Geocoding an Ip με php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από vassilism » 30 Μάιος 2009 21:41

fafos έγραψε:kseskisa ola ta psaria tou Argolikou :kaloe:
Ρε πατρίδα τι τα κάνεις όλα αυτά τα ψάρια που πιάνεις? Τα τρώς ή τα πουλάς?

Πάντως σχετικά με τους χάρτες γράψε κανά βοήθημα, είναι πολυ ενδιαφέρον.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από fafos » 30 Μάιος 2009 21:46

vassilism έγραψε:
fafos έγραψε:kseskisa ola ta psaria tou Argolikou :kaloe:
Ρε πατρίδα τι τα κάνεις όλα αυτά τα ψάρια που πιάνεις? Τα τρώς ή τα πουλάς?

Πάντως σχετικά με τους χάρτες γράψε κανά βοήθημα, είναι πολυ ενδιαφέρον.
Ti "όλα αυτά τα ψάρια" re patrida? 14 melanouria (psaria oxi gkomenes) kai 3 sargous piasame.. eimastan 3 sthn varka phrame apo 5-6 psaria o kathenas... 3 afhsame sthn mana ta ypoloipa tha ta fane ta paidia..

tha ksekinhso apo evdomada tous xartes.. tora pao gia pshto xtapodi kai ouza opote mexri aurio to vrady den tha leitourgo symfona me tis prodiagrafes pou exo kataskeuastei.. :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από vassilism » 30 Μάιος 2009 21:53

Ε εντάξει λίγα πιάσατε :D

james_
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 26 Μάιος 2009 18:11

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από james_ » 30 Μάιος 2009 23:08

ευχαριστω για τη βοηθεια. θα τα κοιταξω. εγω θελω να παρω ip απο ενα αρχειο να βρω τα longitude kai langitude και να τα απεικονισω στο χαρτη. θα διαβασω τα documentation για τα google maps να δω πως δουλευουν. βεβαια δεν εχω γνωσεις απο xml. πως ενωνονται τα markers μεταξυ τους?

james_
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 26 Μάιος 2009 18:11

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από james_ » 30 Μάιος 2009 23:38

τα πιο πολλα site τα πληρωνεις απο οτι βλεπω. θελουν να βγαλουν λεφτα εφ οσον η google δεν εχει βγαλει τιποτα. για παραδειγμα http://www.ip2location.com/php.aspx .πληρωνεις για να εχεις ολες τις database.an εχει και καποιος κανα tutorial για google maps ασ μου στειλει.

alexsoft

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από alexsoft » 31 Μάιος 2009 01:07

dimsis έγραψε:Komotinν, Ροδόπης, Ελλάδα, 94.69.210.xxx με βρίσκει και αυτό .. έχει και λάθος το Κομοτηνή γραμμένο ως Komotinν :) Ποιά υπηρεσία χρησιμοποιείς για την γεωγραφική αναγνώριση της IP fafos;
Μήτσο εμένα το www.iplocationtools.com μου εμφανίζει κανονικά Αλεξανδρούπολη.

Your IP address information

* IP address : 94.69.189.xx
* Country : Greece
* State/Province : Evros
* City : Alexandroúpoli
* Zip or postal code :
* Latitude : 40.8475
* Longitude : 25.8744

Γι' αυτό και για το τμήμα των στατιστικών μου στο cms, χρησιμοποιώ την βάση αυτή σε συνδυασμό με την δομή του http://cqcounter.com/whois/

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από fafos » 31 Μάιος 2009 01:39

alexsoft έγραψε:
dimsis έγραψε:Komotinν, Ροδόπης, Ελλάδα, 94.69.210.xxx με βρίσκει και αυτό .. έχει και λάθος το Κομοτηνή γραμμένο ως Komotinν :) Ποιά υπηρεσία χρησιμοποιείς για την γεωγραφική αναγνώριση της IP fafos;
Μήτσο εμένα το www.iplocationtools.com μου εμφανίζει κανονικά Αλεξανδρούπολη.

Your IP address information

* IP address : 94.69.189.xx
* Country : Greece
* State/Province : Evros
* City : Alexandroúpoli
* Zip or postal code :
* Latitude : 40.8475
* Longitude : 25.8744

Γι' αυτό και για το τμήμα των στατιστικών μου στο cms, χρησιμοποιώ την βάση αυτή σε συνδυασμό με την δομή του http://cqcounter.com/whois/
re sy alexsoft.. autoi xrhsimopoioun thn vash ths MaxMind! :lol: oloi apo ekei pairnoume kai thn ip2location.. autoi oi 2 einai oi paixtes stis ip..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από dimsis » 31 Μάιος 2009 10:14

@alexsoft Χμμμμ περίεργο πάντως... OTENET είσαι και εσύ βλέπω από την IP σου. Πως γίνετε εμένα να με βγάζει Κομοτηνή και εσένα Αλεξανδρούπολη;
Αυτήν η maxmind όντως παίζει πάρα πολύ σε IP address location.

Έχω πετύχει και ένα script που μάλιστα μπορείς να το κάνεις embed στο site σου, που εμφανίζει σημαιούλες κρατών των επισκεπτών και δίπλα την ip τους (φαί για τους hackers). Από περιέργεια αν το ξαναπετύχω θα ψάξω να βρω τι χρησιμοποιούν και εκείνοι, γιατί νομίζω είχε γυρίσει την ip μου ως Αλεξανδρούπολη εκείνο.

@james_ Τι tutorial θέλεις για google maps φίλε; Δεν χρειάζεται καν php για να παίξει της google, ένα api key χρειάζεσαι για το domain στο οποίο θα παίξει το script, το οποίο το παίρνεις από εδώ: http://code.google.com/intl/el/apis/maps/signup.html

και κώδικα κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
  <script type="text/javascript" src="http&#58;//www.google.com/jsapi?key=ΤΟ_ΚΛΕΙΔΙ_ΣΟΥ_"></script>
  <script> 
  google.load&#40;"maps", "2", &#123;callback&#58; initialize&#125;&#41;;
 
  function initialize&#40;&#41; &#123;
    // Initialize default values
    var zoom = 3;
    var latlng = new google.maps.LatLng&#40;37.4419, -100.1419&#41;;
    var location = "Showing default location for map.";
 
    // If ClientLocation was filled in by the loader, use that info instead
    if &#40;google.loader.ClientLocation&#41; &#123;
      zoom = 13;
      latlng = new google.maps.LatLng&#40;google.loader.ClientLocation.latitude, google.loader.ClientLocation.longitude&#41;;
      location = "Showing IP-based location&#58; <b>" + getFormattedLocation&#40;&#41; + "</b>";
    &#125; 
   
    document.getElementById&#40;"location"&#41;.innerHTML = location;
    var map = new google.maps.Map2&#40;document.getElementById&#40;'map'&#41;&#41;;
    map.setCenter&#40;latlng, zoom&#41;;
    map.addControl&#40;new GLargeMapControl&#40;&#41;&#41;;
    map.addControl&#40;new GMapTypeControl&#40;&#41;&#41;;
  &#125;
 
  function getFormattedLocation&#40;&#41; &#123;
    if &#40;google.loader.ClientLocation.address.country_code == "US" &&
      google.loader.ClientLocation.address.region&#41; &#123;
      return google.loader.ClientLocation.address.city + ", " 
          + google.loader.ClientLocation.address.region.toUpperCase&#40;&#41;;
    &#125; else &#123;
      return  google.loader.ClientLocation.address.city + ", "
          + google.loader.ClientLocation.address.country_code;
    &#125;
  &#125;
 
</script>
</head>
<body>
<div style="width&#58;100%;height&#58;100%" id="map"></div>
<div id="location"></div>
</body>
</html>
demo: http://www.avadaz.com/ClientLocation

ή έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Google maps IP detection</title>
</head>

<body>
	<div id="yourinfo"></div>
	<script type="text/javascript" src="http&#58;//www.google.com/jsapi?key=ΤΟ_ΚΛΕΙΔΙ_ΣΟΥ_"></script>
	<script type="text/javascript">
		if&#40;google.loader.ClientLocation&#41;
		&#123;
			visitor_lat = google.loader.ClientLocation.latitude;
			visitor_lon = google.loader.ClientLocation.longitude;
			visitor_city = google.loader.ClientLocation.address.city;
			visitor_region = google.loader.ClientLocation.address.region;
			visitor_country = google.loader.ClientLocation.address.country;
			visitor_countrycode = google.loader.ClientLocation.address.country_code;
			document.getElementById&#40;'yourinfo'&#41;.innerHTML = '<p>Lat/Lon&#58; ' + visitor_lat + ' / ' + visitor_lon + '</p><p>Location&#58; ' + visitor_city + ', ' + visitor_region + ', ' + visitor_country + ' &#40;' + visitor_countrycode + '&#41;</p>';
		&#125;
		else
		&#123;
			document.getElementById&#40;'yourinfo'&#41;.innerHTML = '<p>Δεν βρέθηκαν πληροφορίες!</p>';
		&#125;
	</script>
</body>
</html>
demo: http://www.avadaz.com/ClientLocation/index2.htm
(εμένα δεν με βρίσκει πάντως)

alexsoft

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από alexsoft » 31 Μάιος 2009 11:59

fafos έγραψε:re sy alexsoft.. autoi xrhsimopoioun thn vash ths MaxMind! :lol: oloi apo ekei pairnoume kai thn ip2location.. autoi oi 2 einai oi paixtes stis ip..
Ναι ρε fafos το ξέρω ότι η βάση είναι από την MaxMind. Απλώς με βόλεψε καλύτερα όπως την δίνει για mysql το www.iplocationtools.com

Μήτσο, αυτό που παρατήρησα με τις ip της OteNet είναι ότι για την περιοχή μας χρησιμοποιεί ένα μεγάλο εύρος IPs κατανεμημένων γεωγραφικά από την Καβάλα έως και τον Έβρο.

james_
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 26 Μάιος 2009 18:11

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από james_ » 31 Μάιος 2009 15:36

fafo στο istopoli ποια βαση χρησιμοποιεις που βρισκει απο την ip τη τοποθεσια? καπως σαν αυτα που εχεις κανει στο istopoli θελω να κανω κι εγω. τα documentation του google φτανουν για να το κανεις?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από fafos » 31 Μάιος 2009 16:20

@alexsoft.. auth h vash allazei kathe 1h tou mhnos.. to theoro epipono na ananeoneis thn vash dedomenon kathe mhna kai epipleon na trexeis olo auto apo thn vash... to dat (kata thn gnomh mou) einai o poio grhgoros tropos..
james_ έγραψε:fafo στο istopoli ποια βαση χρησιμοποιεις που βρισκει απο την ip τη τοποθεσια? καπως σαν αυτα που εχεις κανει στο istopoli θελω να κανω κι εγω. τα documentation του google φτανουν για να το κανεις?
1. Akoloutheis tis odhgies tou dimsis parapano gia na pareis to kleidi (API) gia thn selida sou apo ton googlh..

2. Katevazeis auto: http://geolite.maxmind.com/download/geo ... ity.dat.gz to aposympiezeis kai anevazeis sto site sou to GeoLiteCity.dat (peripou 41mb).. auto enhmeronetai kathe 1h tou mhnos kai kalo einai thn 2h-3h hmera tou mhnos na thn katevazeis kai na thn ananeoneis

3. Pairneis to arxeio pou sou episynapto.. aposympiezeis kai anevazeis ta arxeia pou tha vreis mesa ston fakelo /ip/ sthn selida sou (ekei pou exeis anevasei kai to GeoLiteCity.dat ).. allakse sto arxeio ipcheck.php to GOOGLE-API me to kodiko pou exeis parei apo to google kai to sozeis..

eisai etoimos.. aplos trekse to ipcheck.php apo ton browser...


PROSOXES!!!!

1. Ta arxeia einai se greek iso... kalo einai na ta kaneis UTF-8 (ola ektos tou GeoLiteCity.dat) giati kapoioi browsers deixnoun kalikatzarakia stous xartes..

2. Mesa sto ipcheck.php tha deis mia grammh kodika kapos etsi: if($record->city == 'Komotin&#237;') { $record->city ='Κομοτηνή';}

me ayto kanoyme metafrash stis poleis opos mas tis dinei to GeoLiteCity.dat.. an thes na metafraseis oles tis poleis prepei na feiakseis tetoia 'if' gia kathe polh (einai arketes kai otan vro kairo tha tis anevaso opos tis dinei to dat)


Epekshghsh metavlhton:

$record->city => Onoma polhs
$GEOIP_REGION_NAME[$record->country_code][$record->region] => Onoma Nomou - state
$record->country_name => Onoma xoras
$record->country_code; => Kodikos xoras p.x. GR
$record->postal_code => Tax. Kodikas, den yparxoun gia ellada.. mono gia USA Canada klp
$record->latitude => to latitude ths polhs
$record->longitude => to longitude ths polhs
$record->dma_code => kodikos stathmon metro - oute edo exei gia ellada
$record->area_code => kodikos nomou-state

Vasika auta pou douleueis perissotero einai ta 3 prota...

EDIT!! Ksexasa na anafero oti autos o kodikas douleuei MONO se PHP 5 kai ano!!
Συνημμένα
ip.zip
ip files
(42.7 KiB) Μεταφορτώθηκε 184 φορές
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

james_
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 26 Μάιος 2009 18:11

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από james_ » 31 Μάιος 2009 17:19

ευχαριστω για τη βοηθεια σου. εγς μεχρι τωρα εχω κανει αυτο που επισυναπτω. εχω κατεβασει την http://geolite.maxmind.com/download/geo ... ity.dat.gz και στο file.php διαβαζω απο ενα αρχειο τισ Ip που εχει μεσα και βαζω σε ενα πινακα τα longitude kai langitude. τωρα πρεπει να φορτωσω και το google maps για να φτιαξω τοσα markers οσα ip εχω και να τα ενωσω καμια βοηθεια εδω

ευχαριστω πολυ παντως
Συνημμένα
ip1.rar
(505.01 KiB) Μεταφορτώθηκε 170 φορές

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από vassilism » 31 Μάιος 2009 17:25

fafos έγραψε:Katevazeis auto: http://geolite.maxmind.com/download/geo ... ity.dat.gz to aposympiezeis kai anevazeis sto site sou to GeoLiteCity.dat (peripou 41mb).. auto enhmeronetai kathe 1h tou mhnos kai kalo einai thn 2h-3h hmera tou mhnos na thn katevazeis kai na thn ananeoneis
Πατρίδα αν δεν κάνω λάθος υπάρχει η δυνατότητα να τραβάς τα δεδομένα κατεύθείαν απο τη βάση τους αλλά εκεί σίγουρα πληρώνεις.

james_
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 26 Μάιος 2009 18:11

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από james_ » 31 Μάιος 2009 17:27

και μια επισυμανση σε αυτο που εστειλες. οταν το ανοιγω πρωτη φορα δε μου δειχνει εμενα το Remote_addr δηλαδη που βρισκομαι . δεν εμφανιζεται το google map. οταν βαζω Ip δουλευει κανονικα. ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με αυτα για αυτο και εχω τοσες αποριες

james_
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 26 Μάιος 2009 18:11

Geocoding an Ip με php

Δημοσίευση από james_ » 31 Μάιος 2009 17:31

vassilism έγραψε:
fafos έγραψε:Katevazeis auto: http://geolite.maxmind.com/download/geo ... ity.dat.gz to aposympiezeis kai anevazeis sto site sou to GeoLiteCity.dat (peripou 41mb).. auto enhmeronetai kathe 1h tou mhnos kai kalo einai thn 2h-3h hmera tou mhnos na thn katevazeis kai na thn ananeoneis
Πατρίδα αν δεν κάνω λάθος υπάρχει η δυνατότητα να τραβάς τα δεδομένα κατεύθείαν απο τη βάση τους αλλά εκεί σίγουρα πληρώνεις.
πληρωνεις εκει οντως

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης