Πως μπορω να κάνω floating box

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπορω να κάνω floating box

Δημοσίευση από majuranus » 01 Μαρ 2009 21:50

Θέλω όταν πηγαίνω το ποντίκι μου πάνω από ένα movie clip να εμφανίζεται ένα άλλο και να ακολουθεί το ποντίκι, αν βγώ από το movie clip να εξαφανιστεί και αυτό που εμφανίστηκε

Ακούγεται απλό αλλά έχω κολλήσει λιγάκι...

μόνο να κάνω ένα αντικείμενο να ακολουθεί το ποντίκι ξέρω... το εμφάνισε-εξαφάνισε τίποτα

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Πως μπορω να κάνω floating box

Δημοσίευση από HeRu » 01 Μαρ 2009 22:07

Σε ποια έκδοση Flash/ActionScript ?

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπορω να κάνω floating box

Δημοσίευση από majuranus » 01 Μαρ 2009 22:08

Σωστά, συγνώμη με συνεπήρε το άγχος
Έκδοση 8
Actioscript 2.0

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπορω να κάνω floating box

Δημοσίευση από majuranus » 01 Μαρ 2009 23:24

κατάφερα και έκανα αυτό...

δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό..
Συνημμένα
map.zip
(578.45 KiB) Μεταφορτώθηκε 335 φορές

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Πως μπορω να κάνω floating box

Δημοσίευση από HeRu » 02 Μαρ 2009 08:42

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με τις εντολές startDrag() και stopDrag().

Αν θα χρησιμοποιείς το ίδιο box για όλα τα info, τότε θα πρέπει να το μετακινείς με κώδικα επίσης.

π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (rollOver) {
	_root.box.play();
	_root.box._visible = true;
	_root.box._y = 190;
	_root.box._x = 300;
	_root.box.startDrag()
}
on (rollOut) {
	_root.box._visible = false;
	stopDrag();
}

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπορω να κάνω floating box

Δημοσίευση από majuranus » 02 Μαρ 2009 09:13

Ωχ δεν το σκέφτηκα αυτό.

Βασικά το ίδιο box θα είναι απλά θα αλλάζει το κείμενο κάθε φορά,
αν τραβούσα τα δεδομένα από ένα αρχείο πχ. data.php με dynamic textbox
και σε κάθε κομμάτι του χάρτι να εμφανίζει τα αντίστοιχα δεδομένα. Υπάρχει κάνα βοήθημα σχετικό αν γνωρίζετε?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες