[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από mariosal » 27 Μάιος 2009 03:56

Γεια σας,

Ξέρετε μήπως υπάρχει κάποιο script που να μετράει την ταχύτητα φόρτωσης ενός .php αρχείου;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mariosal την 27 Μάιος 2009 21:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από Basilakis » 27 Μάιος 2009 08:51

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php $load = microtime&#40;&#41;;print &#40;number_format&#40;$load,2&#41;&#41;;?>

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από mariosal » 27 Μάιος 2009 21:20

It works :)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?= number_format&#40;microtime&#40;&#41;,2&#41; ?>
Εάν τα short opening tags είναι απενεργοποιημένα στην PHP τότε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php echo number_format&#40;microtime&#40;&#41;,2&#41; ?>
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mariosal την 28 Μάιος 2009 15:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
martkonsta
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 579
Εγγραφή: 23 Σεπ 2006 11:54
Τοποθεσία: Βέροια,Βόλος
Επικοινωνία:

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από martkonsta » 28 Μάιος 2009 01:05

Το ίδιο πράγμα,γραμμένο διαφορετικά :P
Δουλεύει όμως.Αν και η έκδοση του Basilakis μου φαίνεται καλύτερη.Πιο οργανωμένη.Χρήσιμο πάντως και μπορεί να το χρησιμοποιήσω ;)
Εικόνα

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από mariosal » 28 Μάιος 2009 01:13

Άκου εάν θες να μετρήσεις την ταχύτητα φόρτωσης τότε πρέπει να το κάνεις με το γρηγορότερο τρόπο

Άβαταρ μέλους
martkonsta
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 579
Εγγραφή: 23 Σεπ 2006 11:54
Τοποθεσία: Βέροια,Βόλος
Επικοινωνία:

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από martkonsta » 28 Μάιος 2009 01:20

Είναι και αυτό μια άποψη ;)
Σίγουρα πράγματα.Δεν ξέρω,δεν μιλώ :P
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από Basilakis » 28 Μάιος 2009 05:01

MarioSal έγραψε:Άκου εάν θες να μετρήσεις την ταχύτητα φόρτωσης τότε πρέπει να το κάνεις με το γρηγορότερο τρόπο
Αυτό το θέμα με τις ταχύτητες σου έχει γίνει εμονή!

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Μάιος 2009 14:59

Εκτός του ότι του έχει γίνει εμμονή βγάζει και λάθος συμπεράσματα ...
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από mariosal » 28 Μάιος 2009 15:43

Πώς γίνεται να βγάλει λάθος συμπέρασμα;

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Μάιος 2009 15:54

θες να στα γράψω και εδώ η σε φτάνουν αυτά που σου είπα στο msn?
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από Cha0s » 05 Ιουν 2009 17:29

Μπερδεύτηκα.
microtime() returns the current Unix timestamp* with microseconds. This function is only available on operating systems that support the gettimeofday() system call.
Unix timestamp*
Wikipedia έγραψε:Unix time, or POSIX time, is a system for describing points in time, defined as the number of seconds elapsed since midnight Coordinated Universal Time (UTC) of January 1, 1970, not counting leap seconds.
Αυτό τι μετράει ακριβώς από μόνο του;

Η λογική που ξέρω εγώ για να μετρήσω πόση ώρα παίρνει ένα script να φορτώσει είναι να πάρεις μία τιμή στην αρχή αρχή του script με την microtime() και άλλη μία στο τέλος.

Αφαιρείς την 2η από την 1η και η διαφορά είναι ο χρόνος που έκανε να φορτώσει το script.

What do I miss here?

Και το σχετικό παράδειγμα από το manual της PHP

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$time_start = microtime&#40;true&#41;;

// Sleep for a while
usleep&#40;100&#41;;

$time_end = microtime&#40;true&#41;;
$time = $time_end - $time_start;

echo "Did nothing in $time seconds\n";
?> 

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από ThyClub » 05 Ιουν 2009 18:02

Αφού είναι Solved γιατί το κουράζεις; :P

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από Cha0s » 05 Ιουν 2009 18:10

Να γίνει unsolved :P

Έτσι όπως το βλέπω δεν βγάζει νόημα.

Ποιο το νόημα να έχουμε κάτι ως Solved, όταν υπάρχει η πιθανότητα να είναι λάθος και να δίνουμε λάθος πληροφορίες σε κάποιον που ήρθε εδώ από το google πχ...

So, ισχύει ο πρώτος κώδικας που ποσταρίστικε;
Με αυτά που ξέρω, δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί το συγκεκριμένο κομμάτι όπως είναι αυτούσια ποσταρισμένο.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από ThyClub » 05 Ιουν 2009 18:17

Κοίτα ισχύει εφόσων γίνει με τον τρόπο που εσύ ανάλυσες παρακάτω.

Το να τυπώσεις το microtime στην κορυφή της σελίδας δεν λέει και πολλά. Ακόμη και αν το κάνεις στο τέλος της πάλι το ίδιο θα βγάλει... Αλλά εφόσων ο ενδιαφερόμενος το έχει σημειώσει σαν Solved εγώ υπέθεσα ότι βρήκε την λύση και δεν ξανασχολήθηκα.

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

[Solved]Μετρητής φόρτωσης

Δημοσίευση από mariosal » 05 Ιουν 2009 19:13

Cha0s έγραψε:Αφαιρείς την 2η από την 1η και η διαφορά είναι ο χρόνος που έκανε να φορτώσει το script
Αυτό κάνω, βασικά ήθελα την εντολή η οποία βγάζει το νούμερο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες