EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13308
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από EneMe » 07 Ιούλ 2009 23:18

Έχω ένα iomega zip drive χωρίς κουτί, cd, κλπ...

Πώς το συνδέω; (έχει δύο ίδιες παράλληλες θύρες από πίσω κι ένα καλώδιο)

Πού βρίσκω τον driver? Έχω ξεχάσει πώς δουλεύουν αυτά τα πράγματα (άτιμη usb technology!)

Βοήθεια παιδιά, επείγει όσο δεν πάει άλλο!!! :cry:




Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από deninho » 08 Ιούλ 2009 00:51

κάτι τέτοια λινκ http://www.troubleshooters.com/tfresh95/zipdrive.htm από το γκούγκλ τα τσέκαρες καθόλου;

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από milianos » 08 Ιούλ 2009 00:53

Καλησπέρα
Αν δεν το εχεις κάνει ήδη, δοκίμασε το παρακάτω Tipp και ίσως πιάσει το κόλπο
Σύνδεσε το iomega zip drive στην παραλληλη θύρα και μετά βρές στην διαχείριση συσκευών Θύρες (COM & LPT) την αντίστοιχη με το συνδεδεμένο iomega zip drive.
Με δεξιό κλίκ άνοιξε τις ιδιότητες της και ενεργοποίησε την Plug & Play λειτουργία.
Κανονικά τα Win XP θα αναγνωρίσουν την συσκευή και θα φορτώσουν τους απαραίτητους οδηγούς.

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από ArchangelX » 08 Ιούλ 2009 14:15

Είχα θαμένα drivers και software για τον zipdrive μου το οποίο έχω να το χρησιμοποιήσω πολλά χρόνια.

http://rapidshare.com/files/253347543/Iomega.rar

Ελπίζω να δουλέψει
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από DGeorge » 08 Ιούλ 2009 14:51

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, είδα το θέμα σου πριν λίγο :oops: :oops: :oops: :oops:
Για drivers κοίταξε εδώ, γιατί δεν έχει μόνο drivers. Χεχεχε... Έχει και διάφορες οδηγιούλες, tips και δεν συμμαζεύεται!
Μέχρι ν'αρχίσω BackUp σε εξωτερικούς σκληρούς, η Iomega μου είχε -κυριολεκτικά- λύσει τα χέρια. Φοβερό Support!
Η μια παράλληλη είναι εισόδου και η άλλη -υποτίθεται- εξόδου... (Συνδέαμε κάτι printers παρεμπιπτόντως εκεί) Τις δοκιμάζεις και βλέπεις ποιά είναι ποιά :wink:
Περιμένω νέα σου (ούτως ή άλλως έέέέ;;!) Καλή επιτυχία :pint: :pint: :pint: :pint:

Υ.Γ.
Επίσης
EneMe έγραψε:Πώς το συνδέω; (έχει δύο ίδιες παράλληλες θύρες από πίσω κι ένα καλώδιο)
μόνο καλώδιο έχει ή
EneMe έγραψε:edit: Αυτό είναι: http://www.recycledgoods.com/item/10744.aspx
όπως φαίνεται εδώ υπάρχει και ολόκληρο τροφοδοτικό μαζί του; Αν δεν έχει το τροφοδοτικάκι, με τι θα 'παίξει' :question: :think:
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13308
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από EneMe » 08 Ιούλ 2009 16:44

1) Η θύρα είναι "plug'n'play enabled". ;)

2) Θα δοκιμάσω αυτό που είπες, ArchangelX και θα δούμε...

3) Έχω τροφοδοτικό, αυτό εννοείται! ;)

To πρόβλημα είναι πώς θα το αναγνωρίσει.

---------------------------------------------------------------

Προσέξτε τα σύμβολα στους μπλε κύκλους! Η μία άκρη του καλωδίου (Κ1) έχει το ίδιο σύμβολο με την θύρα Ζ2.

Και η αλήθεια είναι ότι όταν συνδέω το zip με το mpc (κάτι σαν υπολογιστής είναι) για να διαβάσει τα αρχεία, η ΣΩΣΤΗ διαδρομή είναι από την θύρα Ζ2, δηλαδή αυτή που έχει το ίδιο σύμβολο με το καλώδιο...

Όταν το βάζω στον υπολογιστή όμως, δεν κουνιέται τίποτα...
Συνημμένα
ZIP.jpg

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από DGeorge » 08 Ιούλ 2009 17:19

Αν τα Z1 και Z2 είναι πάνω στη συσκευή σου, φοβάμαι ότι δεν είναι παράλληλη, αλλά SCSI.
Ή μπορεί να παίξει και στα δύο συστήματα (?) :think: :think: :think: :think:
1ον Το συμβολάκι τύπου "G" μπορεί να ψιλοβολεύει αλλά δεν είναι σωστό.... Έσπαγα το κεφάλι μου και το θυμήθηκα τελικά: Είναι θύρα για SCSI!.. Πράγμα που δεν έχεις -μάλλον- στο PC σου. Οπότε βολέψου με την άλλη θύρα!
2ον Βάλε το διακοπτάκι SCSI-termination στο On ώστε να μην ψάχνει ο PCς σου για SCSI συσκευή!
3ον Χρειάζεσαι καλώδιο παράλληλο (parallel to parallel, mail to mail), η μιά άκρη στο Z1 (zip) κι η άλλη στην παράλληλη του PCιού σου.
4ον Αν δεν έχει γίνει αυτόματη αναγνώριση του 'Νέου Υλικού' ρίχνεις στην ψύχρα τους drivers και ιδού το φως! Παρ'όλο που δεν το πιστεύω για Xp, επειδή πρόκειται για κάπως αρχαία τεχνολογία, μην κουφαθείς αν χρειαστεί κάποιο Restart για νά'ρθει να δέσει η κομπόστα :D :D
Και πάλι καλή επιτυχία! :P :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DGeorge την 09 Ιούλ 2009 01:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από milianos » 08 Ιούλ 2009 18:03

DGeorge έγραψε:Παρ'όλο που δεν το πιστεύω για Xp, επειδή πρόκειται για κάπως αρχαία τεχνολογία, μην κουφαθείς αν χρειαστεί κάποιο Restart για νά'ρθει να δέσει η κομπόστα :D
Μια ιδέα ακόμη απο μένα. Σύνδεσε κανονικά το Zip στον υπολογιστή. Ανοιξε την θύρα στην διαχείριση συσκευών. Απενεργοποίησε, στις ρυθμίσεις θυρών, την Plug & Play λειτουργία η "Ανιχνευση παλιού τύπου Τοποθέτησης και Αμεσης λειτουργίας".
Κάνε επανεκκίνηση του υπολογιστή και ενεργοποίησε ξανά την θύρα. :roll:

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από DGeorge » 08 Ιούλ 2009 18:45

DGeorge έγραψε:Αν τα Z1 και Z2 είναι πάνω στη συσκευή σου, φοβάμαι ότι δεν είναι παράλληλη, αλλά SCSI...................
Ακόμα και στην περίπτωση αυτή, (όπου είναι ΜΟΝΟ SCSI) μου φαίνεται ότι πουλάνε κάτι φτηνιάρες SCSI κάρτες PCI. Μόνο που θα χρειαστείς και το ανάλογο καλώδιο. Μετά θέλει να ορίσεις με το termination διακοπτάκι On και το ID '3 ή 8' πού θα βλέπεται η SCSI συσκευή, όπως επίσης την ίδια ρύθμιση θα κάνεις στο BIOS της κάρτας. That's all! Drivers η κάρτα θα έχει για πάρτη της, οπότε μετά είτε αναγνωρίζεται αυτόματα η κάρτα, είτε εγκαθιστάς τους drivers.
Αφού δει την κάρτα κι αναγνωρίσει τη συσκευή ZIP ως ΝΕΟ Υλικό, βάζεις τους ανάλογους drivers από την IOMEGA. Αυτά.

Edit: (Χτες στις 23:30)...Όσον αφορά στο καλώδιο σύνδεσης: Επειδή ακόμα και η πλέον φτηνιάρα SCSI κάρτα θα έχει μάλλον κάποια πολύ διαφορετική υποδοχή, κοίταξε και για κανέναν adaptorα ώστε η άλλη άκρη του καλωδίου να ταιριάζει στο ZIPάκι σου. Μάλλον θα χρειαστεί να το πάρεις μαζί σου, ψάχνοντας....
Το τεστ αν είναι παράλληλο το ZIP, ή SCSI, μπορείς να το κάνεις αν έχεις κάπου ένα καλώδιο παράλληλου εκτυπωτή (κονέκτορες παράλληλος - Centronics). Δοκίμασε τον παράλληλο κονέκτορα, να δεις αν μπαίνει-ταιριάζει στις υποδοχές Ζ1, Ζ2. Αν ταιριάζει ΔΕΝ είναι SCSI ό,τι σύμβολα κι αν έχει! Αν ΔΕΝ ταιριάζει....είναι πανηγυρικά SCSI! Και μάλιστα παλιάς τεχνολογίας...

Καθώς όμως στο Link που έχεις βάλει, ισχυρίζονται ότι είναι παράλληλο....
Ακόμα και αν είναι έτσι, δοκίμασε να γυρίσεις τον termination διακοπτάκο στο "On", ώστε ο PCς σου να βλέπει ότι η παράλληλη σύνδεση τερμάτισε στο Zipάκι και δεν συνεχίζεται (π.χ. σε κάποιον printer) Κατόπιν δοκίμασε σε ποιά υποδοχή θα 'νοιώσει' Νέο Υλικό ο PCς, και ρίξε του τους drivers! Μακάρι να ήμουν από κοντά... Θά'βγαζα άκρη με τη μία από τέτοια μηχανάκια... Έχει φάει η μούρη μου πολύ χώμα με την πάρτη τους :D :D :D /Edit

Edit: (Σήμερα στις 08:25)...Δεν μου λες ρε παλληκάρι :D :D (Καλημέρα σου :P ) Τά'χετε κάνει 'πλακάκια' μ'αυτόν στο Link για να πιστέψουμε ότι το Zipάκι είναι παράλληλο :question: :D :question:
Χτες βράδυ δεν τον έβλεπα καλά (λόγω μικρής οθόνης στο σπίτι) τον ID διακοπτάκο! Σήμερα όμως που τον ξανακοίταξα από την οθονάρα της δουλειάς.... Σαν κάτι σε "SCSI ID" να γράφει! Με παρέσυρε κι η σιγουριά σου ότι είναι παράλληλο... :hammer: Πώς το βλέπεις δηλαδή, παράλληλο Zipάκι να έχει διακόπτη για SCSI-ID;

Μάλλον λοιπόν ξέχνα τα περί παράλληλου, πάρ'το παραμάσχαλα, και ψάξε στα μαγαζιά για καμμιά κάρτα PCI SCSI, καλώδιο κι αντάπτορα (καλωδίου-Zipακίου) για συνεργασία με το PC σου!
Αυτά, Και πάλι καλή σου μέρα! :D :D /Edit
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από DGeorge » 09 Ιούλ 2009 10:57

Πάλι εγώ είμαι... :oops: :oops: Επειδή δεν μ'αρέσει να σου γράφω ασυναρτησίες τό'ψαξα ακόμα περισσότερο: Η @@@@κία πρέπει να έχει γίνει από την Iomega. Δηλαδή ενώ έχει βάλει διακόπτη για SCSI ID, οι υποδοχές είναι 25πινες -δηλαδή παράλληλες!!! Που να χτυπιόσουν κάτω, σαν το χταπόδι, 25πινο SCSI ΔΕΝ θα εβρισκες -Μα Πουθενά!!-.
Οπότε ξαναγυρίζουμε στο σενάριο της παράλληλης συσκευής...
Αν λειτουργεί.... Συνδέεις μάλλον τον PC σου με την υποδοχή 'zip', ενώ καλού-κακού βάλε και τον termination διακοπτάκο στο 'On'. Ρίχνεις τους drivers από το Site της Iomega, και -λόγω αρχαιολαγίας- τότε θα καταλάβουν τα XP ότι πρόκειται για 'Νέο Υλικό'.
Ελπίζω νά'ναι η τελευταία φορά που σε ζαλίζω! Μακάρι να βγεί κάποια λύση απ'όλα αυτά.... :pint: :pint: :pint: :pint:
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13308
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από EneMe » 09 Ιούλ 2009 11:01

Eυχαριστώ πολύ!

Όλα αυτά θα δοκιμαστούν το μεσημέρι! Αν δεν πετύχει μέχρι το βράδυ... θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο! :P

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

EΠΕΙΓΟΝ: Εγκατάσταση/σύνδεση Iomega Zip drive

Δημοσίευση από DGeorge » 09 Ιούλ 2009 11:35

EneMe έγραψε:Eυχαριστώ πολύ!.........
Ασ'τις ευχαριστίες για όταν θα 'παίξει' η συσκευή και γίνει η δουλειά. Βασική ερώτηση που ξέχασα να κάνω: Εκτός απ'το καλώδιο σύνδεσης της Iomega έχεις κάποιο άλλο παράλληλο (male - male). Αν δεν έχεις, καλού-κακού άντε πάρε'να καινούργιο. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται μετά απ'όλο αυτό το μπάχαλο (SCSI-ID με παράλληλες θύρες :yea: :yea: ).
Ρε μπας κι είναι καμμιά νέα γενιά συσκευής; (μα τελείως mutant :lol: )
EneMe έγραψε:.......Όλα αυτά θα δοκιμαστούν το μεσημέρι! Αν δεν πετύχει μέχρι το βράδυ... θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο! :P
..ΟΧΙ ΜΗ!!...... Σκέψου τον τοίχο :D :D :D :D (All we know is just another brick in the WALL).
Μη χολοσκάς, και για όλα -μα για όλα- υπάρχει λύση! Ειδικά εσύ-εδωμέσα θα πρέπει να το ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα :wink: :wink:
PC-Ponemenos
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες