Βοήθεια !!!! κλήση μιας συνάρτησης σε PHP

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mvagelis
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 10:03

Βοήθεια !!!! κλήση μιας συνάρτησης σε PHP

Δημοσίευση από mvagelis » 11 Μαρ 2009 00:07

Γειά σας φίλοι μου. Όπως θα καταλάβετε είμαι νέος στον προγραμματισμό (HTML-PHP κ.λ.π).
Όμως επειδή θα πρέπει να κάνω μια εργασία και έχω ψιλο-πελαγώσει θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Σε κάποιο σημείο του forum είδα τα παρακάτω τα οποία βάζουν τον κέρσορα στο πεδίο που θέλουμε:

1ο) <input type="text" name="barcode" id="barcode" />
---------------------------------------------------------------------
2ο) function focusit(field) {
document.getElementById(field).focus();
}
---------------------------------------------------------------------
3ο) focusit('barcode');

τα οποία τα καταλαβαίνω μεν αλλά εκτός από το πρώτο που ξέρω, τα άλλα δύο κομμάτια του κώδικα σε ποιο σημείο πρέπει να τα βάλω ???

Στην περίπτωση που δοκίμασα έβαλα στην αρχή
αυτό....
<script language="JavaScript" type="text/javascript">

function focusit(field) {
document.getElementById(field).focus();
}
</script>

μετά έβαλα

<form name="MyForm" action="index.php?menu=2&flag=3" method="POST">
<input type="text" name="code" id="code"/>
<input type="password" name="pass" />
<input type="submit" value="Αποδοχή" >
</form>

και τέλος έβαλα το 3ο

<?php
focusit('barcode');
?>

όμως μου βγάζει λάθος στο τελευταίο δηλ.
Fatal error: Call to undefined function focusit()

Please !!! μια βοήθεια. Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Βοήθεια !!!! κλήση μιας συνάρτησης σε PHP

Δημοσίευση από fafos » 11 Μαρ 2009 00:31

to focusit('barcode'); den einai php.. einai javascript... profanos to dhloneis onload sto body gia na paei ton cersora sto pedio pou thes...p.x.:

me <body onload="focusit('barcode');"> tha se paei sto pedio me id=barcode kai se auto to pedio tha ksekinas thn symplhrosh ths formas.. me <body onload="focusit('code');"> tha deixnei to pedio me id=code klp...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

mvagelis
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 10:03

Βοήθεια !!!! κλήση μιας συνάρτησης σε PHP

Δημοσίευση από mvagelis » 11 Μαρ 2009 00:38

fafos έγραψε:to focusit('barcode'); den einai php.. einai javascript... profanos to dhloneis onload sto body gia na paei ton cersora sto pedio pou thes...p.x.:

me <body onload="focusit('barcode');"> tha se paei sto pedio me id=barcode kai se auto to pedio tha ksekinas thn symplhrosh ths formas.. me <body onload="focusit('code');"> tha deixnei to pedio me id=code klp...
Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Σε ποιο σημείο πρέπει να το βάλω αυτό ??

μέσα στο body ??

mvagelis
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 10:03

Βοήθεια !!!! κλήση μιας συνάρτησης σε PHP

Δημοσίευση από mvagelis » 11 Μαρ 2009 00:41

mvagelis έγραψε:
fafos έγραψε:to focusit('barcode'); den einai php.. einai javascript... profanos to dhloneis onload sto body gia na paei ton cersora sto pedio pou thes...p.x.:

me <body onload="focusit('barcode');"> tha se paei sto pedio me id=barcode kai se auto to pedio tha ksekinas thn symplhrosh ths formas.. me <body onload="focusit('code');"> tha deixnei to pedio me id=code klp...
Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Σε ποιο σημείο πρέπει να το βάλω αυτό ??

μέσα στο body ??

Σε ευχαριστώ πολύ ........ δούλεψε !!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :kaloe: :kaloe: :kaloe:

mvagelis
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 10:03

Βοήθεια !!!! κλήση μιας συνάρτησης σε PHP

Δημοσίευση από mvagelis » 11 Μαρ 2009 00:56

Μία ακόμη βοήθεια.....

Είμαι στο browser.php και με

<a href=" index.php?menu=4">Τροποποίηση Προφίλ</a>

καλώ την index.php και πέρνοντας την παράμετρο menu=4 καλώ την profile.php

Πως μπορώ να περάσω και μία μεταβλητή $METAVLITI από την browser.php στην profile.php

ή να την έχω καθολική και να την βλέπω από παντού ???

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Βοήθεια !!!! κλήση μιας συνάρτησης σε PHP

Δημοσίευση από fafos » 11 Μαρ 2009 01:41

mvagelis έγραψε:Μία ακόμη βοήθεια.....

Είμαι στο browser.php και με

<a href=" index.php?menu=4">Τροποποίηση Προφίλ</a>

καλώ την index.php και πέρνοντας την παράμετρο menu=4 καλώ την profile.php

Πως μπορώ να περάσω και μία μεταβλητή $METAVLITI από την browser.php στην profile.php

ή να την έχω καθολική και να την βλέπω από παντού ???
pos emfanizeis to profile apo thn index? me kapoio case?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

mvagelis
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 10:03

Βοήθεια !!!! κλήση μιας συνάρτησης σε PHP

Δημοσίευση από mvagelis » 11 Μαρ 2009 01:51

fafos έγραψε:
mvagelis έγραψε:Μία ακόμη βοήθεια.....

Είμαι στο browser.php και με

<a href=" index.php?menu=4">Τροποποίηση Προφίλ</a>

καλώ την index.php και πέρνοντας την παράμετρο menu=4 καλώ την profile.php

Πως μπορώ να περάσω και μία μεταβλητή $METAVLITI από την browser.php στην profile.php

ή να την έχω καθολική και να την βλέπω από παντού ???
pos emfanizeis to profile apo thn index? me kapoio case?
Κάνω έλεγχο με if την παράμετρο menu !!!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Βοήθεια !!!! κλήση μιας συνάρτησης σε PHP

Δημοσίευση από fafos » 11 Μαρ 2009 02:12

h me kapoio GEt tha thn metafereis h me session..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης