Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Andreas_O
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1621
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 17:22
Τοποθεσία: Aθήνα
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από Andreas_O » 28 Μαρ 2009 17:05

Καλημέρα.

Έχω το ακόλουθο σχέδιο στο μυαλό μου, όμως δε σκαμπάζω τίποτες από PHP.
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι εύκολο, να το υλοποιήσω.

Βασικά από εσάς ζητάω το πως λέγονται οι τεχνικές (post, get και δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει) που θα χρησιμοποιήσω και κανά λινκ με κάτι παρεμφερές για να μπορέσω βήμα-βήμα να το κάνω.

Αυτό που θέλω είναι:
  • 1 βάση δεδομένων MySql με έναν πίνακα. Ο κάθε πίνακας θα έχει 2 πεδία για κάθε εγγραφή (το 1 θα λέγεται Number και το άλλο Status).
    1 σελίδα php με μία πολύ απλή φόρμα η οποία θα έχει ένα text field και ένα submit. Στο text field θα βάζω κάποια εγγραφή του Number και
    προφανώς μία ακόμη σελίδα, η οποία θα μου εμφανίζει το status.
Βασικά κάπως έτσι η β.δ.:

Κώδικας: Επιλογή όλων

 Mysql  Table          |          Number                           Status 
                                                
                                                 145555            >             Available
                                                 666666            >             Ready

              
Και όταν στη σελίδα που θα είναι η φόρμα, στο text field βάλω 145555 θέλω να μου εμφανίσει το "Available"

Αν δεν καταλάβατε, ζητώ συγγνώμη. Πείτε το μου και θα το ξαναεξηγήσω.

Το σενάριο που ζητάω δεν έχω ιδέα αν είναι εύκολο ή δύσκολο..

(Σημείωση: 1. τα 2 είναι λίγο τυπικό ποσό, γιατί μπορεί να χρειαστώ 3-4)
2. τα δεδομένα μπορώ να τα καταχωρώ εγώ στη Mysql μέσω του admin, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά, το τέλειο θα ήταν να έχω μια φόρμα που κάνει auto login στην Mysql και μπορεί να κάνει εγγραφές )

Ευχαριστώ
;]

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από Basilakis » 29 Μαρ 2009 04:47

Δηλαδή το κάθε Number, θα αντιστοιχεί σε κάποιο status αυτόματα;

Ticket system εάν είναι κάποιο site έτοιμο ή όχι θέλεις; :P

Άβαταρ μέλους
Andreas_O
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1621
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 17:22
Τοποθεσία: Aθήνα
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από Andreas_O » 29 Μαρ 2009 12:32

Όχι .. Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Θα είναι ένας πίνακας όπου κάθε record του θα έχει 2 "κελιά". Το ένα "number" και το άλλο "status". Δε θα έχουν οι εγγραφές τίποτα σαν default value. Θα βάζω εγώ και στο number κάτι δικό μου αλλά και στο status.

Και μετά από τη φόρμα θα βάζω το number και θα μου δίνει το status.
;]

Άβαταρ μέλους
Andreas_O
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1621
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 17:22
Τοποθεσία: Aθήνα
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από Andreas_O » 29 Μαρ 2009 20:05

Καλησπέρα. Μου έδωσαν την εξής λύση, ωστόσο δε λειτουργεί. Είναι πρόβλημα δικό μου ή του script?

Search:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <!-- search4num.html-->
<head>
  <title>Search 4 a number</title>
</head>
<body>
<h1>Search for your number...</h1>
<form method="post" action="results.php">
  <label for="src4num">Please enter number&#58; </label><br>
  <input type="text" id="src4num" name="search4num">
  <input type="submit" name="submit" value"Search!">
</form>
</body>
</html>
Αποτελέσματα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php //results.php

  $search4num = $_POST&#91;'search4num'&#93;;
  
  $db = @mysql_connect&#40;'localhost', 'τοδικομουπουεβαλα', 'δικομουπαλι'&#41;;
  
  if &#40;$db&#41; &#123;

    $selected = @mysql_select_db&#40;'δικομου'&#41;;
    
    if &#40;$selected&#41; &#123;
      
      $query = 'SELECT status FROM check WHERE number = ' . $search4num . '';
      
      $rs = @mysql_query&#40;$query&#41;;
      
      if &#40;$rs&#41; &#123;

        $row = @mysql_fetch_array&#40;$rs&#41;;
        
        $status = @mysql_result&#40;$row,0,'status'&#41;;
        
      &#125;
    &#125;
    
    print "<p>The status for&#58; $search4num is&#58; $status.<p>";
    
  &#125; else &#123;
    
    print "<p>There's no status value for the number&#58; $search4num.</p>";
    print "<p><a href=\"search4num.html\">Return to try another number.</a></p>";
    
  &#125;
?>
Τα στοιχεία σύνδεσης ΔΕΝ παίζει να μην είναι σωστά. Τώρα..το script φταίει; Ο server φταίει; Εγώ έβαλα λάθος τα στοιχεία στη MySql; Δεν ξέρω!

www.oasisdesign.gr/check/search.php

Έφτιαξα στο phpmyadmin ένα table "your_table" με 2 πεδία. number - status. Εβαλα και μία εγγραφή 22222 number και 33333 status. Δε λειτουργεί ωστόσο :-?

Ευχαριστώ
;]

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από fafos » 29 Μαρ 2009 20:09

vgale ta @ mprosta apo ta queries (se 5 shmeia ta exeis) kai pes mas ti lathi sou petaei....
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Andreas_O
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1621
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 17:22
Τοποθεσία: Aθήνα
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από Andreas_O » 29 Μαρ 2009 20:12

fafos έγραψε:vgale ta @ mprosta apo ta queries (se 5 shmeia ta exeis) kai pes mas ti lathi sou petaei....
Aπό αυτά που είναι σε παρενθέσεις..έτσι;

πχ μόνο τα bold-αρισμένα:


$query = 'SELECT status FROM check WHERE number = ' . $search4num . '';

$rs = @mysql_query($query);
E;

ΕΤΣΙ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php //results.php

  $search4num = $_POST&#91;'search4num'&#93;;
  
  $db = @mysql_connect&#40;'localhost', 'oasisdes_check', 'clickheretocheck!'&#41;;
  
  if &#40;db&#41; &#123;

    $selected = @mysql_select_db&#40;'oasisdes_check'&#41;;
    
    if &#40;selected&#41; &#123;
      
      $query = 'SELECT status FROM check WHERE number = ' . $search4num . '';
      
      $rs = @mysql_query&#40;query&#41;;
      
      if &#40;$rs&#41; &#123;

        $row = @mysql_fetch_array&#40;rs&#41;;
        
        $status = @mysql_result&#40;row,0,'status'&#41;;
        
      &#125;
    &#125;
    
    print "<p>The status for&#58; $search4num is&#58; $status.<p>";
    
  &#125; else &#123;
    
    print "<p>There's no status value for the number&#58; $search4num.</p>";
    print "<p><a href="search4num.html">Return to try another number.</a></p>";
    
  &#125;
?>
;;;;


Εν τω μεταξύ μου έστειλε αυτό χωρίς να του πω ότι έχω πρόβλημα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

When I made the following comment, I was actually thinking of the display statement;
not the $query assignment.
Also, to be correct, this&#58; 'double quotes' should be this&#58; "double quotes".

Quote&#58;

...

/* This assignment; in addition to being straight forward, shows that
when you place a variable inside of 'double quotes', the variable gets parsed.
I terminated the string with &#40;. ''&#41; for completeness.
Even though PHP is a loosely-typed language, there are some gotcha's that popup
from time to time - especially when dealing with the Ternary operator.
*/
$query = 'SELECT status FROM your_table WHERE number = ' . $search4num . '';
. . .
. . . <snipped> . . .
. . .

print "<p>The status for&#58; $search4num is&#58; $status.<p>"; // Display the value to the user

&#125; else &#123;

// Display an error message if no data was retrieved or some other error condition was encountered.

print "<p>There's no status value for the number&#58; $search4num.</p>";
print "<p><a href="search4num.html">Return to try another number.</a></p>";

&#125;
?>
[/color]
Δεν κατάλαβα ομως τι πρέπει να αλλάξω..
;]

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από fafos » 29 Μαρ 2009 20:38

oxi to dolario ($) ... to papaki (@) vgale apo mprosta!!


dokimase na alakseis kai to $status = @mysql_result($row,0,'status'); me ayto:

$status = $row[status];
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Andreas_O
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1621
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 17:22
Τοποθεσία: Aθήνα
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από Andreas_O » 29 Μαρ 2009 22:02

Ήμουν έτοιμος να σου πω ότι έβγαλε πρόμπλεμ στη γραμμή 21, αλλά ξαναδιάβασα το ποστ και μου είπες να αλλάξω κάτι στη γραμμή την προβληματικη :D :D :D :D



Ευχαριστώωωωωωωω :D :D
;]

Άβαταρ μέλους
Andreas_O
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1621
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 17:22
Τοποθεσία: Aθήνα
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από Andreas_O » 29 Μαρ 2009 22:23

Δε με πολυενδιαφέρει, αλλά μήπως μπορείς να μου πεις γιατί δεν εμφανίζεται το "There's no status value for the number: $search4num" ; Και να βάλω κάτι που δεν υπάρχει μου λέει The Status for number τάδε is:.

Το αφήνει έτσι..
Δε με ενδιαφέρει απλώς λέω μήπως μπορείς :wink: :wink:

Ευχαριστώ :) :) :) :D :D :D
;]

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Βοήθεια σε "σκριπτάκι"

Δημοσίευση από fafos » 29 Μαρ 2009 23:46

Etsi opos to exeis zhtas an ta stoixeia syndeshs me thn vash einai sosta dose to print "<p>The status for: $search4num is: $status.<p>"; allios dose ta alla... auto einai lathos... tha prepei na doseis an to $rs einai sosto dose thn timh allios dose lathos:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php //results.php

  $search4num = $_POST&#91;'search4num'&#93;;
 
  $db = @mysql_connect&#40;'localhost', 'oasisdes_check', 'clickheretocheck!'&#41;;
 


    $selected = @mysql_select_db&#40;'oasisdes_check'&#41;;
   
    if &#40;selected&#41; &#123;
     
      $query = 'SELECT status FROM check WHERE number = ' . $search4num . '';
     
      $rs = @mysql_query&#40;query&#41;;
     
      if &#40;$rs&#41; &#123;

        $row = @mysql_fetch_array&#40;rs&#41;;
       
        $status = $row&#91;status&#93;;
		
       print "<p>The status for&#58; $search4num is&#58; $status.<p>";
		   &#125; else &#123;
   
    print "<p>There's no status value for the number&#58; $search4num.</p>";
    print "<p><a href=\"search4num.html\">Return to try another number.</a></p>";
    &#125;
      &#125;
	      
  
?>
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης