[AS3] Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου κειμένου σε flash

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

[AS3] Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου κειμένου σε flash

Δημοσίευση από dpa » 18 Μάιος 2009 20:00

Παιδιά ψάχνω τον κώδικα ώστε να φορτώσω ένα εξωτερικό αρχείο κειμένου σε flash.

Θέλω διαβάζει διαφορετικά αρχεία κειμένου κάθε 2 λεπτά κάθε 2 λεπτά

πχ να διαβάζει το txt1,txt2

Ξέρει κανείς να με βοηθήσει πως θα το κάνω ???

Η έστω αν το έχει δει κανένα να υπάρχει έτοιμο κάπου.

Ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

[AS3] Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου κειμένου σε flash

Δημοσίευση από paink1ller » 19 Μάιος 2009 19:05

Δεν ειμαι τιποτα Flash guru αλλα αυτο θα σου κανει την δουλεια σου.
Αλλαζει καθε 2sec. Αν θες καθε 2 λεπτα αλλαξε το
var timer1:Timer = new Timer(2000);
με
var timer1:Timer = new Timer(120000);
Κανε και ενα textField στην σκηνη σου με ονομα mytext

Κώδικας: Επιλογή όλων

var int_doc_order:int = 1;
var timer1:Timer = new Timer(2000);
var _txtFile:URLLoader = new URLLoader();
var _myarray:Array = new Array();

timer1.addEventListener(TimerEvent.TIMER,change_text);
timer1.start();

function change_text(evt:TimerEvent):void {
	_txtFile.addEventListener(Event.COMPLETE,txtLoaded);
	_txtFile.load(new URLRequest("text" + int_doc_order + ".txt"));

	int_doc_order++;
	if (int_doc_order==4) {
		int_doc_order=1;
	}

}

function txtLoaded(evt:Event):void {
	mytext.text = "";
	_myarray = _txtFile.data.split("\n");

	for &#40;var i&#58;int = 0; i < _myarray.length; i++&#41; &#123;

		mytext.htmlText += _myarray&#91;i&#93; ;

	&#125;

&#125;
Ηobby: Shooting photons

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

[AS3] Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου κειμένου σε flash

Δημοσίευση από dpa » 19 Μάιος 2009 19:37

Θα το δοκιμάσω.

Φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Εύχομαι να σε έχει πάντα καλά ο θεός.

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

[AS3] Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου κειμένου σε flash

Δημοσίευση από paink1ller » 19 Μάιος 2009 19:51

ξεχασα να αναφερω οτι ετσι οπως ειναι δουλευει για 3 txt με ονοματα text1.txt, text2.txt, text3.txt αλλα αυτο το αλλαζεις στις δικες σου αναγκες.
Ηobby: Shooting photons

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

[AS3] Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου κειμένου σε flash

Δημοσίευση από dpa » 19 Μάιος 2009 19:56

ναι το είδα σε ευχαριστώ.

Ξέρεις πιο είναι το πρόβλημα.

Τα Ελληνικά τα εμφανίζει κινέζικα.

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

[AS3] Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου κειμένου σε flash

Δημοσίευση από paink1ller » 19 Μάιος 2009 20:12

Aν υποστηριζει η γραμματοσειρα που εχεις στο textField ελληνικα τοτε ανοιξε το .txt σου και κανε αποθηκευση ως και στην κωδικοποιηση κατω διαλεξε ειτε UNICODE ειτε UTF-8.

Kαλο θα ηταν να μπει και ενα removeEnentListener για το _txtFile ετσι οπως το βλεπω αλλα δεν νομιζω να δημιουργησει καποιο προβλημα ετσι χυμα οπως το εκανα.

EDIT: Αν εχεις και καποια scrollbar πανω στο textField θα πρεπει να βαλεις και

Κώδικας: Επιλογή όλων

scrollbarname.scrollTarget = mytext;
στο τελος της txtLoaded function.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paink1ller την 19 Μάιος 2009 20:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ηobby: Shooting photons

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

[AS3] Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου κειμένου σε flash

Δημοσίευση από dpa » 19 Μάιος 2009 20:16

ok einai file euxaristo

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες