Πρόβλημα στον ήχο

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Marconi
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 10 Φεβ 2008 10:01
Επικοινωνία:

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από Marconi » 30 Μάιος 2009 04:50

Καλημέρα σας…
Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ κάποιο θόρυβο στα ηχεία μου… Έχω μια onmotherboard κάρτα ήχου της "Realtek High Definition Audio". Το πρόβλημα παρατηρείτε ποιο έντονα (νομίζω) στο αριστερό κανάλι ήχου.
Το πήγα στο "ΠΛΑΙΣΙΟ" για Service και μου είπαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα… :-?
Σημείωση: Να πω ότι έχω δοκιμάσει και με άλλα ηχεία και ακουστικά αλλά δεν άλλαξε κάτι
Ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από DGeorge » 30 Μάιος 2009 10:01

Κάποτε, πριν ~3χρόνια σε κάποιο PC από ΠΛΑΙΣΙΟ (με Win XP-Pro) είχα παρόμοιο πρόβλημα. Εμφανιζόταν λίγη ώρα αφού τα XP -μετά την εκκίνηση- παρέδιδαν τον έλεγχο στον χρήστη.... Και Τότε κολλούσαν τα Windows, κολλούσε το PC, γενικά κολλούσε το Σύμπαν!!
Τα "Αστέρια" του ΠΛΑΙΣΙΟΥ είχαν πάρει, και μου είχαν στείλει δύο φορές την ίδια μηχανή με την ίδια διάγνωση: (Όλα καλά!)
Μάλλον δεν άνοιξαν καν το PC ώστε να δουν πως είχαν "ξεχάσει" μια δεύτερη PCI κάρτα ήχου στη motherboard!!!!!!!!! :evil:
Και πως εκείνη ήταν η αιτία! ...Έκανε 'conflict' με την αντίστοιχη Onboard!!!!!!!!
Όταν έβγαλα την ξεχασμένη PCI, -ως δια μαγείας- η Μηχανή ήρθε κι ίσιωσε :o :o :o
Δυστυχώς φίλε μου από το Service του ΠΛΑΙΣΙΟΥ, πέθανε η Ελπίδα -για μένα- εδώ και πολύν καιρό! :( :(
Πρέπει σε πρώτη φάση ν'ανοίξεις το PC σου, να δεις μήπως και "περισσεύει" τίποτα!...Ποτέ δεν ξέρεις... ΠΛΑΙΣΙΟ είν'αυτό :D :D
Μετά, αγοράζεις μιά βασικότατη-φτηνότατη PCI κάρτα ήχου.
"Πριν την βάλεις στο PC, πήγαινε στο "Hardware Manager" και κάνε "Disable" την Onboard κάρτα ήχου!"
Βάλε την καινούργια PCI κάρτα ήχου στη motherboard και δοκίμασέ την.
Αν όλα πάνε καλά, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ο ένοχος είναι η Onboard κάρτα ήχου. 8)
Αν όχι......Εδώ είμαστε πάλι! :P

Επίσης... Μας περιγράφεις την Onboard κάρτα ήχου, χωρίς να ξέρουμε τη Motherboard.
Καλά θα είναι λοιπόν να μας δώσεις μια αναλυτικότερη περιγραφή της μηχανής σου...και φυσικά με τι Windows λειτουργεί! Ακόμα και οι χωρητικότητες των δίσκων (συνολική, και ελεύθερη) είναι πολλές φορές χρήσιμες!
Αυτά για αρχή και περιμένουμε νέα σου :D :D
PC-Ponemenos
Εικόνα

Marconi
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 10 Φεβ 2008 10:01
Επικοινωνία:

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από Marconi » 30 Μάιος 2009 12:08

DGeorge έγραψε:Επίσης... Μας περιγράφεις την Onboard κάρτα ήχου, χωρίς να ξέρουμε τη Motherboard.
Καλά θα είναι λοιπόν να μας δώσεις μια αναλυτικότερη περιγραφή της μηχανής σου...και φυσικά με τι Windows λειτουργεί! Ακόμα και οι χωρητικότητες των δίσκων (συνολική, και ελεύθερη) είναι πολλές φορές χρήσιμες!
Αυτά για αρχή και περιμένουμε νέα σου :D :D
Windows Vista
500 GB Σκληρός Δίσκος
Asus P5KPL-VM

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από DGeorge » 30 Μάιος 2009 12:22

Ψάξε στην ASUS, στο Internet, υπάρχουν σίγουρα καινούργιοι drivers για την κάρτα ήχου σου. Θα τους βρεις μπαίνοντας-ψάχνοντας drivers για τη motherboard σου (μάλλον στο Chipset).
Αν ούτε με αυτούς βρεις την υγειά σου, δοκίμασε το κόλπο με τη φτηνιάρα PCI που σου γράφω.
Ο σκληρός είναι 500Gb με ελεύθερα......; Μάλλον όμως δεν δείχνει νά'ναι από'κει το πρόβλημα!
Το PC μάλλον πάει για άνοιγμα (για να βάλεις τη φτηνιάρα PCI) κι επ'ευκαιρία για ένα γερό φύσηγμα-ξεσκόνισμα :D :D
Καλό κουράγιο :pint:
Εδώ είμαστε, σταθερά για νεότερα :D :D
PC-Ponemenos
Εικόνα

Marconi
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 10 Φεβ 2008 10:01
Επικοινωνία:

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από Marconi » 30 Μάιος 2009 13:01

DGeorge έγραψε:Ψάξε στην ASUS, στο Internet, υπάρχουν σίγουρα καινούργιοι drivers για την κάρτα ήχου σου. Θα τους βρεις μπαίνοντας-ψάχνοντας drivers για τη motherboard σου (μάλλον στο Chipset).
Αν ούτε με αυτούς βρεις την υγειά σου, δοκίμασε το κόλπο με τη φτηνιάρα PCI που σου γράφω.
Ο σκληρός είναι 500Gb με ελεύθερα......; Μάλλον όμως δεν δείχνει νά'ναι από'κει το πρόβλημα!
Το PC μάλλον πάει για άνοιγμα (για να βάλεις τη φτηνιάρα PCI) κι επ'ευκαιρία για ένα γερό φύσηγμα-ξεσκόνισμα :D :D
Καλό κουράγιο :pint:
Εδώ είμαστε, σταθερά για νεότερα :D :D
Τίποτα δεν έγινε...

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από DGeorge » 30 Μάιος 2009 14:54

Το "Τίποτα δεν έγινε..." προφανώς αναφέρεται σε νεότερους drivers... Υποθέτω :-?
Άρα μένει η μέθοδος του "Patent Master" Geostuff: "Κατσαβίδι και Κολλητήρι!!" :D :D :D :D ........Ηρέμησε!! Ηρέμησε!! Στο κολλητήρι δεν φτάσαμε...ακόμα :P
Όμως -Κάπως- θα πρέπει να τσεκάρεις τη λειτουργία της Onboard κάρτας ήχου! Ο μόνος απλούστερος τρόπος είναι αυτός που σου περιγράφω με τη φτηνιάρα. Τώρα, αν μπορεί κανένας κολλητός να σου δανείσει μια δική του PCI κάρτα ήχου...Ακόμα καλύτερα - ακόμα φτηνότερα!

Ωστόσο, αν τελικά βγεί -όντως- προβληματική η Onboard κάρτα ήχου, προβλέπεται να 'ξηλωθείς', ανάλογα με τις απαιτήσεις που θα έχεις από την καινούργια, που θα θέλεις ν'αγοράσεις! :wink: :wink:
Αν ζητάς βασικά πράγματα, νομίζω ότι τη γλυτώνεις πολύ φτηνά!! :D :D

Εξακολουθούμε να περιμένουμε νέα σου!
....Και πού'σαι! Την άλλη φορά πιο σαφής :D ! Το "Τίποτα δεν έγινε..." θα μπορούσε να αναφέρεται σε ο,τιδήποτε :wink: ...Ή κάνω λάθος;! :P :P
PC-Ponemenos
Εικόνα

Marconi
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 10 Φεβ 2008 10:01
Επικοινωνία:

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από Marconi » 30 Μάιος 2009 21:36

Σύνδεσα την "Creative Sound Blaster Audigy 2 Value Audio Card - SB0400" την ρύθμισα από τα vista να παίρνει ήχο από εκεί (ηχεία, μικρόφωνο) αλλά δεν ακούγετε κανένας ήχος…
Στην "Διαχείριση συσκευών" στο "Άλλες συσκευές" έχει μια άγνωστη συσκευή. Άμα πατήσω "Επανεγκατάσταση προγράμματος οδήγησης" στο internet μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα.
Συνημμένα
enimerosi logismikou.jpg

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από DGeorge » 30 Μάιος 2009 21:51

Τράβα μια βόλτα -Internetικά- απ'την Creative Labs, ή απ'το Google, να βρεις τους ολοκληρωμένους -ίσως και νεότερους- drivers για VISTA της συγκεκριμένης κάρτας.
Στην τελική, μόνο η συσκευή Game-Port είναι αυτή, που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Οι υπόλοιπες AUDIO πρέπει να εγκατασταθούν σωστά...Νομίζω :-?
Αν εξακολουθεί η Game-Port (και γενικότερα η κάρτα ήχου) να έχει πρόβλημα, δοκίμασε 'Disable' στην Game-Port!
Επίσης, φαντάζομαι ότι θυμήθηκες να κάνεις 'Disable' την OnBoard!!!!!
Πείραμα/διάγνωση για κάρτα ήχου κάνεις, όχι για κάρτα ήχου με Game-Port :wink:
Άσε πρώτα να ξεμπερδέψεις με το πρόβλημα ήχου που έχεις, και μετά βλέπεις για τα υπόλοιπα. :wink:
PC-Ponemenos
Εικόνα

Marconi
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 10 Φεβ 2008 10:01
Επικοινωνία:

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από Marconi » 30 Μάιος 2009 22:18

DGeorge έγραψε: Οι υπόλοιπες AUDIO πρέπει να εγκατασταθούν σωστά...Νομίζω :-?
Αν εξακολουθεί η Game-Port (και γενικότερα η κάρτα ήχου) να έχει πρόβλημα, δοκίμασε 'Disable' στην Game-Port!
Επίσης, φαντάζομαι ότι θυμήθηκες να κάνεις 'Disable' την OnBoard!!!!!
Από τον Πίνακα ελέγχου την έκανα Disable, όχι από τα BIOS

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από DGeorge » 30 Μάιος 2009 22:25

DGeorge έγραψε:Πείραμα/διάγνωση για κάρτα ήχου κάνεις...
Marconi έγραψε:Από τον Πίνακα ελέγχου την έκανα Disable, όχι από τα BIOS
Δοκίμασέ το κι έτσι... Δεν έχεις να χάσεις κάτι! :wink: Εξ'άλλου είναι ρύθμιση 'πίσω από τα Windows', που σημαίνει ότι τα Windows θα τη δεχτούν θέλοντας και μη :wink: :wink:
PC-Ponemenos
Εικόνα

Marconi
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 10 Φεβ 2008 10:01
Επικοινωνία:

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από Marconi » 30 Μάιος 2009 22:29

Όπως προ ανέφερα δεν ακούω κάτι… :-?

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από DGeorge » 30 Μάιος 2009 23:01

Marconi έγραψε:Όπως προ ανέφερα δεν ακούω κάτι… :-?
Συγγνώμη...Ίσως δεν έγινα εγώ σαφής τώρα:
Κάνε την OnBoard 'Disable' και από το BIOS, απ'όπου -όπως μου γράφεις- Δεν την έχεις κάνει!

Κατέβασες και τους πιο νέους drivers της PCI απο Internet: Creative ή Google;

Λίγο γελοίο...: Έχει 'πατήσει' η PCI μέσα στο Slot; Είναι βεβαιωμένη ότι λειτουργεί, ή απλώς 'βρέθηκε';
PC-Ponemenos
Εικόνα

Marconi
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 10 Φεβ 2008 10:01
Επικοινωνία:

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από Marconi » 30 Μάιος 2009 23:58

DGeorge έγραψε:
Marconi έγραψε:Όπως προ ανέφερα δεν ακούω κάτι… :-?
Συγγνώμη...Ίσως δεν έγινα εγώ σαφής τώρα:
Κάνε την OnBoard 'Disable' και από το BIOS, απ'όπου -όπως μου γράφεις- Δεν την έχεις κάνει!

Κατέβασες και τους πιο νέους drivers της PCI απο Internet: Creative ή Google;

Λίγο γελοίο...: Έχει 'πατήσει' η PCI μέσα στο Slot; Είναι βεβαιωμένη ότι λειτουργεί, ή απλώς 'βρέθηκε';
Έβγαλα την on motherboard κάρτα αλλά ακόμα τπτ… Θα ψάξω για Driver…
Σίγουρα πατάει καλά

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από DGeorge » 31 Μάιος 2009 00:07

Για να μπεις στο BIOS-Setup, στην εκκίνηση του PCioύ, πατάς DEL και σε πάει...
Αν θυμάμαι καλά 'disable'/'enable' της OnBoard κάρτας ήχου απ΄το BIOS, γίνεται από 'Advanced'->'Chipset κάτι'->'AUDIO κάτι'->'disable'/'enable'. Θα σε γελάσω...
Αν έχεις manual της Asus P5KPL-VM, γράφει εκεί μέσα τις ρυθμίσεις του BIOS όλες, μία - προς μία... Αν δεν έχεις, από ASUS (Internet) κατεβάζεις manual της P5KPL-VM (είναι σε μορφή PDF) το σώζεις και στον δίσκο για να τό'χεις και προχωράς!
Ως προς αυτά τα άχρηστα μηχανήματα, που λέγονται PCιά, για όλα -πλέον- υπάρχει λύση :D :D
Εκκρεμεί βέβαια -ως προς την PCI κάρτα- το φιλοσοφικό ερώτημα: "Είναι βεβαιωμένη ότι λειτουργεί, ή απλώς 'βρέθηκε';" :hammer: :hammer:
PC-Ponemenos
Εικόνα

Marconi
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 10 Φεβ 2008 10:01
Επικοινωνία:

Πρόβλημα στον ήχο

Δημοσίευση από Marconi » 31 Μάιος 2009 00:26

DGeorge έγραψε:Εκκρεμεί βέβαια -ως προς την PCI κάρτα- το φιλοσοφικό ερώτημα: "Είναι βεβαιωμένη ότι λειτουργεί, ή απλώς 'βρέθηκε';" :hammer: :hammer:
Στους ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών πάντως εμφανίζει την κάρτα…
Και το φιλοσοφικό ερώτημα πως θα δούμε αν λειτούργει;;;
Συνημμένα
elegktes hxou video kai paixnidiwn.jpg

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες