Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

WordPress Themes

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Aflex
Δημοσιεύσεις: 1769
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 16:40

Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

Δημοσίευση από Aflex » 05 Απρ 2009 22:03

Καλησπέρα.

Έχω φτιάξει ένα blog με το theme "Thematic theme Framework".
Ακολούθησα το αποπάνω βοήθημα ενός φίλτατου Έλληνα: http://op111.net/53
και κατάφερα να φτιάξω ένα child theme, μετά από πολύ-ωρη προσπάθεια και τρέχει μια χαρά.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως δε βολεύομαι πολύ με το firebug να φτιάχνω τυχόν πράγματα που δε μου αρέσουν στο css/html κομμάτι της ιστοσελίδας, όπως προτίνει ο συγγραφέας.

Υπάρχει κανένας πιο εύκολος τρόπος μήπως? Μήπως κανένα καλύτερο plugin από firebug? Μήπως υπάρχει κανένας special html editor που να είναι αρκετά βολικός για απλούς γνώστες της html και του css (ούτε αρχάριο ούτε expert) για να μπορώ να φτιάξω λίγο το layout του blog μου όμορφα και εύκολα.

ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

Δημοσίευση από Basilakis » 05 Απρ 2009 22:12

να σου πώ την αλήθεια εγώ χρησιμοποιώ το tangofy στο dremaweaver που είναι αρκετ΄λα βολικό γιατί περνάει αυτόματα και αρκετά απο τα tags του Wordpress...

κάνω edit για να γράψω και αυτά

http://wiki.netbeans.org/ConfiguringNet ... rWordPress

το netbeans είναι free και κάνει και αυτό πολύ καλή δουλειά αλλα είναι ποίο πολύ προγραμματιστικό εργαλείο...

Τώρα, έτσι επειδή σε εκτιμώ... Δεν το έχω μοιραστεί σε κανέναν το παρακάτω εργαλείο αλλα ορίστε :kaloe: :kaloe: :kaloe: :kaloe: :kaloe:

http://www.codelobster.com/wordpress.html

θα πάθεις πλάκα με την δύναμή του :)

Άβαταρ μέλους
Aflex
Δημοσιεύσεις: 1769
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 16:40

Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

Δημοσίευση από Aflex » 05 Απρ 2009 22:20

Είδα την πρώτη απάντηση και ομολογώ έψαξα να βρω κάτι, και να τσουπ το έντιτ πάνω στην ώρα!

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Basilakis !!! Την εκτιμώ βαθύτατα :D :D

Θα το κοιτάξω και θα σας δώσω εντυπώσεις λίγο αργότερα!

εντιτ: Είναι premium έτσι? Πληρώνεις για να το κατεβάσεις το codelobster wordpress plugin?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aflex την 05 Απρ 2009 22:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

Δημοσίευση από Basilakis » 05 Απρ 2009 22:22

έχω την μανία να γρλαφω λάθος...

ορίστε το extension για το dreamweaver :)
Συνημμένα
tagstention_v0.3.zip
(128.66 KiB) Μεταφορτώθηκε 287 φορές

Άβαταρ μέλους
Aflex
Δημοσιεύσεις: 1769
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 16:40

Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

Δημοσίευση από Aflex » 05 Απρ 2009 22:26

Ευχαριστώ πολύ! To εγκατέστησα με επιτυχία (κάτι που δε πετυχαίνω συχνά να κάνω :p )

Ούφ το έκανα install, όλα καλά μέχρι εκεί όπως είπα. Τώρα όμως χάθηκα. Πώς ακριβώς μπορώ να εμφανίσω το toolbar ??

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

Δημοσίευση από Basilakis » 05 Απρ 2009 22:44

το επιλέγεις εκεί απο το menu που έχει τα forms, buttons κτλ!

Άβαταρ μέλους
Aflex
Δημοσιεύσεις: 1769
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 16:40

Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

Δημοσίευση από Aflex » 06 Απρ 2009 01:48

/*
Theme Name: A Thematic Child Theme
Theme URI: http://aflets.com/
Description: Use this theme to start your Thematic Child Theme development.
Author: Alexandros F. L.
Author URI: http://aflets.com/
Template: thematic
Version: 1.0
Tags: Thematic
.
Thematic is © Ian Stewart http://themeshaper.com/
.
*/

/* Reset browser defaults */
@import url('../thematic/library/styles/reset.css');

/* Apply basic typography styles */
@import url('../thematic/library/styles/typography.css');

/* Apply a basic layout */
@import url('../thematic/library/layouts/2c-r-fixed.css');

/* Apply basic image styles */
@import url('../thematic/library/styles/images.css');

/* Apply default theme styles and colors */
/* It's better to actually copy over default.css into this file (or link to a copy in your child theme) if you're going to do anything outrageous */
@import url('../thematic/library/styles/default.css');

/* Prepare theme for plugins */
@import url('../thematic/library/styles/plugins.css');

#blog-title a {default.css (line 71)
color:#FF8394;
text-decoration:none;
Παίδες αντιμετωπίζω πρόβλημα! Αυτό είναι το style.css αρχείο μου, στο child-theme που δημιούργησα. Γιατί δεν γίνονται apply τα στοιχεία css που βάζω? Πχ.στο παραπάνω quote προσπάθησα να αλλάξω το χρώμα του blog-title, αλλά παραμένει μαύρο!
Helpy!

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Απρ 2009 11:06

#blog-title a {default.css (line 71)
color:#FF8394;
text-decoration:none;
Αυτό μην το κάνεις έτσι... άνοιξε το default.css και κάνε τις αλαγές εκει μέσα. Εάν πάλυ έχεις κάνει αυτό που λέει εδώ
/* It's better to actually copy over default.css into this file (or link to a copy in your child theme) if you're going to do anything outrageous */
και έχεις αντιγράψει όλα τα στοιχεία, τότε διέγραψε το Link προς το default css

Άβαταρ μέλους
Aflex
Δημοσιεύσεις: 1769
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 16:40

Ερώτηση για σχεδιασμό σε child theme

Δημοσίευση από Aflex » 06 Απρ 2009 17:19

Ωχ! Σ'ευχαριστώ πάραπολύ. Ναι για το συγκεκριμένο μιλούσα.
Επιτέλους κατάλαβα τι παίζει με τα files :P Ευχαριστώ ρε συ!

Απάντηση

Επιστροφή στο “WordPress Themes”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης