Upload file με Php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Upload file με Php

Δημοσίευση από master3763 » 04 Μαρ 2009 10:10

Γεια σας ! Είμαι καινούριος στον προγραμματισμό σε php και προσπαθώ να ανεβάσω ένα αρχείο στο free php server που βρήκα στο internet. Έλα όμως που με βγάζει συνέχεια το τελευταίο μήνυμα του script :"Sfalma fortosis"
To php script είναι το παρακάτω :
Τη λάθος κάνω , μπορεί κανεις να βοηθήσει ? :cry:

<html>
<head>
<title>Avevasma sto server</title>
</head>
<body>

upload.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
   if&#40;$_FILES&#91;"filename"&#93;&#91;"size"&#93; > 1024*3*1024&#41;
   &#123;
     echo &#40;"megethos tu arxeiu einai pano apo 3 mb"&#41;;
     exit;
   &#125;
   if&#40;copy&#40;$_FILES&#91;"filename"&#93;&#91;"tmp_name"&#93;,
     "http&#58;//myadres.6te.net/".$_FILES&#91;"filename"&#93;&#91;"name"&#93;&#41;&#41;
   &#123;
     echo&#40;"to arxeio fortothike ston server <br>"&#41;;
     echo&#40;"?????????????? ?????&#58; <br>"&#41;;
     echo&#40;"??? ?????&#58; "&#41;;
     echo&#40;$_FILES&#91;"filename"&#93;&#91;"name"&#93;&#41;;
     echo&#40;"<br>?????? ?????&#58; "&#41;;
     echo&#40;$_FILES&#91;"filename"&#93;&#91;"size"&#93;&#41;;
     echo&#40;"<br>??????? ??? ????????&#58; "&#41;;
     echo&#40;$_FILES&#91;"filename"&#93;&#91;"tmp_name"&#93;&#41;;
     echo&#40;"<br>??? ?????&#58; "&#41;;
     echo&#40;$_FILES&#91;"filename"&#93;&#91;"type"&#93;&#41;;
   &#125; else &#123;
      echo&#40;"sfalma fortosis "&#41;;
   &#125;
?>
και το html αρχείο απ' όπου φορτώνω το αρχείο είναι :

upload.html

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
  <title>upload file</title>
</head>
<body>
      <h2><p><b> Upload file </b></p></h2>
      <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <input type="file" name="filename"><br> 
      <input type="submit" value="upload file"><br>
      </form>
</body>
</html>
[/code]

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Upload file με Php

Δημοσίευση από chchrist » 04 Μαρ 2009 12:58

Τσέκαρε λιγάκι εδώ
http://gr.php.net/manual/en/function.mo ... d-file.php

Πρέπει να χρησιμοποιήσεις την move_uploaded_file()

master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Upload file με Php

Δημοσίευση από master3763 » 04 Μαρ 2009 21:28

Η συνάρτηση move_uploaded_file απ ότι κατάλαβα μεταφέρει είδη φορτωμένο αρχείο σε κάποια καινούρια θέση στο server .. Εγώ θέλω να ανεβάσω 1 αρχείο (μικρού μεγέθους ) στον server ...
πώς μπορώ να το πετύχω αυτό ?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Upload file με Php

Δημοσίευση από fafos » 04 Μαρ 2009 22:23

master3763 έγραψε:Η συνάρτηση move_uploaded_file απ ότι κατάλαβα μεταφέρει είδη φορτωμένο αρχείο σε κάποια καινούρια θέση στο server .. Εγώ θέλω να ανεβάσω 1 αρχείο (μικρού μεγέθους ) στον server ...
πώς μπορώ να το πετύχω αυτό ?
anapoda ta katalaves... to copy metaferei arxeio pou exei anevei hdh ston server... xrhsimopoihse thn move_uploaded_file
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Upload file με Php

Δημοσίευση από master3763 » 05 Μαρ 2009 01:55

Ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση . Κάτι άλλο θα ήθελα να ρωτήσω :
Στην γραμμή
if(move_uploaded_file($_FILES['FILE']['tmp_name'], $url."/".basename($_FILES['FILE']['name'])))

Αν το server είναι http://6te.net/ και η σελίδα μου http://myadres.6te.net και θέλω να φορτώνω τα αρχεία στον φάκελο upload ..
Δηλαδή στην διεύθυνση http://myadres.6te.net/upload

Πρέπει το script να γίνει
if(move_uploaded_file($_FILES['FILE']['tmp_name'],
$url."http://myadres.6te.net/upload".basename($_FILES['FILE']['name'])))

? η κάπως αλλιώς ? Γιατί όσες δοκιμές κ αν έκανα δεν τα κατάφερα &#8230;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Upload file με Php

Δημοσίευση από fafos » 05 Μαρ 2009 02:59

to $url. ti einai? logika den prepei na yparxei ekei efoson dineis plhres to url... dokimase to etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;move_uploaded_file&#40;$_FILES&#91;'FILE'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;,
"http&#58;//myadres.6te.net/upload/".basename&#40;$_FILES&#91;'FILE'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;&#41;&#41; 
ypopsin o fakellos upload prepei na exei permitions (CHMOD) 777
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Upload file με Php

Δημοσίευση από master3763 » 06 Μαρ 2009 00:07

Τη σημαίνει permitions (CHMOD) 777 ?
Και πώς μπορώ να το μάθω αυτό ?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Upload file με Php

Δημοσίευση από fafos » 06 Μαρ 2009 00:33

master3763 έγραψε:Τη σημαίνει permitions (CHMOD) 777 ?
Και πώς μπορώ να το μάθω αυτό ?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=5023
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Upload file με Php

Δημοσίευση από panosru » 07 Μαρ 2009 17:16

master3763 tsekare ligo ta tutorials auta:
Episeis otan grafeis kati einai sumantiko na ksereis ti einai auto pou grafeis kai na mhn petas ston kodika sou xoris na katalabaineis kati otidhpote sou dinoun ap' opoudhpote. Tha sou sunistousa hte na parakolouthiseis kapoia seminaria PHP/MySQL se kapoio iek hte n' agorakseis kapoia biblia gia php gia na epektineis tis gnoseis sou.[/list]

master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Upload file με Php

Δημοσίευση από master3763 » 10 Μαρ 2009 09:34

Φίλε σ ευχαριστώ για τα links . Αυτό το script (το δικό μου) το είχα βρει σ ένα Ρώσικο site και έλεγε ότι ανεβάζει τα αρχεία από τον υπολογιστή στον server .
Το server μου είναι http://6te.net/ . Αλλά μάλλον δεν υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία για το ανέβασμα αρχείων .
Πώς μπορώ να το ελέγξω αυτό ? μπορώ να το δώ με phpinfo () ?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Upload file με Php

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Μαρ 2009 10:37

Λίγο δύσκολο να μην υποστηρίζεται το upload.
Θεωρητικά το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει ένα directory οπου να αποθηκεύει προσωρινά τα αρχεία που θα γίνουν upload.

Αν το script παραμένει το ίδιο, δοκίμασε να βάλεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$uploaddir = $_SERVER&#91;'DOCUMENT_ROOT'&#93;."/όνομα directory που θα αποθηκευθεί το αρχείο";
$uploadfile = $uploaddir . basename&#40;$_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;;
if &#40;move_uploaded_file&#40;$_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;, $uploadfile&#41;&#41; 
...
...
...
Αν πάλι δεν δουλεύει βάλε !move_uploaded_file και μετά απο το πρώτο echo κάνε exit;
Αν δουλέψει, στο επόμενο echo κ.ο.κ. ώστε να δείς μέχρι ποιό σημείο φτάνει το script.

Επίσης στο upload.html βάλε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type = "hidden" name = "MAX_FILE_SIZE" value = "25000000">
που περιορίζει το μέγεθος αρχείου μέχρι 25Mb.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Upload file με Php

Δημοσίευση από panosru » 10 Μαρ 2009 10:48

Ena script den einai panta etoimo na paizei pantou, gi' auto prepei na exoume esto kai thn paramikrh idea gia to script oste na mporesoume na to parametropoihsoume stis anagkes mas, den to pernoume kai to petame apla kai perimenoume na doulepsei. Tora oson afora gia ton server efoson exeis php den uparxei periptosh na mhn uposthrizei thn leitourgeia auth pithanon den exeis sosto chmod stous fakelous pou thes n' anebaseis t' arxeia sou, prepei na mpeis meso ftp kai na ta kaneis 0777

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες