άσκηση με merge sort σε C

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stoomby
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 05 Ιουν 2009 13:38
Τοποθεσία: Πάτρα

άσκηση με merge sort σε C

Δημοσίευση από stoomby » 05 Ιουν 2009 13:44

θέλω να υλοποιήσω την ταξινόμηση merge sort σε C και να μετρήσω πόσος χρόνος απαιτείται για την εκτέλεση του προγράμματος. έχετε κάποια ιδέα? ευχαριστώ

alex599
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008 01:11
Τοποθεσία: Πάτρα

άσκηση με merge sort σε C

Δημοσίευση από alex599 » 05 Ιουν 2009 13:48

Φτιάξε την ταξινόμηση που θες και μετά δες εδώ http://www.it.uom.gr/teaching/c_sys/node21.html για το πως θα κοντρολάρεις τον χρόνο.
while(!dead()) ++knowledge;

Άβαταρ μέλους
stoomby
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 05 Ιουν 2009 13:38
Τοποθεσία: Πάτρα

άσκηση με merge sort σε C

Δημοσίευση από stoomby » 05 Ιουν 2009 14:09

επίσις έχω βρει αυτόν των κώδικα en.allexperts.com/q/C-1587/Merge-Sort-C.htm αλλά δεν ξέρω πως να εισάγω διαφορετικές τιμές...

alex599
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008 01:11
Τοποθεσία: Πάτρα

άσκηση με merge sort σε C

Δημοσίευση από alex599 » 05 Ιουν 2009 14:16

να εισάγεις που διαφορετικές τιμές?
while(!dead()) ++knowledge;

Άβαταρ μέλους
stoomby
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 05 Ιουν 2009 13:38
Τοποθεσία: Πάτρα

άσκηση με merge sort σε C

Δημοσίευση από stoomby » 05 Ιουν 2009 14:28

ναι και να αλλάξω το μέγεθος του πίνακα.

alex599
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008 01:11
Τοποθεσία: Πάτρα

άσκηση με merge sort σε C

Δημοσίευση από alex599 » 05 Ιουν 2009 14:30

αυτο που μου έδειξες είναι η συνάρτηση που υλοποιεί την ταξινόμηση. Αυτά θα τα αλλάξεις από τη main() που καλείς την συνάρτηση. Εκεί θα δηλώσεις τον πίνακα με μέγεθος όσο θες και ό,τι στοιχεία θες εσύ. Καλείς την συνάρτηση με όρισμα τον πίνακα αυτόν και έισαι έτοιμος.
while(!dead()) ++knowledge;

Άβαταρ μέλους
stoomby
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 05 Ιουν 2009 13:38
Τοποθεσία: Πάτρα

άσκηση με merge sort σε C

Δημοσίευση από stoomby » 05 Ιουν 2009 14:41

ευχαριστώ, από ότι έχω καταλάβει το μέγεθος εξερτάται από τις μεταβλητές high και low, σωστά? δλδ για έναν πίνακα 5 στοιχείων έχουμε high=5 και low=0?
αχ ρε CEID,αχ...

alex599
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008 01:11
Τοποθεσία: Πάτρα

άσκηση με merge sort σε C

Δημοσίευση από alex599 » 06 Ιουν 2009 00:01

ναι!

ώπα, συνάδελφος ceidas??
while(!dead()) ++knowledge;

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης