Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Απρ 2009 11:44

Βέβαια δεν είχα δεί ότι θέλει τόσες πολλές φόρμες :)
Ίσως αυτό να είναι αυτό που χρειάζεται:

Κώδικας: Επιλογή όλων

//Τραβάμε με κάποιο τρόπο το email που πρέπει

$email = getEmail($_POST['form']);

//και το στέλνουμε

mail( $email, "φόρμα επικοινωνίας", $message, "From: $email\nContent-Type: text; charset=utf-8\n" ); 
Αλλά και πάλι καλό θα είναι να μην έχουμε hardcoded email στην φόρμα μας. Ενα id είναι αυτό που μας εξασφαλίζει απο πολλά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από korgr » 25 Απρ 2009 13:08

Ναι ετσι συμφωνω απολυτα :)
Γενικα ηθελα να καταληξω πως με τοσες φορμες πρεπει να αντλουμε τα δεδομενα απο ΒΔ. Εχεις δικηο πως με το id εξασφαλιζουμε καλυτερη ασφαλεια...

Άβαταρ μέλους
georgos
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 20 Μαρ 2009 09:35
Τοποθεσία: Greek Islands
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από georgos » 25 Απρ 2009 22:26

ευχαριστω παιδια .. δηλαδη με αυτην τη μεθοδο ποια πρεπει να ειναι η μορφη του php της φορμας βαση ολον αυτον που ειπατε και βαση της φορμας που εχω βαλει πιο πανω ?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Απρ 2009 22:49

Σε κάθε διαφορετική σελίδα θα θέτεις ενα μοναδικό κλειδί για τον παραλήπτη που θέλεις να έχεις.

Πχ εχεις μια βάση που έχει ενα πίνακα με όνομα emails και περιέχει 10 παραλήπτες

id | email
-----------
1 | kapoios@kapou.com
2 | allos@allou.com
3 | enas@edw.com

και στις σελίδες σου λες οτι πχ στην σελίδα miaselida.php ο παραλήπτης πρέπει να είναι ο allos@allou.com. Τότε θα θέσεις στην κορυφή της σελίδας το κλειδί του (id) δλδ 2.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_SESSION['pageid']=2;
Στην φόρμα σου θα έχεις τα εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form method="post" action="sendmail.php">
Το e-mail σας&#58; <br><input name="email" type="text" /><br />
Μήνυμα&#58;<br />
<textarea name="message" rows="15" cols="40">
<textarea name="go" rows="15" cols="40">
<textarea name="next" rows="15" cols="40">
</textarea><br />
<input type="hidden" name="pageid" value="<?php echo $_SESSION&#91;'pageid'&#93;; ?>">
<input type="submit" value="Αποστολή μηνύματος"/>
</form>
Στο sendmail.php με κάποιο τρόπο θα τραβάς το email με το id: 2 πχ με MySQL:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$id = &#40;int&#41; $_POST&#91;'pageid'&#93;;
$result = mysql_query&#40;"SELECT `email` FROM `emails` WHERE `id`='$id'"&#41;;
και θα στέλνεις το email σου.

Άβαταρ μέλους
georgos
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 20 Μαρ 2009 09:35
Τοποθεσία: Greek Islands
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από georgos » 26 Απρ 2009 09:47

αρα το κώδικας:
$_SESSION['pageid']=2;
το βαζω στο Head τις σελιδας miaselida.php και οχι με στην
φορμα επικοινωνιας ?

<?
$_SESSION['pageid']=2;
?>
συγνωμη για τις τοσες ερωτησης αλλα ειμαι καινουριος στην php
--------------------------------
οσο αναφορα την βαση δεδωμενων απο την οποια θα τραβαω τα διαφορετiκα εμαιλ
πχ αν εγω την βαση την ονομασω emailchange πως συνδεοντε με το

$id = (int) $_POST['pageid'];
$result = mysql_query("SELECT `email` FROM `emails` WHERE `id`='$id'");

αυτο δεν μπορω να καταλαβω ?

Άβαταρ μέλους
georgos
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 20 Μαρ 2009 09:35
Τοποθεσία: Greek Islands
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από georgos » 27 Απρ 2009 09:05

ξερει καποιος να μου λυσει την απορεια?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πολλες Φορμες επικοινωνιας σε σιτε τι κωδικα βαζουμε ?

Δημοσίευση από ThyClub » 27 Απρ 2009 10:33

http://gr.php.net/manual/en/function.mysql-connect.php
http://gr.php.net/function.mysql-query

Ρίξε μια ματιά σ αυτά κι αν έχεις απορίες εδω είμαστε.

Για το : $_SESSION['pageid']=2;
Θα το βάλεις στην σελίδα όπου φορτώνει η φόρμα σου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες