2009 09:22

Είναι αρκετά εύθραυστο το να κόψεις καρφωτά με το 83. Βρες δυναμικά που θες να κόψεις ψάχνοντας που είναι το σημείο με string.indexOf.

Άβαταρ μέλους
Theodoros Klikas
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 26 Δεκ 2008 06:12
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από Theodoros Klikas » 27 Φεβ 2009 20:46

Mήπως το combobox "κρατάει" την πρώτη φορά το αποτέλεσμα του onchange και μετά όταν κάνεις και μια άλλη επιλογή πάει και την "κολλάει" μετά απ'όσα έχει κρατήσει?Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο ίσως με το onchange πέρα απο το τι θα σου βγάλει η σελίδα να πρέπει να κάνει με κάποιο τρόπο και clear το combobox κάθε φορά...ίσως ένα refresh στη σελίδα ξέρω γω?υποθέσεις κάνω βέβαια,αλλά αν ήμουν στη θέση σου θα το δοκίμαζα...
Αν κάνεις μια επιλογή,σου βγάλει τη σελίδα, κάνεις refresh τη σελίδα και κάνεις και μια δεύτερη επιλογή,τότε παίζει σωστά? :pint:
Απο τότε που πέρασα σε σχολή σχετική με πληροφορική το "γειά σου" απο τους φίλους μου αντικαταστάθηκε με το "εεε...τι κάνεις?έχω ένα πρόβλημα με το pc μου.."

Άβαταρ μέλους
Dies Irae
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 28 Δεκ 2005 13:06
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με δημιουργία query String

Δημοσίευση από Dies Irae » 06 Μαρ 2009 23:00

Το πρόβλημα τελικά ήταν στη substring συνάρτηση του javascript. Μάλλον όχι πρόβλημα έτσι λειτουργεί η substring. Αν η substring "δει" ότι η υπάρχουσα τιμή της ΗΔΗ υπάρχει στο url ύστερα κολλάει από δίπλα και το νέο - υπόλοιπο string του url, άρα το substring μεγάλωνε.
Somewhere in time I will find you and haunt you again like the wind sweeps the earth

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες