ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
aristidis_85
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 19:14

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από aristidis_85 » 26 Μαρ 2009 13:54

παιδια, εχω δει στο forum καποια πολυ ομορφα ημερολογια, αλλα εχω το εξης προβλημα:
θελω η τιμη που θα επιστρεφει το ημερολογιο στο textbox να ειναι της μορφης 2010-09-18 ωστε να την ππαιρνω εγω και να την καταχωρω στην βαση (αυτο ειναι το φορματ της βασης δλδ)

δεν με ενδιαφερει τοσο η ομορφια που παρεχει το ημερολογιο, οσο η ασφαλεια, το οτι δηλαδη γλυτωνω τους ελενχους στα text box να μην μπορει να βαλει ο χρηστης πχ 30 φεβρουαριου.

η εστω αν υπαρχει καποιο script μετατροπης απο 18/9/2009 σε 2010-09-18.
ευχαριστω πολυ.

Υ.Γ βρηκα αυτο και θα το παλεψω λιγο
http://www.javascriptkit.com/script/scr ... ndar.shtml

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από fafos » 26 Μαρ 2009 14:30

Proton. auto malon afora thn javascript kai oxi thn php..

tha se symvouleua na xrhsimopoihseis auto:

http://www.dynarch.com/projects/calendar/


autos o calendar exei thn idiothta na deixnei ston xrhsth mia hmeromhnia p.x. Pempth 26 Martiou 2009 alla na stelnei allh morfh sto input (katepektash kai sthn vash) p.x. 2009-03-26

ena paradeigma mporeis na deis edo: http://cunardcruises.gr
sthn anazhthsh an pathseis to eikoneidio tou calendar tha sou grapsei "23 Martiou 2009".. sthn pragmatikothta omos stelnei sthn vash to "20090323"
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

aristidis_85
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 19:14

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από aristidis_85 » 26 Μαρ 2009 15:15

ευχαριστω, θα το κοιταξω το βραδυ.
εγω παλι, βρηκα αυτες τις 2 γραμμες κωδικα:
http://forums.clantemplates.com/showthread.php?t=107071

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από zeppos » 26 Μαρ 2009 16:17

Εγώ έχω το παρακάτω για εισαγωγή ημερομηνίας στη βάση ..
birthdate.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form name="form" action="birthdate.php" method="post">
<TABLE BORDER="1">
<TR>
<TD colSpan=2>
    	Date &#58;<select id="day" name="day">
    		<option value="<?php echo date&#40;"d"&#41;;?>">
    			             <?php echo date&#40;"d"&#41;;?>
    	  </option>
	<option value="01">01</option>
				<option value="02">02</option>
				<option value="03">03</option>
				<option value="04">04</option>
				<option value="05">05</option>
				<option value="06">06</option>
				<option value="07">07</option>
				<option value="08">08</option>
				<option value="09">09</option>
				<option value="10">10</option>
				<option value="11">11</option>
				<option value="12">12</option>
				<option value="13">13</option>
				<option value="14">14</option>
				<option value="15">15</option>
				<option value="16">16</option>
				<option value="17">17</option>
				<option value="18">18</option>
				<option value="19">19</option>
				<option value="20">20</option>
				<option value="21">21</option>
				<option value="22">22</option>
				<option value="23">23</option>
				<option value="24">24</option>
				<option value="25">25</option>
				<option value="26">26</option>
				<option value="27">27</option>
				<option value="28">28</option>
				<option value="29">29</option>
				<option value="30">30</option>
				<option value="31">31</option>
			       </select>
&nbsp;

 Month  &#58;<select id="month" name="month">
        <option value="<?php echo date&#40;"m"&#41;;?>">
        							 <?php echo date&#40;"m"&#41;;?>
        </option>
	<option value="01">01</option>
				<option value="02">02</option>
				<option value="03">03</option>
				<option value="04">04</option>
				<option value="05">05</option>
				<option value="06">06</option>
				<option value="07">07</option>
				<option value="08">08</option>
				<option value="09">09</option>
				<option value="10">10</option>
				<option value="11">11</option>
				<option value="12">12</option>
             </select>            &nbsp; 
Year &#58; <select id="year" name="year">
<option value="<?php echo date&#40;"Y"&#41;;?>">
        							 <?php echo date&#40;"Y"&#41;;?>
        </option>	
                        <option value="2010">2010</option>
                        <option value="2011">2011</option>
                        <option value="2012">2012</option>
								             </select>

</TD>
</TR>
</TABLE>
<input type="submit"  name="submit" value="Click here once">
                                        
           </form>

<?php
// Meta ti  syndesi me tin basi
if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41; &#123;

$birthdate = $_POST&#91;'year'&#93;."-".$_POST&#91;'month'&#93;."-".$_POST&#91;'day'&#93;;

//Eisagogi sti basi

$putinrecords="INSERT INTO birth &#40;birthdate&#41;          VALUES&#40;'$birthdate'&#41;";
     mysql_query&#40;$putinrecords&#41; or die &#40;"Query failed" . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
print "Thanks!";
&#125;
?>
Εικόνα

aristidis_85
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 19:14

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από aristidis_85 » 27 Μαρ 2009 00:04

ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου, ομως με ενδιαφερει παρα πολυ η ασφαλεια, δηλαδη να μην μπορει ο χρηστης να επιλεξει για παραδειγμα, 31 φεβρουαριου.
καλο βραδυ.

aristidis_85
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 19:14

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από aristidis_85 » 27 Μαρ 2009 01:26

fafos έγραψε:Proton. auto malon afora thn javascript kai oxi thn php..

tha se symvouleua na xrhsimopoihseis auto:

http://www.dynarch.com/projects/calendar/


autos o calendar exei thn idiothta na deixnei ston xrhsth mia hmeromhnia p.x. Pempth 26 Martiou 2009 alla na stelnei allh morfh sto input (katepektash kai sthn vash) p.x. 2009-03-26

ena paradeigma mporeis na deis edo: http://cunardcruises.gr
sthn anazhthsh an pathseis to eikoneidio tou calendar tha sou grapsei "23 Martiou 2009".. sthn pragmatikothta omos stelnei sthn vash to "20090323"
νασαι καλα φιλε!!!!!

http://ii-ptixiakes.teikav.edu.gr/metax ... .0/my.html

ευχαριστω παρα πολυ!

τωρα μενει να ελενξω με καποιον τροπο αν ο χρηστης εισαγει στο πεδιο εως ημερομηνια παλιοτερη του πεδιου απο..

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από fafos » 27 Μαρ 2009 03:01

Auto mporeis na to kaneis me ena aplo php if ...p.x.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;apo > eos&#41; &#123;

echo 'lathos';


&#125; else &#123;

synexise thn kataxosrhsh
&#125;




An den thes oi xrhstes na epilegoun hmeromhnies prin apo shmera allakse ta scripts:



sto apo:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
function IsBeforeToday&#40;MyDate&#41;
&#123;
var Today = new Date&#40;&#41;;
Today.setHours&#40;0, 0, 0, 0&#41;;
MyDate.setHours&#40;0, 0, 0, 0&#41;;
if &#40;MyDate.getTime&#40;&#41;  < Today.getTime&#40;&#41; &#41;
  return true; 
else
  return false;
&#125;
    Calendar.setup&#40;&#123;
        inputField     &#58;    "f_date_e",     // id of the input field
      ifFormat    &#58; "%Y-%m-%d",    // the date format
        displayArea    &#58;    "show_e",       // ID of the span where the date is to be shown
        daFormat       &#58;    "%d %B %Y",// format of the displayed date
        dateStatusFunc&#58; IsBeforeToday,
        button         &#58;    "f_trigger_e",  // trigger button &#40;well, IMG in our case&#41;
        align          &#58;    "Tl",           // alignment &#40;defaults to "Bl"&#41;
        singleClick    &#58;    true
    &#125;&#41;;
</script>



kai sto eos:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
    Calendar.setup&#40;&#123;
        inputField     &#58;    "f_date_o",     // id of the input field
        ifFormat       &#58;    "%Y%m%d",     // format of the input field &#40;even if hidden, this format will be honored&#41;
        displayArea    &#58;    "show_o",       // ID of the span where the date is to be shown
        ifFormat    &#58; "%Y-%m-%d",    // the date format
        dateStatusFunc&#58; IsBeforeToday,
        button         &#58;    "f_trigger_o",  // trigger button &#40;well, IMG in our case&#41;
        align          &#58;    "Tl",           // alignment &#40;defaults to "Bl"&#41;
        singleClick    &#58;    true
    &#125;&#41;;
</script>

PROSOXH!! auto tha to kaneis MONO an den thes na ginontai anazhthseis prin apo shmera!!
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

aristidis_85
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 19:14

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από aristidis_85 » 27 Μαρ 2009 11:37

ευχαριστω πολυ! τωρα κανεις δεν μπορει να επιλεξει ημερομηνια πριν της σημερινης!
σκεφτομαι τροπο να υλοποιησω το

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;apo > eos&#41; &#123; 
echo 'lathos'; 

&#125; else &#123; 

synexise thn kataxosrhsh 
&#125; 
το οποιο ειναι οτι καλυτερο εαν ειχαμε μεταβλητες με απλα νουμερα, αλλα τωρα φοβαμαι μηπως θελει η php δικο της φορματ! (λυσαμε το ενα φορματ - της sql, μην δημιουργησουμε ενα αλλο! )

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από fafos » 27 Μαρ 2009 15:20

Gia to sygkekrimeno calendar yparxei mia javascript function pou automata apenergopoiei tis prohgoumenes hmeres ston calendar tou eos... dystyxos einai h professional ekdosh kai poleitai 99$:
http://www.zapatec.com/website/ajax/zpc ... ple81.html

esena den se symferei opote doulepse me thn php...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

aristidis_85
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 19:14

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από aristidis_85 » 28 Μαρ 2009 10:55

χμ.. προσπαθησα να κρυψω τις κυριακες, αλλα δεν βρηκα τετοιο πεδιο μεσα στον κωδικα, πως μπορω να το βρω?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nikirtsi
Δημοσιεύσεις: 169
Εγγραφή: 02 Ιουν 2006 16:35

ημερολογιο με ιδιαιτερο format

Δημοσίευση από nikirtsi » 28 Μαρ 2009 11:42

Εγώ πάλι δεν ήταν ανάγκη να ψάξω για να βρώ.
Χειροποίητο πράγμα και παπούτσι από τον τόπο μας. (By skeftomilos)

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=24103
Ακόμα και ο ήλιος, στό αριστερό μελίγγι μου ανατέλλει καί στό ζερβό δύει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες