Καλώδιο vga

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από vassilism » 20 Μαρ 2009 22:06

Καλησπέρα στην παρέα!

Σήμερα πήρα μια καινούρια κάρτα γραφικών και έβαλα στο pc.
Αυτή η κάρτα (pci-e) είχε και ένα μικρό καλώδιο που έπρεπε να το συνδέσεις από την κάρτα γραφικών στην μητρική.
Εγώ όμως δεν το έβαλα γιατί δεν ήξερα που ακριβώς να το βάλω.
Ξέρει κανείς τι κάνει αυτό το καλώδιο?
Έχει κάποια σχέση με τον ήχο?

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από Stathis » 20 Μαρ 2009 22:16

Κοίταξες το manual ;
100% θα εξηγει τι κάνει αυτο το καλώδιο ;)

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 20 Μαρ 2009 22:23

Μαλον ειναι για τον ηχο. Πιο μοντελο ειναι?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από vassilism » 20 Μαρ 2009 23:21

Είναι η MSI 9400GT (NVIDIA GeForce 9400 GT).
Stathi στο manual δεν λέει.
Πάντως έβαλα να παίξω ένα pro και ο ήχος κάνει κολλήματα ανά διαστήματα.
Θα προσπαθήσω να το βάλω.

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από hik-hok » 21 Μαρ 2009 00:14

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από vassilism » 21 Μαρ 2009 02:16

Τελικά το έψαξα αναλυτικά και αυτό το καλώδιο λέγετε SPDIF internal cable και είναι για τον ήχο.
Βρήκα και στις οδηγίες πως συνδέεται (επισυνάπτω και μια φότο) αλλά δεν κατάφερα να το συνδέσω.
Ψάχνω στο motherboard τα SPDIF-pin και GND-pin και δεν τα βρίσκω.
Υπάρχει περίπτωση το motherboard να μην τα έχει?
Συνημμένα
hdmi.jpg

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από Stathis » 21 Μαρ 2009 02:18

Αυτά λογικα στη mobo θα ειναι εκει που ειναι τα power led κλπ αλλιως ψαξε εκτενώς οπτικά ή μέσα απο το εγχειριδιο που βρισκονται.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από vassilism » 21 Μαρ 2009 02:27

Αν είναι λίγο παλιά η motherboard (τετραετίας) θα τα έχει?
Γιατί στραβώθηκα και δεν βρήκα τίποτα :roll:

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από Stathis » 21 Μαρ 2009 02:56

Λογικά θα έχει.
Αν μπορείς πες μας και μαρκα & μοντέλο της motherboard σου.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από deninho » 21 Μαρ 2009 03:20

καλά, και να μην έχεις ήχο στο hdmi δε χάλασε ο κόσμος. :) Αλλά πιθανότατα υπάρχει κάπου ένα σετ πινάκια για το spdif out (είχε και η μητρική μου για τον p4 :o)

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Καλώδιο vga

Δημοσίευση από vassilism » 21 Μαρ 2009 13:51

Τελικά το SPDIF το έχει αλλά δεν έχει το GND
Αυτή είναι η μητρική Msi K9n ultra

Δεν με νοιάζει να είναι HDMI ο ήχος.

Το πρόβλημά μου ήταν ότι έβαζα να παίξω PRO EVOLUTION και κολλούσε ο ήχος.
Με την προηγούμενη κάρτα δεν το έκανε.
Μου φαίνετε όμως ότι τώρα δεν το κάνει, κάτι πείραξα στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες