OSCommerce

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
blackhumor
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2003 02:48
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

OSCommerce

Δημοσίευση από blackhumor » 03 Μάιος 2009 15:06

Έκανα εγκατάσταση το oscommesce για ένα μικρό eshop.

Έκανα εγκατάσταση τα ελληνικά. Τώρα όταν πάω να βάλω κατηγορίες ή προϊόντα στα ελληνικά μου βγάζει "κινέζικα" στις κατηγορίες και μόνο ερωτηματικά στα προϊόντα.

Επίσης στο admin όλες οι μεταφράσεις στις Ρυθμίσεις είναι ακόμα στα αγγλικά ή δεν έχουν γίνει μετάφραση και θα ήθελα να ξέρω ποιο αρχείο πρέπει να μεταφράσω για να τα διορθώσω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας...
To LinkZ.gr ανανεώθηκε. Καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας δωρεάν.
Διαφημιστικά δώρα για επαγγελματίες.
Διαφημιστικά στυλό.

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3203
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

OSCommerce

Δημοσίευση από CyberCr33p » 03 Μάιος 2009 16:08

Την εγκατάσταση την έκανες χειροκίνητα ή μέσω κάποιου προγράμματος όπως το fantastico;

Άβαταρ μέλους
blackhumor
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2003 02:48
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

OSCommerce

Δημοσίευση από blackhumor » 03 Μάιος 2009 18:13

Χειροκίνητα....

Έκανα ξανά εγκατάσταση και έβαλα από την αρχή την ελληνική γλώσσα και τα βλέπει τώρα (μόνο στο site, όχι στο admin)

Τώρα το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν βλέπει ολόκληρα τα ελληνικά... Βλέπει μόνο 5 χαρακτήρες...

Βρήκα αυτό
Η λύση είναι πολύ απλή πήγαινε στο /catalog/includes/functions και κάνε edit το database.php. Βρές το παρακάτώ function

CODE
function tep_db_query($query, $link = 'db_link') {
global $$link;

if (defined('STORE_DB_TRANSACTIONS') && (STORE_DB_TRANSACTIONS == 'true')) {
error_log('QUERY ' . $query . "\n", 3, STORE_PAGE_PARSE_TIME_LOG);
}
$result = mysql_query($query, $$link) or tep_db_error($query, mysql_errno(), mysql_error());

if (defined('STORE_DB_TRANSACTIONS') && (STORE_DB_TRANSACTIONS == 'true')) {
$result_error = mysql_error();
error_log('RESULT ' . $result . ' ' . $result_error . "\n", 3, STORE_PAGE_PARSE_TIME_LOG);
}

return $result;
}


και πρόσθεσε το
CODE
mysql_query(' set character set utf8 ');
mysql_query("SET NAMES 'utf8' ");
ακριβώς πριν το $result. Οπότε τώρα πλέον θα πρέπει να είναι όπως το παρακάτω:
CODE
function tep_db_query($query, $link = 'db_link') {
global $$link;

if (defined('STORE_DB_TRANSACTIONS') && (STORE_DB_TRANSACTIONS == 'true')) {
error_log('QUERY ' . $query . "\n", 3, STORE_PAGE_PARSE_TIME_LOG);
}
mysql_query(' set character set utf8 ');
mysql_query("SET NAMES 'utf8' ");
$result = mysql_query($query, $$link) or tep_db_error($query, mysql_errno(), mysql_error());

if (defined('STORE_DB_TRANSACTIONS') && (STORE_DB_TRANSACTIONS == 'true')) {
$result_error = mysql_error();
error_log('RESULT ' . $result . ' ' . $result_error . "\n", 3, STORE_PAGE_PARSE_TIME_LOG);
}

return $result;
}


Το ίδιο πρέπει να κάνεις και στο admin κομμάτι στο file: /catalog/admin/includes/functions/database.php
το έκανα αλλά δεν διορθώθηκε τίποτα...
To LinkZ.gr ανανεώθηκε. Καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας δωρεάν.
Διαφημιστικά δώρα για επαγγελματίες.
Διαφημιστικά στυλό.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

OSCommerce

Δημοσίευση από fafos » 03 Μάιος 2009 21:02

Des sthn vash sou pos vazei tous ellhnikous xarakthres.. profanos tous sozei san alpha, vita, gama anti gia α,β,γ.. an einai etsi ayto einai thema encoding ths selidas me thn forma pou stelnei ta dedomena sthn vash (profanos sto adminpanel)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
blackhumor
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2003 02:48
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

OSCommerce

Δημοσίευση από blackhumor » 03 Μάιος 2009 21:44

Τα σώζει σαν %957 κάθε γράμμα... Πως το διορθώνω όμως αυτό;
To LinkZ.gr ανανεώθηκε. Καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας δωρεάν.
Διαφημιστικά δώρα για επαγγελματίες.
Διαφημιστικά στυλό.

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3203
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

OSCommerce

Δημοσίευση από CyberCr33p » 03 Μάιος 2009 23:08

Δοκίμασε να κάνεις νέα βάση δεδομένων και να αλλάξεις το collation σε utf8_general_ci

Μετά κάνε νέα χειροκίνητη εγκατάσταση.

Επίσης δες εάν το template είναι σε UTF-8.

Άβαταρ μέλους
blackhumor
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2003 02:48
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

OSCommerce

Δημοσίευση από blackhumor » 04 Μάιος 2009 01:15

Μου έβγαλε την πίστη μετά από τόσες ώρες ψάξιμο, και τελικά είπα να δοκιμάσω κάποια ποιο δοκιμασμένη λύση...

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις...
To LinkZ.gr ανανεώθηκε. Καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας δωρεάν.
Διαφημιστικά δώρα για επαγγελματίες.
Διαφημιστικά στυλό.

samniotis
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 07 Ιουν 2009 14:11

OSCommerce

Δημοσίευση από samniotis » 07 Ιουν 2009 19:36

Καλησπέρα κι απο μένα
κι εγώ έχω ένα μικρό πρόβλημα με το oscommerce και τα ελληνικά.
Ενώ η εγκατάσταση έγινε και έβαλα και τα ελληνικά στο root και μέσα απο το admin panel τα εγκατάστησα, ενώ στον firefox βγαίνουν όλα σωστά, στον explorer βγαίνουν κινέζικα......
Τί μπορώ να κάνω? Υπόψιν ότι πρώτη φορά ασχολούμαι.
Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
ProWebSector
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2009 16:15
Επικοινωνία:

OSCommerce

Δημοσίευση από ProWebSector » 17 Ιούλ 2009 01:05

Κάνε στον browser View Source και δες αν υπάρχει αυτό charset=ISO-8859-7 ή αυτό charset=utf-8, αν όχι θα πρέπει να το προσθέσεις μάλλον στο index.php
Linux & Windows Web Hosting | EU Servers
cPanel & Plesk | VPS | Dedicated Servers
www.ProWebSector.gr

Error_1054
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 18 Ιουν 2008 17:43

OSCommerce

Δημοσίευση από Error_1054 » 19 Σεπ 2009 14:21

προς τον ανθρωπο πυ τυχαια θα πέσει στο θεμα (οπως εγω)

Το ζητημα ειναι μαλλον ευκολο !! Οταν ο browser σου ειναι ελληνικα μπαινεις default στο ελληνικο κομματι του admin οποτε δεν υπαρχει θεμα !!

Αν μπεις στο αγγκλικο κομματι επελεξε τα ελληνικα !!

με λιγα λόγια καλυτερα οταν βαζετε προιοντα και κατηγοριες να τα βαζετε οταν ειστε στο ελληνικο κομματι του admin!!!!

AN γνωριζετε πως να καταβασετε να μτατρεψετε και να ανεβασετε αρχεια τοτε εγω θα προτεινα

στο catalog/includes/languages/english.php να εχετε ISO-8859-7

και να μην αλλαξετε τo catalog/admin/ncludes/languages/english.php

Ετσι αν βαλετε μια ελληνικη περιγραφη (στο πεδιο των αγγλικων) θα φαινεται κανονικα αλλα οταν μπαινεται στο αδμιν λογω κινεζικων θα καταλαβατε οτι μπηκατε στο αγγλικο κομματι και θα επιλεγετε τα ελληνικα !!!


Παντα τροποποιηση και εισαγωγη προιοντων και κατηγοριων οτα ειστε στο αδμιν στα ελληνικα !
!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες