VB 6.0 KAI SQL

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
brakos
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 27 Δεκ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki,Greece
Επικοινωνία:

VB 6.0 KAI SQL

Δημοσίευση από brakos » 08 Ιουν 2003 01:57

Πιστευω οτι θα εχω ελαχιστη βοηθεια αλλα ας δοκιμασω :-)

Πως μπορω να διαβασω το πληθος των εγγραφων σε ενα πινακα απο μια βαση SQL και πως να "τραβαω" τα στοιχεια αυτα για επεξεργασια.

Αναμενω... :o Ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
Valerov
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: 13 Ιαν 2003 09:36
Τοποθεσία: Πάτρα

VB 6.0 KAI SQL

Δημοσίευση από Valerov » 08 Ιουν 2003 16:52

An mporouses na gineis ligo pio safeis tote tha eixes arketi boitheia :P
:: Always Dive With A Partner ::

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

VB 6.0 KAI SQL

Δημοσίευση από Cha0s » 08 Ιουν 2003 18:19

Apo VB den xero alla gia na metriseis to plithos ton egrafon se ena pinaka to select pou tha kaneis einai:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT count(*) FROM table_name;
Etsi i SQL tha sou dosei piso ton arithmo ton egrafon...
Elpizo na boithisa sto ena skelos tis erotisis :)

brakos
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 27 Δεκ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki,Greece
Επικοινωνία:

VB 6.0 KAI SQL

Δημοσίευση από brakos » 10 Ιουν 2003 01:39

thanx guys για την βοηθεια. Οπως λεει και ο Cm_Freak
αυριο θα εχω καλυτερα στοιχεια για να σας πω τι γινεται.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

brakos
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 27 Δεκ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki,Greece
Επικοινωνία:

VB 6.0 KAI SQL

Δημοσίευση από brakos » 10 Ιουν 2003 09:27

Εστω λοιπον το ονομα του server ειναι newserver και το ονομα της βασης
σε sql 2000 ειναι basi. Υπαρχει ενας πινακας temp_par οπου εχει τα παρακατω πεδια :

id autonumber
typos integer
arpar text
hmer date/time
kod text
cust text
aitio text
plhr text

το arpar ειναι συνδεδεμενο με ΑΛΛΟ πινακα temp_parlines

arpar text
gramtyp integer
gramkod text
gramper text
grampos number
grampric number
gramvat number
gramekp number
grampay number

Ειναι σαν να λεμε ο πρωτος πινακας εχει παραστατικα ενω ο 2ος περιεχει τις γραμμες
των παραστατικων.

1.Θελω εναν τροπο ωστε να "διαβαζω" καθε ενα - δυο λεπτα τις εγγραφες που υπαρχουν
σε αυτους τους πινακες, να τους κανω append σε 2 αλλους (εστω newtemp_par και
new_temp_parlines αντιστοιχα) σβηνοντας αντιστοιχα ολες τις εγγραφες που υπαρχουν
στα temp_par και temp_parlines.

Καταλαβαινω οτι ειναι ψιλο...μπαχαλοκατασταση αλλα εστω και μια μικρη βοηθεια απο εδω
μεσα θα μου ηταν απαραιτητη του στυλ πως εστω να "τραβηξω" μια γραμμη ή να την
σβησω και θα το παλαιψω. Οτι μπορειτε. Πρωτη φορα ασχολουμαι με SQL διοτι εχω κανει
εφαρμογη σε vb6 με Access ομως βαση απο πισω. Θα ψιλοκαταλαβω ετσι με καθοδηγησετε
απλα ισως παιζουν αλλαγες στα connectionstrings κλπ

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης