Boήθεια για εργασια

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2009 03:14

newbie89 έγραψε:Λοιπόν ο κωδικας της φορμας ειναι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="add_link_action.php" method="GET">
Παρακαλώ εισάγετε μια νέα σύνδεση&#58;<br/>
Όνομα σύνδεσης&#58; <input type="text" name="linkName" /> <br/>
Σύνδεση&#58; <input type="text" name="linkRef" /> <br/>
Περιγραφή&#58; <input type="text" name="linkdesc" /> <br/>
<input  type="file" name="uploadedfile"> <br/>
<input type="submit"/>
</form>

και για να το εμφανισει

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $_GET&#91;'uploadedfile'&#93;&#91;'tmp_file'&#93;;
echo '<img src="'.$_GET&#91;'uploadedfile'&#93;&#91;'tmp_file'&#93;.'"/>';
αλλά δεν λειτουργεί.

Σημείωση οτι έχω easyphp. Μήπως δεν λεχει αρκετά permissions για να κρατίσει την εικόνα σαν μεταβλητη??

h eikona prepei na sothei kapou epano ston server (dhl. se enan fakelo tou pc sou tora).. sto tmp "kathete" prosorina mexri na ginei h metafora... meta sou leei "exete geia exete geia mounouxismena mou tragia " :lol: kai autodiagrafete apo to tmp...

diavase olo to tutorial
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 07 Μάιος 2009 04:19

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form enctype="multipart/form-data" action="uploader.php" method="POST">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="100000" />
Choose a file to upload&#58; <input name="uploadedfile" type="file" /><br />
<input type="submit" value="Upload File" />
</form>
αυτός ο κώδικας επιτρέπει το ανέβασμα αρχείων σύμφωνα με το tutorial. Πως όμως μπορεί να γίνει συνδιασμός να ανεβάσω αρχείο αλλα και να στείλω τις πληροφορίες που θέλω στην php ?

Άβαταρ μέλους
Stadem
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 10 Μαρ 2007 20:45

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από Stadem » 07 Μάιος 2009 04:39

Επειδή έχουμε εικόνες δοκίμασε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form enctype="multipart/form-data" action="imageupload.php" method="post">
Select Image&#58; <input type="file" name="userfile">
<input type="submit" value="Upload!">
</form>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$path = "images/";     //Φάκελος για το ανέβασμά
$max_size = "200000";  // Μέγιστο μέγεθος upload

$filename = $_POST&#91;'userfile'&#93;;

if &#40;!isset&#40;$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#41;&#41; exit;

if &#40;is_uploaded_file&#40;$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;&#41;&#41; &#123;

if &#40;$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'size'&#93;>$max_size&#41; &#123; 
echo "Πολύ μεγάλο αρχείο το $max_size KB<br>n"; 
exit; 
&#125;

if &#40;
   &#40;$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'type'&#93;=="image/gif"&#41;   ||         
   &#40;$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'type'&#93;=="image/jpg"&#41;   ||  
   &#40;$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'type'&#93;=="image/bmp"&#41;   ||
   &#40;$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'type'&#93;=="image/png"&#41;   ||
   &#40;$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'type'&#93;=="image/jpeg"&#41;
&#41;
&#123;

if &#40;file_exists&#40;$path . $HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;&#41; 
&#123; 
echo "Το αρχείο υπάρχει πάλι με την ίδια ονομασία<br>"; 
exit; 
&#125;

$res = copy&#40;$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;, $path .

$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;;
if &#40;!$res&#41;&#123; 
echo "Το αρχείο δεν ανέβηκε!<br>"; 
exit; 
&#125; 
else&#123; 
echo "Το αρχείο ανέβηκε l!<br>"; 
&#125;

echo "File Name&#58; ".$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'name'&#93;."<br>";
echo "File Size&#58; ".$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'size'&#93;." bytes<br>";
echo "File Type&#58; ".$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'type'&#93;."<br>";
echo "<a href=$path".$HTTP_POST_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'name'&#93;.">View Image</a>";
&#125; 
else 
&#123;
echo "Λάθος κατάληξη αρχείου.<br>"; 
exit; 
&#125;
&#125;


newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 08 Μάιος 2009 22:28

πως μπορώ να κάνω να εμφανίζεται μια εικόνα της οποίας θα δίνω το URL σε μια φόρμα??

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες