ποσο ολογραφως

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
NHMERTIS
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 12:31

ποσο ολογραφως

Δημοσίευση από NHMERTIS » 15 Μάιος 2009 13:32

καλη σας μερα.
σε μια βαση δεδομενων σε εναν πινακα θελω βαζοντας σε ενα κελι ενα νουμερο αυτοματα σε ενα αλλο να συμπληρωνετε το ποσο ολογραφως.
ξερω οτι χρειαζεται κωδικα τον οποιο τον εχω βρει στο ιντερνετ
δεν ξερω ομως πως θα φτιαξω ολη αυτη την σχεση.
δηλαδη τι θα γραψω στο κελι για να βρει τον κωδικο
η οποια βοηθεια ειναι ευπροσδεχτη για να παρω καποια κατευθυνση
ευχαριστω εκ των προτερων.

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

ποσο ολογραφως

Δημοσίευση από marios1984 » 15 Μάιος 2009 13:35

Καλημέρα...για δες αυτό το topic...ίσως ειναι αυτο που θές

http://www.msaccess.gr/index.php?option ... 01&lang=el

NHMERTIS
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 12:31

ποσο ολογραφως

Δημοσίευση από NHMERTIS » 15 Μάιος 2009 14:24

marios1984 έγραψε:Καλημέρα...για δες αυτό το topic...ίσως ειναι αυτο που θές

http://www.msaccess.gr/index.php?option ... 01&lang=el


ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
αυτο ομως που θα ηθελα ειναι σε ερωτημα της συγκεκριμενης βασης δεδομενων που εχει μια στηλη ονοματος τιμη και ειναι μεσα καταχωρημενοι αριθμοι να μου μετατρεπονται αυτοι οι αριθμοι ολογραφως σε μια αλλη στηλη του ερωτηματος καινουργια.
ελπιζω να εγινα κατανοητη
ευχαριστω

sarafis
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μάιος 2008 15:50

ποσο ολογραφως

Δημοσίευση από sarafis » 15 Μάιος 2009 17:01

Για δες στο συνημμένο! Όπως το ζήτησες

Αντιγράφεις της συνάρτηση στην δική σου βάση δεδομένων και χρησιμοποιείς τους τύπους που θα δεις στα ερωτήματα κανονικά στα δικά σου ερωτήματα
Συνημμένα
NumberToText.zip
(27.25 KiB) Μεταφορτώθηκε 918 φορές

NHMERTIS
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 12:31

ποσο ολογραφως

Δημοσίευση από NHMERTIS » 15 Μάιος 2009 17:07

δεν εχω λογια !!!!
ευχαριστω παρα παρα πολυ

GiannisKT
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 01 Ιουν 2009 04:17

ποσο ολογραφως

Δημοσίευση από GiannisKT » 01 Ιουν 2009 04:20

Καλό είναι, σε παραδείγματα που δημοσιεύονται στα φόρουμ να αναφέρουμε και τον συγγραφέα του εκάστοτε έργου VBA!!

Ο κώδικας VBA του παραπάνω παραδείγματος αυτού έχει παρθεί από συνημμένο στο

http://forum.msaccess.gr/viewtopic.php?f=13&t=36

ή από εδώ:

http://www.planetexcel.gr/modules/PDdow ... d=5&lid=47

και απλά του έχει αφαιρεθεί το όνομα του δημιουργού του.

sarafis
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μάιος 2008 15:50

ποσο ολογραφως

Δημοσίευση από sarafis » 01 Ιουν 2009 18:14

Φίλε Γιάννη το ύφος του μηνύματός σου παραπέμπει σε βαριά κατηγορία και μιας που σε κάποιο σημείο έχεις δίκιο οφείλω να απολογηθώ.
Τον κώδικα που χρησιμοποίησα στο συγκεκριμένο αρχείο τον πήρα από το excel add in που βρήκα στην 2η διεύθυνση που ανέφερες και αυτό προκύπτει και από το όνομα της συνάρτησης (inWords) ενώ στο αρχείο της άλλης βάσης αναφέρεται ως (NumToWords). Αυτό ως προς το ότι ανέφερες ότι αφαίρεσα το όνομα του δημιουργού του καθώς στο συγκεκριμένο αρχείο δεν υπάρχει κάποια σημείωση στον κώδικα ενώ στο δεύτερο υπάρχει εκτενής αναφορά στις τροποποιήσεις που έκανε στον κώδικα ο φίλος Τάσος.
Το ποιοι είναι οι καλοί γνώστες της Access, excel & VBA είναι γνωστό σε όσους διαβάζουν τόσο το παρόν Forum όσο και το http://www.planetexcel.gr καθώς έχουν βοηθήσει και έχουν επιλύσει δεκάδες προβλήματα που έχουν τεθεί.
Εγώ κατ΄ επανάληψη έχω δηλώσει ότι παρότι ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την Access συγκριτικά με αυτούς είμαι αρχάριος. Δεν διεκδικώ λοιπόν να δρέψω δάφνες για την επίλυση του προβλήματος. Εξάλλου η φίλη NHMERTIS ανέφερε πως έχει βρει ήδη τον κώδικα στο Internet και απλώς ήθελε τον τρόπο που θα το προσαρμόσει στο ερώτημα.
Σαφώς λοιπόν προκύπτει το ερώτημα γιατί να φτιάξω αυτό το αρχείο και να το δημοσιεύσω και να μην αφήσω τους ειδικούς του Forum να δώσουν την λύση και σε αυτό. Σε διαβεβαιώ λοιπόν πως πρόθεσή μου ήταν να συνεισφέρω με τον τρόπο αυτό στην λειτουργία του Forum καθώς πολλάκις έχω βοηθηθεί και στα δύσκολα προβλήματα δεν είμαι σε θέση να προσφέρω.
Ως προς την αναφορά στο όνομα του δημιουργού του εκάστοτε έργου VBA ή άλλου θα συμφωνήσω πως έχεις δίκιο, δηλώνω ένοχος για το συγκεκριμένο ατόπημα. Δεν έγινε όμως με πρόθεση να κλέψω τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσε ο φίλος Τάσος για να φτιάξει το συγκεκριμένο κώδικα αλλά από βιασύνη και απειρία.
Εν κατακλείδι ζητώ συγνώμη από το φίλο Τάσο για την μη αναφορά του ονόματός του ως δημιουργού του κώδικα και υπόσχομαι να είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον.

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

ποσο ολογραφως

Δημοσίευση από kon73 » 02 Ιουν 2009 12:43

Θα ήθελα να προσθέσω πως στο Link www.msaccess.gr/index.php?option=com_co ... 01&lang=el
δεν είναι ο κώδικας του φίλου μου tassos. Ο tassos ανέβασε στο forum.msaccess.gr δικό του κώδικα (Τον οποίο και ευχαριστώ για την συνδρομή του γενικώς και όχι μόνο γι’αυτόν τον κώδικα). Γενικώς το Forum καθώς και το site Msaccess δεν οικειοποιεί από κανέναν κώδικα.

Όμως κατά την προσωπική μου άποψη αφού αναφέρονται τα Links και φαίνεται ποιος έκανε τι, νομίζω ότι δεν χρειάζεται περισσότερη επεξήγηση καθώς ο σκοπός μας είναι να βοηθάει ο ένας τον άλλον.

Φιλικά

Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες