Στην μεγιστοποιηση φευγει το layout...

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
marina6
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 23 Σεπ 2008 22:06

Στην μεγιστοποιηση φευγει το layout...

Δημοσίευση από marina6 » 06 Ιουν 2009 14:00

Παιδια γεια σας...εχω ενα προβλημα αλλο...κανω μια σελιδα html και στη μεγιστοποιηση του firefox oλα καλα κ ολα ωραια μονο που το footer (το κατω div) αφηνει ενα ασπρο κενο με τα υπολοιπα..τι κανω λαθος..?στα υψη δν εχω κανει λαθη...τα εχω ρυθμισει σιγουρα σωστα...τι αλλο μπορει να φταιει?μια απαντηση γρηγορα αν γινεται...


marina6
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 23 Σεπ 2008 22:06

Στην μεγιστοποιηση φευγει το layout...

Δημοσίευση από marina6 » 06 Ιουν 2009 21:56

οριστε ο κωδικας του footer sto css
#footer {
position:absolute;
width:100%;
height:30px;
left: 0px;
top: 650px;
background-color: #FC9;
text-align:right;
}


Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Στην μεγιστοποιηση φευγει το layout...

Δημοσίευση από patriot » 07 Ιουν 2009 16:57

Μαρίνα πρέπει να ξέρεις ότι συνήθως ο κώδικας αποτελείται από πολλά κομμάτια που πολλές φορές είναι αντίθετα μεταξύ τους. Π.χ το ένα κομμάτι να λέει "ναι" και το άλλο "όχι". Γι' αυτό συνήθως δίνουμε όλον τον κώδικα για καλύτερη εξυπηρέτηση. Ή αν όχι όλον τον κώδικα (που είναι ένα μπέρδεμα οφείλουμε να ομολογήσουμε) τουλάχιστον δίνουμε ΟΛΑ τα σχετικά κομμάτια. Π.χ λες ότι φαίνεται ένα άσπρο (κενό) κομμάτι. Για να καταπολεμήσεις το κενό αυτό (το οποίο μπαίνει by default) πρέπει να βάλεις π.χ margin:0px και padding:0px. Που θα το βάλεις όμως αυτό το margin / padding; Οι περισσότεροι το βάζουν στο body (body {margin:0px; padding:0px;}) ή στο * (* {margin:0px; padding:0px;}) για να γλυτώνουν χρόνο. Για να μην το βάζουν κάθε φορά σε κάθε div, p, κ.τ.λ.... Το body όμως μπαίνει συνήθως πρώτο-πρώτο στο css αρχείο ενώ το footer όχι. Άρα με το να μας δίνεις το footer μόνο, εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε τι γίνεται στο body....

Σημ: Το αστεράκι (*) σημαίνει "όλα τα αντικείμενα"

Τώρα με βάση τον κώδικα που έδωσες μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα. Δοκίμασε να αλλάξεις αυτά που είναι με κόκκινο και να τα κάνεις σαν τα μπλε.
#footer {
position:absolute(relative);
width:100%(auto);
height:30px;
left:0px;
top:650px;
background-color:#FC9;
text-align:right;}
Αν δεν γίνει τίποτα δώσε μας και το body. Και προσπάθησε να μας δώσεις περσσότερες λεπτομέρειες για το τι θες να κάνεις.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες