Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 17 Μαρ 2009 07:28

Γεια σας παιδιά,

Στην βάση μου αποθηκεύεται ένα timestamp σε ώρα unix

Πως μπορώ να παίρνω την Ελληνική ώρα;

για παράδειγμα η μεταβλητή $row->date εξάγει το "10-12-2004 20:04:30" από το query μου

πως μπορώ να εμφανίζω το "10-12-2004 23:04:30" ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Άβαταρ μέλους
Burned4
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 12:50
Επικοινωνία:

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από Burned4 » 17 Μαρ 2009 10:48

Γεια σου,

Δοκιμασε το παρακάτω σκριπτακι που εμφανίζει την ώρα του server +3 :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$ttime = time() + 3*60*60 ;
$realtime = date('d-m-Y H:i:s',$ttime);
echo $realtime;
You can do anything, but not everything.

Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 17 Μαρ 2009 13:31

Burned4 έγραψε:Γεια σου,

Δοκιμασε το παρακάτω σκριπτακι που εμφανίζει την ώρα του server +3 :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$ttime = time() + 3*60*60 ;
$realtime = date('d-m-Y H:i:s',$ttime);
echo $realtime;
Φίλε Burned4

Ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά δεν μου κάνει.

Έχω αυτή τη μεταβλητή
$date = $row->date //10-12-2004 20:04:30

Πως με βάση αυτό που έστειλες θα κάνω το $row->date 3 ώρες μπροστά;

Άβαταρ μέλους
Burned4
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 12:50
Επικοινωνία:

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από Burned4 » 17 Μαρ 2009 14:36

Δοκίμασε το παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$date = $row->date ;
$date = date('d-m-Y H:i:s', $date + 3*60*60); //Προσθέτει 3 ώρες στο variable $date
echo $date;

Δεν μπορώ να το δοκιμάσω αλλά λογικά δουλεύει.


You can do anything, but not everything.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Μαρ 2009 14:39

Δοκίμασε κι αυτό αν και λίγο διαφορετικό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$hour = date("H");
$minute = date("i");
$second = date("s");
echo "$hour";
echo ":";
echo "$minute";
echo ":";
echo "$second";
Και βάλε $hour = date("H")+3;

Αν θέλεις και ημέρες χρησιμοποίησε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$date = date("d");
$date1 = date("l");
$month = date("m");
$year = date("Y");

if ($date1 == "Sunday")
{
 $date1 = "Κυριακή";
}
elseif ($date1 == "Monday")
{
 $date1 = "Δευτέρα";
}
elseif ($date1 == "Tuesday")
{
 $date1 = "Τρίτη";
}
 elseif ($date1 =="Wednesday")
{
 $date1 = "Τετάρτη";
}
 elseif ($date1 == "Thursday")
{
 $date1 = "Πέμπτη";
}
 elseif ($date1 == "Friday")
{
 $date1 = "Παρασκευή";
}
elseif ($date1 == "Saturday")
{
 $date1 = "Σαββάτο";

if ($month == "01")
{
 $month = "ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ";
}
elseif ($month =="02")
{
 $month = "ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ";
}
elseif ($month =="03")
{
 $month = "ΜΑΡΤΙΟΥ";
}
elseif ($month =="04")
{
 $month = "ΑΠΡΙΛΙΟΥ";
}
elseif ($month =="05")
{
 $month = "ΜΑΪΟΥ";
}
elseif ($month =="06")
{
 $month = "ΙΟΥΝΙΟΥ";
}
elseif ($month =="07")
{
 $month = "ΙΟΥΛΙΟΥ";
}
elseif ($month =="08")
{
 $month = "ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ";
}
elseif ($month =="09")
{
 $month = "ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ";
}
elseif ($month =="10")
{
 $month = "ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ";
}
elseif ($month =="11")
{
 $month = "ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ";
}
elseif ($month =="12")
{
 $month = "ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ";
}

echo "<br>$date1";
echo "&nbsp;";
echo "$date";
echo "-";
echo "$month";
echo "-";
echo "$year<br><br>";
&#125;

Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 17 Μαρ 2009 14:45

παιδιά δεν έχουν σχέση αυτό που ρώτησα με τα παραπάνω :)

Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά ας απαντήσει όποιος γνωρίζει.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Μαρ 2009 14:48

Παίρνεις την ώρα του server ή καταχωρημένη ώρα στη βάση;
Αν είναι το πρώτο τότε καλά στα λέμε αλλιώς περίμενε λίγο.

alexsoft

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από alexsoft » 17 Μαρ 2009 14:59

Akis_gr49 έγραψε:Γεια σας παιδιά,

Στην βάση μου αποθηκεύεται ένα timestamp σε ώρα unix

Πως μπορώ να παίρνω την Ελληνική ώρα;

για παράδειγμα η μεταβλητή $row->date εξάγει το "10-12-2004 20:04:30" από το query μου

πως μπορώ να εμφανίζω το "10-12-2004 23:04:30" ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Εφόσον είναι σε unix άρα η επιστροφή είναι int.

τότε γράψε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo date&#40; 'd-m-Y H&#58;i&#58;s', $row->date + &#40;3*60*60&#41; &#41;;

alexsoft

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από alexsoft » 17 Μαρ 2009 15:27

Akis_gr49 έγραψε:Γεια σας παιδιά,

Στην βάση μου αποθηκεύεται ένα timestamp σε ώρα unix

Πως μπορώ να παίρνω την Ελληνική ώρα;

για παράδειγμα η μεταβλητή $row->date εξάγει το "10-12-2004 20:04:30" από το query μου

πως μπορώ να εμφανίζω το "10-12-2004 23:04:30" ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Εφόσον είναι σε unix άρα η επιστροφή είναι int.

τότε γράψε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$time_offset = 3*60*60;
echo date&#40; 'd-m-Y H&#58;i&#58;s', $row->date + $time_offset &#41;;
Φυσιολογικά το παραπάνω θα σου δουλέψει σωστά.

Εάν όμως σου εμφανίζει η $row->date απευθείας το "10-12-2004 20:04:30" τότε σίγουρα δεν είναι UNIX. αλλά DATETIME αλλά και αυτό είναι λάθος διότι η datetime αποθηκεύεται σε μορφή YYYY-MM-DD HH:MM:SS άρα σε αυτή τη περίπτωση κάπου έχεις κώδικα που μετατρέπει ήδη την επιστρεφόμενη date.

Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 17 Μαρ 2009 15:37

alexsoft έγραψε:
Akis_gr49 έγραψε:Γεια σας παιδιά,

Στην βάση μου αποθηκεύεται ένα timestamp σε ώρα unix

Πως μπορώ να παίρνω την Ελληνική ώρα;

για παράδειγμα η μεταβλητή $row->date εξάγει το "10-12-2004 20:04:30" από το query μου

πως μπορώ να εμφανίζω το "10-12-2004 23:04:30" ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Εφόσον είναι σε unix άρα η επιστροφή είναι int.

τότε γράψε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo date&#40; 'd-m-Y H&#58;i&#58;s', $row->date + &#40;3*60*60&#41; &#41;;
Το δοκίμασα έτσι

$datetime = "12-12 20:30:01";
$result = date( 'd-m H:i:s', $datetime + (3*60*60) );
echo $result; // 01-01 05:00:12

Δεν δουλεύει!

alexsoft

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από alexsoft » 17 Μαρ 2009 15:47

άρα από το παράδειγμά σου δείχνει για datetime στην βάση.

δοκίμασε το παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

    echo date&#40; 'd-m-Y H&#58;i&#58;s', &#40;strtotime&#40;$row->date&#41; + &#40;3*60*60&#41;&#41; &#41;; 

Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Πως θα πάρω την ώρα από τον server 3 ώρες μπροστά;

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 17 Μαρ 2009 15:57

Ευχαριστώ πολύ alexsoft, δούλεψε, τελικά στην βάση ήταν datetime, από timestamp. Ευχαριστώ παιδιά.!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες