Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

neos
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 13:45

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από neos » 10 Σεπ 2009 18:06

neos έγραψε:
fafos έγραψε:Μέσα έχω ένα αρχείο test-maps.php στο οποίο μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί το script.. για να δείτε τα σημεία μίας πόλης θα πρέπει να δώσετε το id της στην διεύθυνση.. για παράδειγμα αν η Αθήνα έχει id=1 θα πρέπει να γραφτεί έτσι: www.tositesas.gr/test-maps?id=1
Γεια χαρά..

Θα προσπαθήσω να περιορίσω τον πρόλογό μου λέγοντας απλά πως τα βοηθήματά σου για τα Google Maps τα βρήκα απλά Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Α..! Με κάναν και διάβασα-έμαθα πάρα πολλά πράγματα ελαττώνοντας κάπως την ασχετοσύνη μου με το αντικείμενο...

Ας περάσω όμως κατευθείαν στο ζουμί..

1) Έχω στήσει στο pc μου AppServ για να μπορέσω να δουλέψω.. To θέμα είναι ότι το site.php?id=1 το βλέπω μόνο εγώ.. Οποιοσδήποτε μπει από την εξωτερική IP μου φτάνει μέχρι το επίπεδο site.php.. Τι μπορεί να φταίει; Εδώ να πω επίσης πως
fafos έγραψε:1. Τα αρχεία δεν είναι ασφαλισμένα!! πρέπει να εξασφαλίσετε ότι δεν θα έχουν πρόσβαση τρίτα άτομα (στον φάκελο admin-maps).
δεν έχω ιδέα για το πως γίνεται :P αλλά δεν ξέρω αν παίζει αυτό ρόλο...

2) Στην φόρμα για προσθήκη σημείου, αν δεν μπει κάποια photo, το σημείο δεν προστίθεται... θα μπορούσε να αλλάξει αυτό; Να υπάρχουν δηλαδή σημεία, με όχι τέτοιο ενδιαφέρον, έτσι ώστε ο τίτλος και η διεύθυνση να αρκούν..

3) Σε συνέχεια του παραπάνω θα με ενδιέφερε πολύ να υποστηρίζεται πέρα από τις εικόνες (jpg, png, gif) και το swf (flash) μιας και κάτι τέτοιο θα "άνοιγε το δρόμο" σε video, slide-shows κτλ.. έχω καταφέρει να εμφανίσω flash σε InfoWindow αλλά δεν έχω ιδέα πως θα μπορώ να το κάνω αυτό δυναμικά (όπως γίνεται με την εικόνα).

Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ.. ευχαριστώ πολύ παιδιά για το χρόνο σας και ιδιαίτερα τον fafos για τα βοηθήματα και την υποστήριξη!
Κανείς; Κάτι; Έχω ψάξει όσο μπορώ...δεν βγάζω άκρη... :cry:

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από Banavas » 19 Σεπ 2009 15:03

Δούλεψα λιγάκι με το script και παρατήρησα ορισμένα πράγματα που χρίζουν βελτίωσης. Τα καταθέτω σαν προτάσεις για αλλαγές.

Καταλαβαίνω οτι το script μεταφέρθηκε αυτούσιο από την συγκεκριμένη εφαρμογή και αποτελεί αφαιτερία για μετατροπή και χρήση σε άλλες εφαρμογές. Όταν όμως πρόκειται να αποτελέσει εργαλείο για κάποιον άπειρο στην PHP τότε κάποιες λεπτομέρειες τον ταλαιπωρούν άσκοπα. Ένα απλό παράδειγμα είναι οτι το εργαλείο εύρεσης των σημείων ξεκινά από την Αθήνα. Όταν θέλεις να δείξεις σημεία π.χ. της Θεσσαλονίκης καλό θα ήταν ο χάρτης εύρεσης σημείων να ξεκινά από Θεσσαλονίκη για να μην ταλαιπωρείσαι κάθε φορά να μεταφερθείς (στο χάρτη εύρεσης συντεταγμένων) από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη. Αυτό λύνεται έυκολα αν αλλάξεις τις default ρυθμίσεις αλλά και αυτό δεν είναι το ιδανικότερο.

Η πρόταση μου είναι να παραμετροποιηθούν ορισμένοι παράμετροι ώστε να χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περίσταση. Άλλο παράδειγμα παραμέτρου που χρίζει παραμετροποίησης είναι το zoom.

Ακόμη ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι το εξής: Έχω μια (μεγάλη) περιοχή που θέλω να δείξω σημεία και στη συνέχεια να εστιάσω σε πιο συγκεκριμένες περιοχές του ιδιου χάρτη. Με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή την στιγμή πρέπει να φτιάξω επιπλέον χάρτη με τα ίδια σημεία. Η πρόταση είναι να μπεί ένα επιπλέον πεδίο (Περιοχή) όπου να ανήκουν οι πόλεις και στην εμφάνιση να μπορεί να δείξει μια "περιοχή" με τα σημεία όλων των πόλεων που περιέχει.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

ChrisAslani
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2009 01:55

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από ChrisAslani » 29 Νοέμ 2009 18:34

Καλήσπερα σας,

έχω κατεβάσει το αρχείο έκανα τη βάση και άρχισα να το τρέχω τοπικά βάζοντας ως κλειδί API ένα οποιοδήποτε νούμερο και χωρίς να αλλάξω τα δικαιώματα των 2 φακέλων.

Όμως σε όλα τα αρχεία μου βγάζει σφάλματα σαν το παρακάτω:


Η Τοποθεσία καταχωρήθηκε επιτυχώς'; } elseif($_POST[submit] && ($_POST[title]=='' || $_POST[lat]=='' || $_POST[log]=='')) { $error = 'ΛΑΘΟΣ!! Πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία!';} else {echo '';} ?>
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΛΗΣ - ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ

Δεν αναγνωρίζει κώδικα...
Ξέρετε τι πρέπει να κάνω;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από fafos » 29 Νοέμ 2009 18:49

ChrisAslani έγραψε:Καλήσπερα σας,

έχω κατεβάσει το αρχείο έκανα τη βάση και άρχισα να το τρέχω τοπικά βάζοντας ως κλειδί API ένα οποιοδήποτε νούμερο και χωρίς να αλλάξω τα δικαιώματα των 2 φακέλων.

Όμως σε όλα τα αρχεία μου βγάζει σφάλματα σαν το παρακάτω:


Η Τοποθεσία καταχωρήθηκε επιτυχώς'; } elseif($_POST[submit] && ($_POST[title]=='' || $_POST[lat]=='' || $_POST[log]=='')) { $error = 'ΛΑΘΟΣ!! Πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία!';} else {echo '';} ?>
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΛΗΣ - ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ

Δεν αναγνωρίζει κώδικα...
Ξέρετε τι πρέπει να κάνω;

Σας ευχαριστώ πολύ.
vres th grammh pou sou petaei to lathos... an arxizei h php me sketo <? allakseto se <?php h vres pos na rythmiseis ton apache na sou diavazei php arxeia mono me to <?

profanos o apache den diavazei php arxeia me sketo to <?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

ChrisAslani
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2009 01:55

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από ChrisAslani » 29 Νοέμ 2009 19:03

Πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα κ.fafo

Τα έχω αλλάξει ήδη σε <?php από <? αλλά μου βγάζει πάλι το ίδιο.
Δεν μου βγάζει σφάλματα στη σελίδα, την ανοίγει κανονικά αλλά την εμφανίζει με το κώδικα.

Για παράδειγμα στο αρχείο add-city στα textbox μου βγάζει μέσα στο κουτάκι το κώδικα <?php=$_POST[title];?>.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από Basilakis » 29 Νοέμ 2009 19:09

Την σελίδα την τρέχεις live στον server ή κάνεις διπλό κλικ και την ανοίγεις;

ChrisAslani
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2009 01:55

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από ChrisAslani » 29 Νοέμ 2009 19:13

Γράφω 127.0.0.1 και έπειτα τη διαδρομή του αρχείου στο browser

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από fafos » 29 Νοέμ 2009 19:29

alles php selides stis emfanizei? trekse me http://localhost/
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

ChrisAslani
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2009 01:55

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από ChrisAslani » 29 Νοέμ 2009 19:57

Τρέχουν άλλες σελίδες php που έχω. παρατήρησα μόλις ότι όσα σημεία έχουν σύνδεση με βάση είναι εκείνα τα οποία δεν τρέχουν. :-? :-? :-?

Παράδειγμα το header.php μου τρέχει τέλεια. ενώ το add-city.php μου βγάζει το κώδικα σε κάποια σημεία, σημεία που ποστάρουν στη βάση.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από fafos » 29 Νοέμ 2009 20:40

ChrisAslani έγραψε:Τρέχουν άλλες σελίδες php που έχω. παρατήρησα μόλις ότι όσα σημεία έχουν σύνδεση με βάση είναι εκείνα τα οποία δεν τρέχουν. :-? :-? :-?

Παράδειγμα το header.php μου τρέχει τέλεια. ενώ το add-city.php μου βγάζει το κώδικα σε κάποια σημεία, σημεία που ποστάρουν στη βάση.
mhpos yparxei lathos sthn syndesh? exeis apenergopoihsei na sou deixnei ta errors? an nai, energopoihse ta..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Felicity
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2009 19:40

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από Felicity » 30 Νοέμ 2009 16:22

fafos έγραψε: CREATE TABLE `city_info` (
`id` int(4) unsigned NOT NULL auto_increment,
`title` varchar(150) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`lat` varchar(30) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`log` varchar(30) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ;

-- --------------------------------------------------------

--
-- Δομή Πίνακα για τον Πίνακα `points`
--

CREATE TABLE `points` (
`id` int(5) unsigned NOT NULL auto_increment,
`category` varchar(3) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`city` varchar(3) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`address` varchar(250) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`title` varchar(150) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`description` text collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`lat` varchar(30) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`log` varchar(30) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`thumb` varchar(30) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`image` varchar(30) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ;

-- --------------------------------------------------------

--
-- Δομή Πίνακα για τον Πίνακα `points_categories`
--

CREATE TABLE `points_categories` (
`id` int(3) unsigned NOT NULL auto_increment,
`title` varchar(100) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`en_title` varchar(100) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ;
Καλησπέρα και από μένα. Προσπαθώντας να κάνω και εγώ αυτούς τους χάρτες δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι στοιχεία πρέπει να περιέχει το κάθε πεδίο του πίνακα και πως
γίνεται η αντιστοίχηση.
Είναι εύκολο να γεμίσετε τα πεδία με κάποιο παράδειγμα ώστε να είμαι σίγουρη για το που μπαίνει τι?

Σας ευχαριστώ :)

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από fafos » 30 Νοέμ 2009 16:41

Sto table city_info:

id = ena id pou auksanetai automata me kathe nea eggrafh polhs (p.x. 123)
title= o titlos ths polhs (p.x. Athina)
lat kai log = oi syntetagmenes ths polhs (p.x. 34.6758 kai 25.4569)

Sto table points:


ta shmeia pou theloume na deiksoume pano ston xarth se mia polh

id = ena id pou auksanetai automata me kathe nea eggrafh polhs (p.x. 123)
category = h kathgoria pou anhkei to point kai thn pairnoume apo to table points_categories (p.x. museums gia mouseia h hospital gia nosokomeia)
address = h dieuthynsh tou point (p.x. Pathsion 123)
title= o titlos tou point (p.x. Eunikh Lyrikh Skhnh)
description= h perigrafh tou point (p.x. H Ethnikh lyrikh skhnh xtisthke pros timh tou euergeth Fafou mpla mpla mpla)
lat kai log = oi syntetagmenes tou point (p.x. 34.6758 kai 25.4569)
thumb = h mikrografia photografias tou point (p.x. 123456_t.jpg)
image= h kanonikh photografia tou point apo thn opoia feiaksame thn thumb (p.x. 123456_n.jpg)


Sto table points_categories:


oi kathgories ton points (mia leksh sta latinika)

id = ena id pou auksanetai automata me kathe nea eggrafh polhs (p.x. 123)
title = ena titlos gia na katalabenete poia kathgoria einai (p.x. Mouseia)
en_title= o titlos ths kathgorias - mia leksh sta latinika (p.x. museums)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Felicity
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2009 19:40

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από Felicity » 02 Δεκ 2009 05:30

fafos έγραψε: Μέσα έχω ένα αρχείο test-maps.php στο οποίο μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί το script.. για να δείτε τα σημεία μίας πόλης θα πρέπει να δώσετε το id της στην διεύθυνση.. για παράδειγμα αν η Αθήνα έχει id=1 θα πρέπει να γραφτεί έτσι: www.tositesas.gr/test-maps?id=1
Μπορείτε να μας πείτε ποιος είναι ο κώδικας αυτού του αρχείου μιας και δεν μπορούμε να τον δούμε?

κάτι ακόμα το αρχείο test-map.php από που παίρνει τον χάρτη αφού τρέχοντας το βλέπω μόνο το απεικονιζόμενο αποτέλεσμα στο screenshot

πώς θα μπορούσα να το συνδέσω και αυτό με τα αρχεία που έχει στο maps?

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι πολύ για τη βοήθεια ..
έχω μια εργασία που λήγει άμεσα και με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ με τους χάρτες
Συνημμένα
ss.jpg

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από fafos » 02 Δεκ 2009 13:30

ti se krataei na deis ton kodika se kapoio arxeio? :roll:

sto screenshot den emfanizei kati giati den exeis dosei to id ths polhs: test-maps.php?id=1 h oiandhpote allo id exeis feiaksei...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Felicity
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2009 19:40

Google Maps - 2ο-B, Δημιουργία xml με php & mysql

Δημοσίευση από Felicity » 02 Δεκ 2009 16:00

fafos έγραψε:ti se krataei na deis ton kodika se kapoio arxeio?
www.tositesas.gr/test-maps?id=1 αυτού του αρχείου εννοώ, γιατί βγάζει σφάλμα ορίου χρόνου
fafos έγραψε: sto screenshot den emfanizei kati giati den exeis dosei to id ths polhs: test-maps.php?id=1 h oiandhpote allo id exeis feiaksei...
δλδ στο test-maps.php

γράφω
require_once 'admin-maps/config.php';
$id='1';
//$id= (int)$_GET['id'];
$query = "SELECT * FROM city_info WHERE id='$id'";
$result = mysql_query($query, $conn);
$data = mysql_fetch_array($result);


εδώ ορίζω το id=1?
και πώς ορίζω για πάνω από μία τοποθεσίες?
μπορώ να αλλάξω τις κατηγορίες που έχετε αριστερά και να τρέχουν στη βάση μου?

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες