Πρόβλημα σε εφαρμογή γραμμένη σε php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
valantis315
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 25 Ιουν 2008 20:30

Πρόβλημα σε εφαρμογή γραμμένη σε php

Δημοσίευση από valantis315 » 20 Μαρ 2009 19:50

Καλησπέρα,
προσπαθώ απο εχθές να γράψω ένα πρόγραμμα σε php που ο διαχειριστής θα μπορεί να αναιβάζει κάποια αρχεία και να τα βλέπουν οι χρήστες του site, αλλα αντιμετωπίζω δύο σοβαρα προβλήματα, 1ον δεν ξέρω πώς κάποιος μπορεί να αναιβάσει ένα αρχείο στον server και αυτό να συνδεθεί με την βάση δεδομένων

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
if &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93; > 0&#41;
  &#123;
  echo "Error&#58; " . $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93; . "<br />";
  &#125;
else
  &#123;
  echo "Upload&#58; " . $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"name"&#93; . "<br />";
  echo "Type&#58; " . $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; . "<br />";
  echo "Size&#58; " . &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"size"&#93; / 1024&#41; . " Kb<br />";
  echo "Stored in&#58; " . $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"tmp_name"&#93;;
  &#125;
?>
και ενώ μου δείχνει ότι το αρχείο έχει γίνει upload δεν μπορώ να το βρώ πουθενά μέσα στον server, και το 2ο πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω πως μπορεί σε έναν πίνακα να γίνει διαγραφή ενός αρχείου, θέλω να έχω σε κάθε γραμμή και ένα μαθημα και απο δίπλα να έχει ένα εικονίδιο που άν πατηθεί θα διαγράφεται και η εγγραφή μέσα απο την βάση,
πχ.:
ID Όνομα Διαγραφή
1 Γιάννης Χ
2 .... Χ

Ο κώδικας που χρησιμοποιώ για την εμφάνιση του πίνακα έιναι

Κώδικας: Επιλογή όλων

    <?php
	include&#40;"connect.php"&#41;; 
    $result = mysql_query&#40;"SELECT * FROM names"&#41;;

echo "<table border='1'>
<tr>
<th>ID</th>
<th>Όνομα</th>
<th>Διαγραφή</th>
</tr>";

while&#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
  &#123;
  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row&#91;'l_id'&#93; . "</td>";
  echo "<td>" . $row&#91;'names_name'&#93; . "</td>";
  echo "</tr>";
  &#125;
echo "</table>";
include&#40;"disconnect.php"&#41;; 
?>

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα σε εφαρμογή γραμμένη σε php

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 21 Μαρ 2009 12:50

1. Στον κώδικα που έχεις δώσει δεν έχει πουθενά την εντολή να ανεβάσει το αρχείο (move_uploaded_file). Μήπως έχεις κι άλλο κώδικα;
Και βασικά εσύ πρέπει να του πείς σε πιο φάκελο του server θα αποθηκευθεί το αρχείο.
Τώρα για να "συνδεθεί" με τη βάση αρκεί να πάρεις το $userfile (δηλαδή το $_FILES["file"]["name"] ) και να το καταχωρήσεις στη βάση.

2. Βάλε στο εικονίδιο να στέλνει το id της εγγραφής και μετά:
delete from πίνακας where id = ".$_GET['id'].";

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες