Προβληματισμοσ σε access

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Προβληματισμοσ σε access

Δημοσίευση από marios1984 » 09 Ιουν 2009 12:46

Καλημερα σε ολους...επανερχομαι με το θεμα της παρακολουθησης ιστορικου....εχω φτιαξει ενα πινακα με τα εξης κελια..
date/time
user name
computer name

και μια φορμα που να στηριζεται στον πινακα αυτο...

στην φορμα , στο κελι date/time στην προελευση δεδομενων εβαλα το Now()
επισης χρησιμοποιησα κωδικα ως εξης:
Option Compare Database
Option Explicit

'UserID variables
Public strSessionUserId As String
Public strSessionComputerId As String

Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" Alias "GetUserNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
Declare Function GetComputerName Lib "kernel32" Alias "GetComputerNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
'

Public Function fGetUserName()

'Returns a string representing the Windows Username
Dim lpName As String
Dim strTemp As String

'Set up buffer string
lpName = String$(255, 0)

Call GetUserName(lpName, 255)
If lpName = "" Then
strTemp = "NoUserName"
Else
strTemp = lpName
End If
fGetUserName = fStripNull(strTemp)

End Function

Public Function fGetComputerName()

'Returns a string representing the Windows Computername
Dim lpName As String
Dim strTemp As String

'Set up buffer string
lpName = String$(255, 0)

Call GetComputerName(lpName, 255)
If lpName = "" Then
strTemp = "NoComputerName"
Else
strTemp = lpName
End If
fGetComputerName = fStripNull(strTemp)

End Function

Public Function fStripNull(StripText As String)

Dim strTemp As String
Dim intNum As Integer
Dim I As Integer

'Returns a string clear of trailing nulls (CHR(0)) and in the
'ASCII range 48-57, 65-90, 95 & 97-122 (0-9, A-Z, _, & a-z)

strTemp = ""
For I = 1 To Len(StripText)
intNum = Asc(Mid(StripText, I, 1))
Select Case intNum
Case 48 To 57, 65 To 90, 95, 97 To 122
strTemp = strTemp + Mid(StripText, I, 1)
Case Else
End Select
Next I

fStripNull = strTemp

End Function

στο κελι user name εβαλα fGetUserName() και στο computer name το fGetComputerName()
και μεχρι εδω μου τα βγαζει ολα κανονικα...
και ερχεται η ερωτηση...
θελω τα στοιχεια αυτα να εμφανιζονται στην φορμα καθε φορα που μπαινει καποιος μεσα στην βαση, χωρις ομως να μπαινει στην συγκεκριμενη φορμα...Επιπλεον θελω να αποθηκευονται αυτοματα στον πινακα που εχω φτιαξει χωρισ καποιος να παταει καποιο κουμπι εντολης....ε εδω θελω την βοηθεια σας...την παλευω καιρο την βαση για να βρω και εναν τροπο να μου αποθηκευει τις αλλαγες που κανει ο καθε χρηστης αλλα εχουμε καιρο για αυτο....Ευχαριστω εκ των προτερων

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Προβληματισμοσ σε access

Δημοσίευση από Sheena » 09 Ιουν 2009 14:16

Global variables! Έχεις ακουστά; ;) Φτιάχνεις δυο global variables για αυτήν την δουλειά και αυτές κρατάνε τις τιμές που τους δόθηκαν αρχικά καθόλη την διάρκει που έχεις το πρόγραμμα ανοιχτό. Αυτό είναι όλο.
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Προβληματισμοσ σε access

Δημοσίευση από marios1984 » 09 Ιουν 2009 15:03

Δυστυχώς δεν εχω ακουστα......μπορεις να μου προτεινεις καποιο site για να ενημερωθω?

Άβαταρ μέλους
c0d3punk
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1076
Εγγραφή: 15 Σεπ 2008 22:32
Τοποθεσία: Puerto pollo
Επικοινωνία:

Προβληματισμοσ σε access

Δημοσίευση από c0d3punk » 09 Ιουν 2009 15:27

κοίτα εδώ!

και εδώ
like ants in a colony we do our share
but there's so many other f****' insects out there || Ανανεωμένα Παρτάλια || biZfind.gr

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Προβληματισμοσ σε access

Δημοσίευση από marios1984 » 09 Ιουν 2009 15:50

ελα μωρε τωρα δεν χρειαζεται να χουμε και παρακολουθηση αλλαγων....χαχαχα...μου φαινονται λιγο κινεζικα αλλα θα το μελετησω ...Ευχαριστω παντως για την βοηθεια παιδια...θα το μελετησω...ειμαι ακομα ασχετος αλλα το παλευω να γινω σχετικος

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Προβληματισμοσ σε access

Δημοσίευση από Sheena » 09 Ιουν 2009 16:18

marios1984 έγραψε:ελα μωρε τωρα δεν χρειαζεται να χουμε και παρακολουθηση αλλαγων....χαχαχα...μου φαινονται λιγο κινεζικα αλλα θα το μελετησω ...Ευχαριστω παντως για την βοηθεια παιδια...θα το μελετησω...ειμαι ακομα ασχετος αλλα το παλευω να γινω σχετικος
Στην πράξη θα χρειαστεί αρκετές φορές να κρατήσεις μια τιμή καθόλη την διάρκεια που έχεις το πρόγραμμά σου ανοιχτό, όπως π.χ. UserCreated, DateCreated, UserModified, DateModified, LoginYear, LoginUser, etc. Τελοσπάντων......... Όπως θες......
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Προβληματισμοσ σε access

Δημοσίευση από marios1984 » 16 Ιουν 2009 13:45

Καλημερα....ΝΑΙ ΝΑΙ η χρηση τομη βρεθηκε...επιτελους.....επισυναπτω ενα site απο το οποιο πηρε το tutorial για να το φτιαξω και ενα παραδειγμα της βασης....Νομιζω οτι ολοκληρψθηκα σαν ανθρωπος...μου ρθε να κλαψω απο την συγκινηση που το βρηκα :D :D :D

http://articles.techrepublic.com.com/51 ... 66807.html
Συνημμένα
test.zip
(59.74 KiB) Μεταφορτώθηκε 182 φορές

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες