Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε mail form

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
axelan
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 28 Μάιος 2009 01:31

Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε mail form

Δημοσίευση από axelan » 28 Μάιος 2009 01:50

Καλησπέρα σας!

γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ, ωστόσο σας παρακολουθώ συχνά πυκνά, και οφείλω να σας συγχαρώ για τις γνώσεις που μοιράζεστε εδώ μέσα, όπως και για τους καταπληκτικούς οδηγούς στα βοηθήματα.

θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας, για το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζω, μήπως τυχόν το γνωρίζετε, και έχετε λύση...

έχω ένα site σε πειραματικό και εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο, στο οποίο και έχω φτιάξει μια φόρμα επικοινωνίας, με σκοπό να μαζεύω τα email των επισκεπτών για μια mailing list.

λοιπόν, χρησιμοποιώ dreamweaver mx04, cgi script, στο server έχω ανεβάσει .txt αρχείο, στο οποίο παραπέμπει η φόρμα, και για να μην πολυλογώ, όλα λειτουργούν κανονικά, εκτός από τους ελληνικούς χαρακτήρες.

στο email που λαμβάνω δεν μπορώ να το αποκωδικοποιήσω στα ελληνικά...
μου εμφανίζονται κάτι τελείως ζαβοί χαρακτήρες..


καμία ιδέα πως αυτό φτιάχνεται?
ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε mail form

Δημοσίευση από EkLekTos » 28 Μάιος 2009 12:42

Καλημέρα,
έχεις αλλάξει το το encoding απο utf-8 σε ISO 8859-7?
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
MrTrAnE
Δημοσιεύσεις: 220
Εγγραφή: 23 Ιαν 2009 17:38

Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε mail form

Δημοσίευση από MrTrAnE » 28 Μάιος 2009 12:54

Πρέπει να το σώσεις σε ANSI

axelan
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 28 Μάιος 2009 01:31

Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε mail form

Δημοσίευση από axelan » 28 Μάιος 2009 21:29

@EkLekTos:

στο <head> περιλαμβάνεται αυτό: charset=utf-8
και αυτό φαντάζομαι αφορά όλη τη σελίδα στην οποία βρίσκεται η φόρμα. Μέσα στην φόρμα δεν έχω βάλει πουθενά charset.

@MrTrAnE:

ANSI?? :oops: συγχώρεσε την άγνοιά μου, πως το σώνω σε ANSI?

τελικά έχω πολλά να μάθω ακόμα... help! :ashame:

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε mail form

Δημοσίευση από korgr » 29 Μάιος 2009 01:34

Μηπως να μας δημοσιευες τον κωδικα σου να δουμε τι κανεις?
Ποιο ειναι το action της φορμας σου?
Ελπιζω να μην εννοεις κανενα ...mailto: :roll:
Θα μπορουσαμε να βοηθησουμε αν ειχαμε τον κωδικα παντως....

axelan
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 28 Μάιος 2009 01:31

Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε mail form

Δημοσίευση από axelan » 29 Μάιος 2009 04:11

ok, παραθέτω τον κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form id="contact" name="forma" action="http&#58;//www.domain.gr/cgi-bin/cgiemail/formula.txt" method="POST" >
 					
		
	<p class="style4">Ονοματεπώνυμο&#58; *</p>
 	<p>
        <input type="text" name="name" class="width75" onfocus="clearValue&#40;this, 'Ονοματεπώνυμο'&#41;;" onblur="fillValue&#40;this, 'Ονοματεπώνυμο'&#41;;"/> 
        </p>
        
	<p class="style4">E-mail&#58; *</p>
        <p>
   	<input type="text" name="email" class="width75" onfocus="clearValue&#40;this, 'E-mail'&#41;;" onblur="fillValue&#40;this, 'E-mail'&#41;;"/>
   	</p>
        
	<p class="style4">Διεύθυνση&#58;</p>
        <p>
        <input name="adress" type="text" class="width75" onfocus="clearValue&#40;this, 'Διεύθυνση'&#41;;" onblur="fillValue&#40;this, 'Διεύθυνση'&#41;;" />
        </p>
        
	<p class="style4">Τηλέφωνο Επικοινωνίας&#58; *</p>
        <p>
        <input name="tel" type="text" class="width75" onfocus="clearValue&#40;this, 'Τηλέφωνο Επικοινωνίας'&#41;;" onblur="fillValue&#40;this, 'Τηλέφωνο Επικοινωνίας'&#41;;" />
        </p>
        
	<p align="right" class="style1">*απαραίτητα πεδία</p>
        
	<p>
	<INPUT TYPE="hidden" NAME="success" VALUE="http&#58;//www.domain.gr/thanks.html">
        <input name="Αποστολή" type="submit" class="button" id="Αποστολή" onclick="MM_validateForm&#40;'name','','R','email','','RisEmail','tel','','RisNum'&#41;;return document.MM_returnValue" value="Αποστολή Στοιχείων" />
        
	<input type="reset" value="Καθαρισμός Φόρμας" class="button" />
        </p>
 	
</form>

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε mail form

Δημοσίευση από korgr » 29 Μάιος 2009 11:27

Πρωτον χρειαζεται ο κωδικας της σελίδας που εχεις στο action της φορμας.
Δευτερον απο οτι βλεπω ειναι cgi και οχι php οποτε εγω αποσυρομαι λογω εξειδικευσης στην php μονο (απο server side scripts)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες