Βοηθεια για δυναμικο site

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Klaziades
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 02:08

Βοηθεια για δυναμικο site

Δημοσίευση από Klaziades » 06 Ιουν 2009 18:36

Μετα απο παροτρυνση του αγαπητου Σταθη χρειαζομαι βοηθεια για να καταλαβω ορισμενα πραγματα σχετικα με τα sites.

Βλεπω ας πουμε το σαιτ www.zougla.gr καθε ενα θεμα του εχει ενα ID.Πχ 45001
Ωραια μεχρι εδω.
Ενα αλλο θεμα εχει 45002.και παει λεγοντας.

Γραφω τι καταλαβαινω εγω και αν ειναι διορθωστε με οκ?
το καθε ενα νουμερο ας πουμε θα μπορουσε να ειναι 450001.php και το 450002.php και ξανα παει λεγοντας.
Και οτι αυτα τα νουμερα ειναι ID΄s απο τη βαση δεδομενων.

Και με καποιο τροπο χρησιμοποιωντας php πχ δειξε μου το max ΙD απο τη βαση δεδομενων στη συγκεκριμενη θεση και την θεση παρακατω δειξε μου το max-1 η με καποιν αλλο τροπο.
Ειναι πανω κατω σωστο αυτο που φανταζομαι οτι λειτουργει ετσι η το εχω καταλαβει λαθος το ζητημα ρε παιδια?

Εχω φτιαξει ενα υποτυπωδες απλο σαιτ για να γραφω ας πουμε και γω νεα απο τον τοπο μου και θελω καθε φορα που γραφω κατι καινουριο να μην ανεβαζω ολο το σαιτ παλι αλλα να το εχω δυναμικο ωστε το νεο νουμερο ( ID) που θα ειναι και το μεγαλυτερο να μπαινει πανω πανω ενω το προηγουμενο θεμα που δεν ειναι το νεοτερο πλεον να ειναι ας πουμε στο παρακατω πεδιο.Κατα συνεπεια να ανεβαζω μονο το νεο μου θεμα.

Εαν τα παραπανω ειναι σωστα αυτο που καταλαβαινω οτι χρειαζομαι ειναι απλως ενας πινακας στη μια στηλη το "ID" και στην αλλη "Τα Νεα" ας πουμε και το μονο που θελω να βαλω στον πινακα ειναι το ID που θα αυξανετε καθε φορα για να λειτουργησει αυτο που θελω να κανω?
Υπαρχει καλυτερος τροπος?Σας φαινεται οτι εχω καταλαβει κατι λαθος στη θεωρια?


Ευχαριστω πολυ εκ τον προτερων

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Βοηθεια για δυναμικο site

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Ιουν 2009 19:18

Βασικά δεν είναι ακριβώς έτσι...

Αυτό που λές και εσύ είναι μία λύση, αλλα θα έπρεπε κάθε φορά να φτιάχνουμε ένα query για κάθε idnumber.php

τώρα, απλώς χρησιμοποιούμε την php για να παράγουμε σελίδες με τη χρήση των ids... παράδειγμα

φτιάχνουμε μία σελιδα που λέγετε articles.php και κάθε φορά που θέλουμε να καλέσουμε ένα άρθρο, κάνουμε το εξής

articles.php?id=56478 έτσι, καλούμε το άρθρο με το id 56478!

Klaziades
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 02:08

Βοηθεια για δυναμικο site

Δημοσίευση από Klaziades » 06 Ιουν 2009 20:17

Το οποιο ID ειναι το νουμερο αυτο που βρισκεται στην πρωτη στηλη του πινακα της Βασης δεδομενων?

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Βοηθεια για δυναμικο site

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Ιουν 2009 20:19

Ας πούμε πως ναί... μπορεί να είναι και το τελευταίο, δεν παίζει ρόλο η θέση!

Klaziades
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 02:08

Βοηθεια για δυναμικο site

Δημοσίευση από Klaziades » 06 Ιουν 2009 20:24

Οκ ας πουμε πως ναι.
Αυτο που δεν εχω καταλαβει μεχρι στιγμης ειναι το εξης.

Οκ πες id=ταδε νουμερο και ειναι το πρωτο της στηλης.

Το article "ταδε νουμερο" εχει ενα κειμενο μεσα οκ?
Αυτο το κειμενο που θα βρισκεται για να εισαχθει μεσα στο article ταδε νουμερο?

Εκει κολλαω στο πως συνδεσω το Χ νουμερο με το κειμενο που θελω να γραφει.

Γιαυτο και πριν εγραψα πχ 45001.php . Ειχα την εντυπωση οτι το νουμερο μπροστα απο το .php ειναι αυτο που θα καλεσω.Αλλα δεν ειναι διοτι ειναι το νουμερο του ID.
Αλλα το κειμενο?

Υπαρχει καποιο παραδειγμα να το δω η καποιο μερος να παω να το ψαξω?Βασικα δε ξερω πως να το ψαξω αυτο που θελω να βρω.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Βοηθεια για δυναμικο site

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Ιουν 2009 20:36

Διάβασε SQL για να κατανοήσεις πως λειτουργούν όλα αυτά.

Η βάση δεδομένω σου θα έχει ένα table που θα έχει κάποιες οντότητες ας πούμε

id
text
date
author

έ καλώντας ένα συγκεκτιμένο ID μπορείς να καλέσεις και οτιδήποτε άλλο συνδέεται με την εγγραφή αυτού του ID

Klaziades
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 02:08

Βοηθεια για δυναμικο site

Δημοσίευση από Klaziades » 06 Ιουν 2009 20:45

Οκ ευχαριστω.

οταν λες SQL μιλας για τα απαντα της SQL?
Υπαρχει καποιος τιτλος η hint για αυτο που ψαχνω?

Και κατι ακομα.
Στον πινακα που λες για παραδειγμα ID text date author
τι θα μπορουσε ας πουμε να μπει κατω απο το text?

Klaziades
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 02:08

Βοηθεια για δυναμικο site

Δημοσίευση από Klaziades » 07 Ιουν 2009 00:57

Θα με βοηθησει να καταλαβω τι γινεται αυτο το training?

http://www.lynda.com/home/DisplayCourse.aspx?lpk2=653

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Βοηθεια για δυναμικο site

Δημοσίευση από Basilakis » 07 Ιουν 2009 04:00

Nai sigoura! rikse mia matia, oti diavazoume kalo einai! :D

katw apo to text tha mporouse na mpei ena keimeno pou tha htheles na kaleseis?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες