Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aingel
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 28 Απρ 2008 21:11
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από aingel » 19 Μαρ 2009 19:24

παιδια θελω τα φωτα σας για αλλη 1 φορα¨...

κατασκευαζω ενα portal που εχει σχεση με τα Ελληνικα νησια,

τωρα το εν λογο σιτε θα εχει πολλες φορμες επικοινωνιας που θα στελνει τα δεδομενα τις καθε 1 φορμας σε διαφορετικο εμαιλ ..και ενδιαφερομαι να μου προτεινετε μια λειτουργεια σε php ή cgi για να κανει αποστολη τα δεδωμενα της φορμας

βρηκα 1 λειτουργεια στο φορουμ μας για php αλλα το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι πολλες η φορμες επικοινωνιας μερικες φορες δεν λειτουργει η φορμα php πιο κατω σας δινω ενα λινκ για να δειτε το στυλ της φορμας επικοινωνιας

** εχετε στο υποψην οτι ολες η φορμες θα ειναι παρομιες στο σιτε και σε συνολο περιπου 60 φορμες ** τι προτεινετε και αν ειναι δυνατον δειχτε μου τον κωδικα

http://www.atlantidavillas.gr/santorini ... tels_7.php

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από Banavas » 19 Μαρ 2009 22:33

Δεν μπορώ να φανταστώ σε τι μπορεί να χρειάζονται 60 παρόμοιες φόρμες και υποθέτω οτι η δουλειά θα μπορεί να γίνει με μία φόρμα σε συνδιασμό με κάποια κρυφή παράμετρο.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
aingel
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 28 Απρ 2008 21:11
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από aingel » 20 Μαρ 2009 00:25

ειναι καθαρα τεχνικος λογος διοτι στην καθε μια απο τις φορμες θα υπαρχει διαφορετικο εμαιλ που θα πηγενουν τα δεδωμενα της φορμας ,,Υπαρχει κατι ξερετε?

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από fiskilis » 20 Μαρ 2009 08:15

αν απλα ειναι φορμα που θα στελνει ενα mail ξεχωριστο μπορεις να βαλεις αυτον τον κωδικα σε καθε mail link απλα και να μπορει να στελνει οποιος θελει απλα πατωντας το λινκ αυτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

<p><a href="mailto&#58;mail@domain.gr?subject=θεμα μηνυματος εδω ">send mail</a>

Άβαταρ μέλους
georgos
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 20 Μαρ 2009 09:35
Τοποθεσία: Greek Islands
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από georgos » 20 Μαρ 2009 09:43

συγουρα δεν θελει αυτο υπαρχει τιποτα σε php?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από ThyClub » 20 Μαρ 2009 10:23

Ναί. Αποθηκεύεις το email που είναι να στείλεις κάθε φορά πχ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

switch&#40;$form&#41;&#123;
 case 1&#58;
$email = tade@superdupermail.com
 break;
case 2&#58;
$email = allos@superdupermail.com
break;

κτλ κτλ
&#125;

Άβαταρ μέλους
georgos
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 20 Μαρ 2009 09:35
Τοποθεσία: Greek Islands
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από georgos » 20 Μαρ 2009 10:40

μηπως μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος... αυτον τον κωδικα που τον βαζουμε και η καθε φορμα επικοινωνιας τι κωδικα θα εχει?

Άβαταρ μέλους
aingel
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 28 Απρ 2008 21:11
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από aingel » 20 Μαρ 2009 17:26

γινομαι λιγο πιο αναλυτικος ασ υποθεσουμε οτι εχουμε την παρακατω φορμα επικοινωνιας

Html κώδικας φόρμας
κώδικας:
<html>
<head>
<title>Φόρμα επικοινωνίας</title>

</head>
<body>
<center>
<form method="post" action="sendmail.php">
Το e-mail σας: <br><input name="email" type="text" /><br />
Μήνυμα:<br />
<textarea name="message" rows="15" cols="40">
<textarea name="go" rows="15" cols="40">
<textarea name="next" rows="15" cols="40">
</textarea><br />
<input type="submit" value="Αποστολή μηνύματος"/>
</form>
</body>
</html>

και εχουμε φτιαξει ενα αρχειο php για να λειτουργησουμε την φορμα επικοινωνιας οπως πχ το παρακατω
php κώδικας
κώδικας:

<?
$email = $_REQUEST['email'] ;
$message = $_REQUEST['message'] ;
$email = $_REQUEST[go] ;
$message = $_REQUEST[next] ;
mail( "tomailsou@mpe.gr", "φόρμα επικοινωνίας",
$message, "From: $email" );
header( "Location: http://www.greece-santorini-hotels.com/" );
?>


και εχουμε στο σιτε μας γυρω στις 60 φορμες επικοινωνιας html τι κωδικα php πρεπει να χρεισημοποιησουμε ετσι ωστε η καθε 1 απο τις φορμες επικοινωνιας να στελνει τα δεδωμενα τις καθε μιας απο τις φορμες σε διαφορετηκο εμαιλ?

Άβαταρ μέλους
georgos
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 20 Μαρ 2009 09:35
Τοποθεσία: Greek Islands
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από georgos » 24 Απρ 2009 21:04

ThyClub μηπως μπορεις να μας εξυγhσεις ή να δωσεις ενα παραδειγμα για τον κωδικα που εδωσες ,που μπαινει σε μια φορμα επικοινωνιας σε php?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από korgr » 25 Απρ 2009 01:13

Συμφωνα με τον κωδικα που εχετε χρειαζονται λιγες αλλαγες και τις εχω διαφοροποιημένες:
(Οι προσθήκες / αλλαγες με κοκκινο)

Html κώδικας φόρμας
κώδικας:
<html>
<head>
<title>Φόρμα επικοινωνίας</title>

</head>
<body>
<center>
<form method="post" action="sendmail.php">
Το e-mail σας: <br><input name="email" type="text" /><br />
Μήνυμα:<br />
<textarea name="message" rows="15" cols="40">
<textarea name="go" rows="15" cols="40">
<textarea name="next" rows="15" cols="40">
</textarea><br />
<input type="hidden" name="emailTO" value="paraliptis@domain.com">
<input type="submit" value="Αποστολή μηνύματος"/>
</form>
</body>
</html>

και εχουμε φτιαξει ενα αρχειο php για να λειτουργησουμε την φορμα επικοινωνιας οπως πχ το παρακατω
php κώδικας
κώδικας:

<?
$emailTO = $_REQUEST['emailTO'];
$email = $_REQUEST['email'] ;
$message = $_REQUEST['message'] ;
$email = $_REQUEST[go] ;
$message = $_REQUEST[next] ;
mail( $emailTO, "φόρμα επικοινωνίας", $message, "From: $email\nContent-Type: text; charset=utf-8\n" );
header( "Location: http://www.greece-santorini-hotels.com/" );
?>


Το μονο που αλλαζετε στον κωδικα καθε φορμας ειναι το value="paraliptis@domain.com" με το email του εκαστοτε παραληπτη...
Για να δουλεψουν σωστα τα ελληνικα πρεπει να κρατησετε και το encoding που εβαλα ( στην περιπτωση αυτη UTF-8 ) ή να το αλλάξετε με αυτο της σελιδας σας

Άβαταρ μέλους
georgos
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 20 Μαρ 2009 09:35
Τοποθεσία: Greek Islands
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από georgos » 25 Απρ 2009 03:21

ευχαριστω μυπως μπορεις να βοηθησεις και σε αυτο που δωσανε παραπανω οσο αναφορα την αλλαγη του εμαιλ
που μπαινει αυτο στον κωδικα μηπως ξερεις?
switch($form){
case 1:
$email = tade@superdupermail.com
break;
case 2:
$email = allos@superdupermail.com
break;

κτλ κτλ
}

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από korgr » 25 Απρ 2009 10:31

Για μενα ειναι λαθος λογικη αυτη η αντιμετωπιση. Στον php κωδικα δουλευουμε με μεταβλητες (πχ $emailTO) και όχι με ρητές αναφορές (πχ "info@domain.com").
Ρητες αναφορες μπορουμε να εχουμε στον κωδικα καθε φορμας (που και εκει διαβαζονται απο ΒΔ και δημιουργειται αυτοματα ο κωδικας της καθε φορμας με τις παραμετρους της).

Υπευθυνος να αναλυσει το συγκεκριμενο λοιπον, ειναι ο φιλος που το δημοσιευσε...

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Απρ 2009 11:21

Η φόρμα θα είναι 1 μόνο. Στην φόρμα θα βάλεις ενα κρυφό πεδίο πχ:

<input type='hidden' name='form' value='$_SESSION['pageid']'>

Το $_SESSION['pageid'] θα το θέτεις σε κάθε σελίδα που θα υπάρχει φόρμα.

Μετά κάθε φορά που θα φορτώνει η φόρμα σου σε κάποια σελίδα θα παίρνει και διαφορετικό id. Έτσι θα μπορείς πχ με ενα switch να βρείς ποια φόρμα εκτελέστηκε.

Κώδικας: Επιλογή όλων

switch&#40;$form&#41;&#123;
 case 1&#58;
$email = tade@superdupermail.com
 break;
case 2&#58;
$email = allos@superdupermail.com
break;

κτλ κτλ
&#125; 
Περισσότερα το απόγευμα που θα είμαι σπίτι

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από korgr » 25 Απρ 2009 11:26

Ερώτηση:
Και αν εχουμε καταχωρημενα σε ενα vortal 2000 hotels θα έχεις 2000 ρητα emails μεσα στη switch?
Γιατι να μην διαβαζει το καθε email απο την βαση και να θετει αυτο ως hidden field αντι για το pageID?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Απρ 2009 11:29

korgr έγραψε:Για μενα ειναι λαθος λογικη αυτη η αντιμετωπιση. Στον php κωδικα δουλευουμε με μεταβλητες (πχ $emailTO) και όχι με ρητές αναφορές (πχ "info@domain.com").
Ρητες αναφορες μπορουμε να εχουμε στον κωδικα καθε φορμας (που και εκει διαβαζονται απο ΒΔ και δημιουργειται αυτοματα ο κωδικας της καθε φορμας με τις παραμετρους της).

Υπευθυνος να αναλυσει το συγκεκριμενο λοιπον, ειναι ο φιλος που το δημοσιευσε...

Σχετικά με το τι είναι καλύτερο. Δεν πιστεύω οτι ενα email γραμμένο απο την αρχή στην φόρμα είναι και ότι καλύτερο. Τι θα γίνει αν κάποιος κακόβουλος παίξει με τα values της φόρμας πχ:
<form method="post" action="sendmail.php">
Το e-mail σας: <br><input name="email" type="text" /><br />
Μήνυμα:<br />
<textarea name="message" rows="15" cols="40">
<textarea name="go" rows="15" cols="40">
<textarea name="next" rows="15" cols="40">
</textarea><br />
<input type="hidden" name="emailTO" value="paraliptis@domain.com,allo@mail.com,spamme@spam.com,KAI POLLA ALLA">
<input type="submit" value="Αποστολή μηνύματος"/>
</form>
Αν όμως η φόρμα δίνει απλά μια εντολή στείλε email στο 1 ή 2 ή 3 τότε απλά ελέγχεις αν υπάρχει ο παραλήπτης και απλά στέλνεις

EDIT:
Δεν είπα οτι θα το διαβάζει ρητά. Το $email μπορεί να το τραβάει απο την ΒΔ με βάση το pageid.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες