Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από marios1984 » 08 Ιούλ 2009 14:36

καλημερα σε ολους...εχουμε ενα πινακα που εχει πρωτευον κλειδι και μια λιστα με τιτλους εγγραφων που ειναι Link στο αντιστοιχο κειμενο

εχουμε και την φορμα του πινακα...Και τωρα το ερωτημα:
Υπαρχει η δυνατοτητα ετσι οπως ειναι η φορμα με τα στοιχεια του εγραφου απο πανω, να μου εμφανιζει απο κατω μεσα σε ενα πλαισιο το αντιστοιχο εγγραφο;
Και οταν θα πηγαινω στην επομενη εγγραφη να μου εμφανιζει κατευθειαν και το αντιστοιχο εγγραφο?

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από kon73 » 11 Ιούλ 2009 18:29

Γίνεται έχοντας ένα Activex control που πρέπει να ενεργοποιήσεις, μπορείς να δεις αυτό το site.
-word-viewer-activex

Βέβαια θα πρέπει να αγοραστεί για πλήρη λειτουργία. Αν το βρεις κάπου warez θα ήταν σίγουρα το επιθυμητό

Τώρα για λοιπά με χρήση κώδικα δες και αυτά τα Links

Display_Word_Document_In_Form

open_word_doc.html

Πιστεύω να βοήθησα κάπως.

Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από marios1984 » 14 Ιούλ 2009 14:27

Καλημερα συγγνωμη για την αργοπωρημένη απάντηση μου.Δυστυχώς αυτα εμφανίζουν ενα συγκεκριμένο εγγραφο και οχι διαφορετικά εγγραφα...μάλλον αν τα εκανα ολα σωστα...θα το ψαξω και αν ειναι θα στειλω μια test βαση προσ χρηση.Ευχαριστω και παλι για το ενδιαφέρον.

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από marios1984 » 15 Ιούλ 2009 12:06

Καλημέρα...δεν βρήκα κατι πανω σαυτο που εψαχνα...χρησιμοποιησα τo δευτερο site και στην κεντρικη του σελιδα εχει παραδειγμα βασης
http://www.databasedev.co.uk/downloads.html
6ο απο το τελος.Ευχαριστω για την βοηθεια και την αμμεση απαντηση

Tassos_F
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 17:04

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από Tassos_F » 19 Ιούλ 2009 19:07

Αγαπητέ φίλε,
Ρίξε αν θέλεις μια ματιά στο παρακάτω Link:

http://forum.msaccess.gr/viewtopic.php?f=13&t=57 (MsAccess Tools)

Εκει έχω ανεβάσει σχετικό συνημμένο που ελπίζω να σε εξυπηρετήσει.

Φιλικά

Τάσος Φιλοξενίδης

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από marios1984 » 20 Ιούλ 2009 14:33

Εξαιρετικη δουλεια....Μια αλλη απορια τωρα.
εχω την φορμουλα μου κανονικα και απο κατω εχω ενα πλαισιο επιλογης(optFilterBy) και ενα κουμπι filter records που μου φιλτραρει τις εγγραφες...με το κλικ υπαρχει η εξης γλωσσα απο πισω:
Option Compare Database
Option Explicit

'Set default record source of form
Const strSQL = "SELECT tblDocumentArchive.DocumentCat,tblDocumentArchive.RecordID,tblDocumentArchive.DocumentTitile,tblDocumentArchive.FilePath,tblDocumentArchive.Celander, tblDocumentArchive.Year,tblDocumentArchive.Month,tblDocumentArchive.Ðáñáôçñçóåéò FROM tblDocumentArchive"


Private Sub cmdFilterRecords_Click()

'Variable to hold filtered SQL string
Dim strFilterSQL As String

'Set default record source of form
'Const strSQL = "SELECT tblDocumentArchive.DocumentCat,tblDocumentArchive.RecordID,tblDocumentArchive.DocumentTitile,tblDocumentArchive.FilePath,tblDocumentArchive.Celander, tblDocumentArchive.Year,tblDocumentArchive.Month,tblDocumentArchive.Ðáñáôçñçóåéò FROM tblDocumentArchive"

Select Case Me!optFilterBy
'Filter record source dependant on option checked
Case 1
strFilterSQL = strSQL & " Where [DocumentCat] = 'ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ';"
Case 2
strFilterSQL = strSQL & " Where [DocumentCat] = 'ΔΕΛΤΙΟ';"
'If filter applied with no option selected use default record source
Case Else
strFilterSQL = strSQL & ";"
End Select
' Set record source with filtered SQL
Me.RecordSource = strFilterSQL
Me.Requery

End Sub
εχω φτιαξει αλλο ενα πλαισιο επιλογης (optFilterBy1)με τα ετη 2009,...2001.το θεμα ειναι οτι θελω με το κλικ του κουμπιου να μου τα φιλτραρει αναλογα και με την κατηγορια του εγγραφου και το ετος..πως ομως θα του ορησω απο το ιδιο κουμπι να τα φιλτραρει και με βαση το year?

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από manolism » 20 Ιούλ 2009 17:25

kon73 έγραψε:Βέβαια θα πρέπει να αγοραστεί για πλήρη λειτουργία. Αν το βρεις κάπου warez θα ήταν σίγουρα το επιθυμητό
Απαπαπαπαπαπα. Πιπέρι θα σου βάλω :cop:

Tassos_F
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 17:04

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από Tassos_F » 20 Ιούλ 2009 23:24

Αγαπητέ Μάριε.

Θα σου συνιστούσα να άλλαζες το όνομα Ðáñáôçñçóåéò (παρατηρήσεις)
με οτιδήποτε άλλο αρκεί να περιέχει μόνο λατινικούς χαρακτήρες.

Επίσης το πεδίο Year θα μπορούσε να σου παρουσιάσει προβλήματα στην περεταίρω ανάπτυξη της εφαρμογής σου αφού είναι
δεσμευμένη λέξη στην SQL (βλ . Link: http://office.microsoft.com/el-gr/acces ... 0410151032 )


Δες ένα παράδειγμα (ατεστάριστο):

Κώδικας: Επιλογή όλων


Option Compare Database
Option Explicit

Private Sub Command1_Click()

    Dim StrOptFilterBy$, IntOptFilterBy1%, StrSql$

    StrOptFilterBy = IIf(Not IsNull(Me.optFilterBy), Choose(Me.optFilterBy, "Timologio", "Deltio"), vbNullString)

    IntOptFilterBy1 = IIf(Not IsNull(Me.optFilterBy1), Choose(Me.optFilterBy1, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010), Year(Date))
    'IntOptFilterBy1 = IIf(Not IsNull(Me.optFilterBy1), 2000 + Me.optFilterBy1, Year(Date))'

    StrSql = "SELECT tblDocumentArchive.DocumentCat, tblDocumentArchive.RecordID, tblDocumentArchive.DocumentTitile, tblDocumentArchive.FilePath, " & _
             "tblDocumentArchive.Celander, tblDocumentArchive.The_Year, tblDocumentArchive.Month, tblDocumentArchive.παρατηρήσεις FROM tblDocumentArchive "

    StrSql = StrSql & IIf&#40;StrOptFilterBy <> vbNullString, "Where &#91;DocumentCat&#93; = '" & StrOptFilterBy & "' AND Year&#40;" & "&#91;The_Year&#93;" & "&#41; = " & IntOptFilterBy1, _
                          "WHERE Year&#40;" & "&#91;The_Year&#93;" & "&#41; = " & IntOptFilterBy1&#41; ' Αν είναι ημερομηνία.

    Debug.Print StrSql
    
End Sub
Φιλικά

Τάσος Φιλοξενίδης

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από marios1984 » 21 Ιούλ 2009 13:14

Καλημερα...το δοκιμασα αλλα μου βγαζει debug σαυτα
StrOptFilterBy = IIf(Not IsNull(Me.optFilterBy), Choose(Me.optFilterBy, "Timologio", "Deltio"), vbNullString)

IntOptFilterBy1 = IIf(Not IsNull(Me.optFilterBy1), Choose(Me.optFilterBy1, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010), Year(Date))
'IntOptFilterBy1 = IIf(Not IsNull(Me.optFilterBy1), 2000 + Me.optFilterBy1, Year(Date))'
:cry: :cry:
θα το ψαξω βεβαια εννοειται λιγο παραπανω...
lunarmedia ο γιοκας σου ειναι?να σου ζησει...
αν παλι εισαι εσυ ο ιδιος τι να πω...μαφηνεις αφωνο :lol: :lol:

Tassos_F
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 17:04

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από Tassos_F » 21 Ιούλ 2009 15:26

Ο κώδικας αυτός προϋποθέτει:

1) μία ομάδα επιλογών με το όνομα optFilterBy με τουλάχιστον 2 κουμπιά (Radio buttons).
Τις λέξεις "Timologio", "Deltio" θα πρέπει φυσικά να τις προσαρμόσεις.

2) μία ομάδα επιλογών με το όνομα optFilterBy1 με τα ανάλογα Radio buttons (στην περίπτωση αυτή 10).

Αν το πεδίο [The_Year] είναι ακέραιος και όχι ημερομηνία τότε έχουμε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

    StrSql = StrSql & IIf&#40;StrOptFilterBy <> vbNullString, "Where &#91;DocumentCat&#93; = '" & _
                        StrOptFilterBy & "' AND &#91;The_Year&#93; = " & IntOptFilterBy1, _
                          "WHERE &#91;The_Year&#93;= " & IntOptFilterBy1&#41;
Καλη σου μέρα!

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από marios1984 » 22 Ιούλ 2009 14:57

Καλημερα...Συγγνωμη που σας πρηζω...
Μηπως πρεπει να κανω και καμια αλλαγη εδω:
IntOptFilterBy1 = IIf(Not IsNull(Me.optFilterBy1), Choose(Me.optFilterBy1, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010), Year(Date))
'IntOptFilterBy1 = IIf(Not IsNull(Me.optFilterBy1), 2000 + Me.optFilterBy1, Year(Date))'
μου βγαζει debug...
το the_year ειναι ακεραιος...

Tassos_F
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 17:04

Εμφάνιση εγγράφων word σε φορμα access...Γίνεται?

Δημοσίευση από Tassos_F » 22 Ιούλ 2009 20:38

Καλησπέρα φίλε μου.

Πάρε αν θέλεις μια ιδέα από το παρακάτω συνημμένο.

Τα λέμε...
Συνημμένα
TestSQL.zip
Sql
(14.51 KiB) Μεταφορτώθηκε 467 φορές

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες