Flash διαφορετικές αναλύσεις

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από Geobas » 07 Μάιος 2009 12:14

Αν θέλω να μην έχει διαφοροποίηση μια σελίδα μου με Flash σε διαφορετικές αναλύσεις και browsers πως θα χρησιμποιήσω το 100%x100% . Που το βάζουμε ?

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από HeRu » 07 Μάιος 2009 12:33

Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα τοπικς:

ActionScript 2
ActionScript 3

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από Geobas » 07 Μάιος 2009 16:11

Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά .
Εκείνο που ψάχνω είναι να γίνεται resizing του Flash σε σελίδα HTML , ανάλογα με την ανάλυση που έχει το PC του επισκέπτη .

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από HeRu » 07 Μάιος 2009 16:28

Θα πρέπει να επανατοποθετείς τα elements του flash. Το εναλλακτικό είναι να κάνει stretch που δεν ενδεικνύεται.

Το να το κάνεις 100% γίνεται έτσι μέσα στην html:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<object classid="clsid&#58;D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
			id="movie" width="100%" height="100%"
			codebase="http&#58;//fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/swflash.cab">
			<param name="movie" value="movie.swf" />
			<param name="quality" value="high" />
			<param name="bgcolor" value="#FFFFFF" />
			<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
			<param name="allowFullScreen" value="true" />
			<embed src="movie.swf" quality="high" bgcolor="#FFFFFF"
				width="100%" height="100%" name="movie" align="middle"
				play="true"
				loop="false"
				quality="high"
				allowScriptAccess="sameDomain"
				allowFullScreen="true"
				type="application/x-shockwave-flash"
				pluginspage="http&#58;//www.adobe.com/go/getflashplayer">
			</embed>
	</object>

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από Geobas » 08 Μάιος 2009 15:42

Ευχαριστώ αλλά προσαρμώζοντας τον κώδικα ως κατωτέρω στο index.html δεν δουλεύει

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<title>New Page </title>
<meta name="Microsoft Theme" content="none">
<meta name="Microsoft Border" content="none">
</head>

<body bgcolor="#000000" topmargin="0">

<table border="0" width="100%" style="border-top&#58; medium none">
  <tr>
    <td width="33%"></td>
    <td width="33%"><p align="center">
    <object classid="clsid&#58;D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="movie" width="100%"
    height="100%"
    codebase="http&#58;//fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/swflash.cab">
      <param name="movie" value="portfolio.swf">
      <param name="quality" value="high">
      <param name="bgcolor" value="#FFFFFF">
      <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain">
      <param name="allowFullScreen" value="true"><embed src="portfolio.swf" quality="high" bgcolor="#FFFFFF" width="100%" height="100%"
name="movie" align="middle" play="true" loop="false" quality="high"
allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http&#58;//www.adobe.com/go/getflashplayer">
    </object>
    </td>
    <td width="34%"></td>
  </tr>
</table>
</body<a>

<p><br>
</noscript>&gt; </p>
</body>
</html>
Τι μπορεί να φταίει ?

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από Geobas » 08 Μάιος 2009 16:19

Μετέφερα τον κώδικα object όπως δείχνει παρακάτω και δουλεύει στο μικρό Laptop με διαφορετική ανάλυση μιά χαρά . Σε ευχαριστώ .

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<title>New Page </title>
<meta name="Microsoft Theme" content="none">
<meta name="Microsoft Border" content="none">
</head>

<body bgcolor="#000000" topmargin="0">

<p>
<object classid="clsid&#58;D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="movie" width="100%"
height="100%"
codebase="http&#58;//fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/swflash.cab">
  <param name="movie" value="portfolio.swf">
  <param name="quality" value="high">
  <param name="bgcolor" value="#000000">
  <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain">
  <param name="allowFullScreen" value="true"><embed src="portfolio.swf" quality="high" bgcolor="#FFFFFF" width="100%" height="100%"
name="movie" align="middle" play="true" loop="false" quality="high"
allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http&#58;//www.adobe.com/go/getflashplayer">
</object>
</p>

<table border="0" width="100%" style="border-top&#58; medium none">
  <tr>
    <td width="33%"></td>
    <td width="33%"></td>
    <td width="34%"></td>
  </tr>
</table>
</body<a>

<p>&nbsp;</p>
</body>
</html>
Αν δεν γίνομαι φορτικός πριν από μέρες είχες την καλωσύνη και μου έφτιαξες τον παρακάτω κώδικα που άνοιγε external images πατώντας κάποιο
κουμπί , αλλά τις άνοιγε σε holder μέσα στην ίδια σκηνή .
Πως πρέπει να διατυπωθεί ο κώδικας γιά να φορτώνει τις external images σε ένα νέο pop up window ?

Κώδικας: Επιλογή όλων

var ARXI=1;
var TELOS=18;
var COLUMNS = 3;// Number of columns 
var THUMBSIZE = 68;// Thumb size 
var COLSPACE = 25;// Spacing 
var ROWSPACE = 2;// Spacing 
var thumbs_arr = new Array&#40;&#41;; 

function createThumb &#40;idx&#41; 
&#123; 
   var newThumb_mc = createEmptyMovieClip &#40;"thumb" + idx, idx&#41;; 
   // Create Thumb 
   var thumbHolder_mc = newThumb_mc.createEmptyMovieClip &#40;"thumb", 0&#41;; 
   thumbHolder_mc.loadMovie &#40;"thraki/thumbs/p" + idx + ".jpg"&#41;; 
    
   // Assign Behavior 
      newThumb_mc._alpha=50;
   
   newThumb_mc.onRollOver=function&#40;&#41;&#123;
   	newThumb_mc._alpha=100;
   &#125;;
   
      newThumb_mc.onRollOut=function&#40;&#41;&#123;
   	newThumb_mc._alpha=50;
   &#125;;
   
   
   
   newThumb_mc.onRelease = function &#40;&#41; 
   &#123; 
      loadMovie &#40;"thraki/photos/p" + idx + ".jpg", holder_mc&#41;; 
      loadVariablesNum&#40;"thraki/text/t"+idx+".txt", 0&#41;; 
   &#125;; 
   thumbs_arr.push&#40;newThumb_mc&#41;; 
   return newThumb_mc; 
&#125; 

function clearThumbs&#40;&#41; 
&#123; 
   var len = thumbs_arr.length; 
   for&#40; i = 0; i < len; i++&#41; 
   &#123; 
      thumbs_arr&#91;i&#93;.removeMovieClip&#40;&#41;; 
   &#125; 
   thumbs_arr = new Array&#40;&#41;; 
&#125; 

var THUMBNUM = 15; // Number of thumbs 
var COL = 0; 
var ROW = 0; // Helper var for counting rows 
var OFFSETX = 5; // Screen offset x for all thumbs 
var OFFSETY = 140;// Screen offset y for all thumbs 
for&#40; i=ARXI; i<=TELOS; i++&#41; 
&#123; 
   if&#40;&#40;COL++ % COLUMNS&#41; == 0&#41; 
   &#123; 
      COL = 1; 
      ROW++ ;
   &#125; 
   var new_mc = createThumb &#40;i&#41;; 
  new_mc._x = OFFSETX + COL * 80;//THUMBSIZE ;//+ &#40;COL == 1 ? 0 &#58; COLSPACE&#41;; 
   new_mc._y = OFFSETY + ROW * 60;//THUMBSIZE; 
&#125;


Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από HeRu » 08 Μάιος 2009 19:18

Πρέπει να φτιάξεις μια popup.html

Κώδικας: Επιλογή όλων

<HTML>
<HEAD>
 <TITLE>Fit the Pic Script</TITLE>
 <script language='javascript'>
   var arrTemp=self.location.href.split&#40;"?"&#41;;
   var picUrl = &#40;arrTemp.length>0&#41;?arrTemp&#91;1&#93;&#58;"";
   var NS = &#40;navigator.appName=="Netscape"&#41;?true&#58;false;

     function FitPic&#40;&#41; &#123;
       iWidth = &#40;NS&#41;?window.innerWidth&#58;document.body.clientWidth;
       iHeight = &#40;NS&#41;?window.innerHeight&#58;document.body.clientHeight;
       iWidth = document.images&#91;0&#93;.width - iWidth;
       iHeight = document.images&#91;0&#93;.height - iHeight;
       window.resizeBy&#40;iWidth, iHeight&#41;;
       self.focus&#40;&#41;;
     &#125;;
 </script>
</HEAD>
<BODY bgcolor="#000000" onload='FitPic&#40;&#41;;' topmargin="0"  
marginheight="0" leftmargin="0" marginwidth="0">
 <script language='javascript'>
 document.write&#40; "<img src='" + picUrl + "' border=0>" &#41;;
 </script>
</BODY>
</HTML>
(Απο εδώ)

Και μετά θα αλλάξεις το σημείο που φορτώνεις το image

Κώδικας: Επιλογή όλων

   newThumb_mc.onRelease = function &#40;&#41; 
   &#123; 
      getURL&#40;"javascript&#58;
          popup=window.open&#40;
            'popup.html?thraki/photos/p" + idx + ".jpg',
            'width=200,
            height=200,
            left=0,
            top=0,
            toolbar=1,
            location=1,
            scrollbars=1,
            status=1,
            resizable=1,
            fullscreen=no'
            &#41;;
         popup.focus&#40;&#41;;
         void&#40;0&#41;;"
         &#41;;
   &#125;;
(Untested)

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από Geobas » 08 Μάιος 2009 21:20

Δυστυχώς δεν περπατάει . Δοκίμασα και ξανά και ξανά .
Εν τω μεταξύ το script της popup.html βγάζει λάθος στη γραμμή 15 !!! αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω .

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από Geobas » 09 Μάιος 2009 14:28

Τελικά προσπαθώντας να φτάσω σε κάποιο αποτέλεσμα και ψάχνοντας εδώ κι' εκεί κατάφερα να μου ανοίγει ένα pop up

Εχω τη main.htm και την popup.htm
Στη main.htm βάζω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript"> 
function newWindow&#40;url,name,parameters&#41;&#123; 
var newWin = window.open&#40;url,name,parameters&#41;; 
&#125; 
</script>
Στο thumbnail βάζω

Κώδικας: Επιλογή όλων

 newThumb_mc.onRelease = function &#40;&#41; 
         &#123; 
     GetUrl&#40;"javascript&#58;newWindow&#40;'popup.htm','newWin1','height=360,width=480,toolbar=0,menubar=0,directories =0,location=0,scrollbars=0,location=0,resizable=1, top=200,left=400'&#41;", vars=Post&#41;;
Τρέχοντας την main.htm και πατώντας οποιοδήποτε thmbnail ανοίγει ένα νέο παράθυρο (pop up) στις διαστάσεις και θέση που του δίνω.
Πως θα φορτώνει την αντίστοιχη image ?

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από HeRu » 09 Μάιος 2009 19:55

Κάλεσε το popup.htm όπως έγραψα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

 newThumb_mc.onRelease = function &#40;&#41; 
         &#123; 
     GetUrl&#40;"javascript&#58;newWindow&#40;'popup.htm?thraki/photos/p" + idx + ".jpg','newWin1','height=360,width=480,toolbar=0,menubar=0,directories =0,location=0,scrollbars=0,location=0,resizable=1, top=200,left=400'&#41;", vars=Post&#41;;
Δηλαδή μετά το popup.htm βάζεις "?" και το path της photo. Αυτό μετατρέπεται σε "popup.htm?thraki/photos/p1.jpg", "popup.htm?thraki/photos/p2.jpg" Κλπ

Αλλά για να σου δουλέψει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσεις το popup.htm που πόσταρα πιο πάνω.

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από Geobas » 09 Μάιος 2009 20:55

Δυστυχώς δεν δουλεύει .

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από HeRu » 11 Μάιος 2009 11:10

Geobas έγραψε:Δυστυχώς δεν δουλεύει .
Κοίτα για να μην παιδεύεσαι με τις ιδιοτροπίες της javascript και μιας και μπορεί να θέλεις να βάλεις και text μαζί με την photo, κανε το πιο "απλό".

Άλλαξε το getURL έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

newThumb_mc.onRelease = function &#40;&#41;
&#123;
	  getURL&#40;"javascript&#58;newWindow&#40;'photos/p" + idx + ".html','newWin1', 'height=360,width=332,toolbar=0,menubar=0,directories=0,location=0,scrollbars=0,location=0,resizable=0,top=100,left=100'&#41;", "_self" &#41;;
&#125;;
Και μετά θα πρέπει να φτιάξεις μια html για κάθε photo(p1.html, p2.html κλπ), στη οποία μπορείς να βάλεις text ή οτιδήποτε άλλο θέλεις. π.χ κάτι πολύ απλό.

p1.html

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Image 1</title>
<style type="text/css">
<!--
body &#123;
	margin-left&#58; 0px;
	margin-top&#58; 0px;
	margin-right&#58; 0px;
	margin-bottom&#58; 0px;
&#125;
-->
</style></head>

<body>
<table width="332" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td><img src="p1.JPG" width="332" height="269" border="0" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Image 1</td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>
Απλά για να μην το κάνουμε πιο πολύπλοκο θα πρέπει όλες οι photo/popups να έχουν το ίδιο μέγεθος. Αν θες διαφορετικό size popups είναι λίγο πιο πολύπλοκη λύση.

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από Geobas » 11 Μάιος 2009 13:23

Καλημέρα Heru thanks

Με την επιμονή να αποδίδει , κάπου βρήκα τα παρακάτω
Στην μοναδικη main.htm σελίδα που χρειάζεται έβαλα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="JavaScript"> 
function openNewWindow&#40;URLtoOpen, windowName, windowFeatures&#41; &#123; 
newWindow=window.open&#40;URLtoOpen, windowName, windowFeatures&#41;; &#125; 
</script>
και στο OnRelease thumb

Κώδικας: Επιλογή όλων

 getURL&#40;"javascript&#58;openNewWindow&#40;'thraki/photos/p" + idx + ".jpg','thewin','height=360,width=480,toolbar=0,menubar=0,directories =0,location=0,scrollbars=0,location=0,resizable=1, top=200,left=400'&#41;"&#41;;
και δουλεύει κανονικά , ανοίγει ένα pop up με την αντίστοιχη φωτογραφία .
Υπάσχουν όμως 2 drawbacks .

1. Αν ο χρήστης δεν κλείσει το pop up από το δικό του κουμπί ( κόκκινο πάνω δεξιά ) , και πατήσει κατά λάθος ένα άλλο thumb κολλάει .
Πρεπει να βρώ μιά λύση να κλείνει πατώντας το thumb να κλείνει και μετά να ανοίγει το νεο παράθυρο .
2. Το background του pop up είναι άσπρο και δεν ξέρω αν στα arguments έχω την δυνατότητα να ελέγχω το χρώμα .

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από HeRu » 11 Μάιος 2009 13:53

Geobas έγραψε:1. Αν ο χρήστης δεν κλείσει το pop up από το δικό του κουμπί ( κόκκινο πάνω δεξιά ) , και πατήσει κατά λάθος ένα άλλο thumb κολλάει .
Πρεπει να βρώ μιά λύση να κλείνει πατώντας το thumb να κλείνει και μετά να ανοίγει το νεο παράθυρο .
Άλλαξε την javascript έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="JavaScript"> 
function openNewWindow&#40;URLtoOpen, windowName, windowFeatures&#41; &#123; 
newWindow=window.open&#40;URLtoOpen, windowName, windowFeatures&#41;;
return newWin; &#125; 
</script>
και το OnRelease:

Κώδικας: Επιλογή όλων

 getURL&#40;"javascript&#58;popup=openNewWindow&#40;'thraki/photos/p" + idx + ".jpg','thewin','height=360,width=480,toolbar=0,menubar=0,directories =0,location=0,scrollbars=0,location=0,resizable=1, top=200,left=400'&#41;;popup.focus&#40;&#41;;void&#40;0&#41;;"&#41;;
Geobas έγραψε:2. Το background του pop up είναι άσπρο και δεν ξέρω αν στα arguments έχω την δυνατότητα να ελέγχω το χρώμα .
Γιαυτό είναι καλύτερα να ανοίγεις html σελίδες και όχι τα jpg απευθείας. Μπορείς να βάλεις ένα απλό CSS και να αλλάξεις το background color.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style type="text/css">
<!--
body &#123;
	background-color&#58; #000000;
&#125;
-->
</style>

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash διαφορετικές αναλύσεις

Δημοσίευση από Geobas » 11 Μάιος 2009 17:41

Δεν δουλεύει , είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία .
Οσο γιά τις hml σελίδες το βρίσκω κάπως ανορθόδοξο . Κάτι θα πρέπει να υπάρχει σε AS που να κλείνει την popup .
Κάτι έχει πάρει το μάτι μου στις αναζητήσεις μου αλλά δεν θυμάμαι που . Θα το ψάξω .

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες