Πρόβλημα με τα ελληνικά στην php5

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πρόβλημα με τα ελληνικά στην php5

Δημοσίευση από dpa » 28 Μαρ 2009 19:41

Έχω πρόβλημα με τα ελληνικά στην php5 ξέρει κανείς να με βοηθήσει ???
Το my.ini της Mysql είναι default greek

πιο παλαιά χρησιμοποιούσα αυτό πριν τα query και δούλευε
mysql_query("SET NAMES 'greek'", $conn);

Τώρα χρησιμοποιώ τον νέο κώδικα στην Php5
$result = $db->query($query);

τι πρέπει να κάνω μου έχουν σπάσει τα νεύρα.

Κάποιος μου είπε ότι με την asp δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Αν όντως δεν υπάρχει σκέφτομαι να σταματήσω να προγραμματίζω με asp

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τα ελληνικά στην php5

Δημοσίευση από cpulse » 28 Μαρ 2009 21:10

Για δες αν αυτό σου λείνει τα προβλήματα

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $conn);

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πρόβλημα με τα ελληνικά στην php5

Δημοσίευση από dpa » 29 Μαρ 2009 20:28

Φίλε μου cpulse σε ευχαριστώ που απάντησες.

Βρήκα την λύση.

Η λύση είναι ότι με την νέα σύνταξη της php5 ο κώδικας πρέπει να γραφεί έτσι
mysqli_query($db,"SET NAMES 'greek'");

Πρώτα γράφουμε την σύνδεση και μετά το query

Ευχαριστώ πολύ πάντως που απάντησες.

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ αν γνωρίζεις την διαφορά του encondig UTF-8 από το windows-1253 ????

Ποιο είναι πιο καλό να χρησιμοποιώ και γιατί ?????

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Πρόβλημα με τα ελληνικά στην php5

Δημοσίευση από soteres2002 » 29 Μαρ 2009 22:26

Το ερώτημά σου δεν αφορά την ούτε την ΡΗΡ ούτε την έκδοση 5. Έχει να κάνει με το encoding που επιστρέφει η MySQL τις πλειάδες βάσει των ερωτημάτων που στέλνεις στο σερβερ.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τα ελληνικά στην php5

Δημοσίευση από cpulse » 30 Μαρ 2009 21:50

Στο windows-1253 περιλαμβάνονται λατινικοί και ελληνικοί χαρακτήρες, στο utf-8 περιλαμβάνονται όλες τις γλώσσες του κόσμου πλήν εξαιρέσεων (πχ κινέζικα).

Χρησιμοποιόντας utf-8 μπορείς στην ίδια σελίδα να χρησιμοποιείς πολλές γλώσσες ταυτόχρονα, αλλά και οι μηχανές αναζήτησης μπορούν πολύ ποιο εύκολα να καταλάβουν σε τι γλώσσα είναι γραμμένο το περιεχόμενο του site σου.

Αν έχεις διάθεση να το ψάξεις περισσότερο έχω γράψει ένα thread για internationalization και localization που το εξηγεί σε βάθος.

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με τα ελληνικά στην php5

Δημοσίευση από billt » 30 Μαρ 2009 23:05

Καλή η UTF8 , αλλά πως πχ αντιμετωπίζεις το double encoding οταν κάνεις ένα dumb της βάσεως και μετά πας να την επαφέρεις. Καποιοι χαρακτήρες (συνήθως αυτοί με τόνο) δεν βγαίνουν σωστά αμά κάνεις restore το backup.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με τα ελληνικά στην php5

Δημοσίευση από cpulse » 31 Μαρ 2009 12:30

Το πρόβλημα με το κεφαλαίο τονισμένο άλφα κι ακόμα ένα χαρακτήρα (που πάλι καλά δεν χρησιμοποιείται ποτέ) είναι μεταξύ win-1253 και iso-8859-7.

Στο restore δεν ξέρω για ποιο λόγο να γίνει αυτό το μπέρδεμα. Μήπως παράλληλα κάνεις και recode αλλά αντί για win-1253 προς utf-8, κάνεις recode από iso-8859-7 προς utf-8;

Πάντως όπως και να χει ετοιμάζω εδώ και καιρό ένα script που θα καθαρίζει τις βάσεις και θα χειρίζεται όχι μόνο τα win-1253 και iso-8859-7 αλλά και τα ελληνικά html entities. Δυστυχώς εδώ και καιρό λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω να το ολοκληρώσω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες