Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από dpa » 10 Ιούλ 2009 13:12

Παιδιά έχω καταχωρήσει την ημερομηνία στην βάση δεδομένων έτσι

2009-7-10

την εμφανίζω με while από την βάση

με ποια συνάρτηση θα την μετατρέψω έτσι 10-7-2009

και πως λειτουργεί αυτήν ???

Δώστε ένα παράδειγμα αν είναι εύκολο

Ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από korgr » 10 Ιούλ 2009 13:43

Στα γρηγορα και μπακαλιστικα χαχα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
function makedate&#40;$srcdate&#41;&#123;
$d = explode&#40;"-", $srcdate&#41;;
return $d&#91;2&#93;."-".$d&#91;1&#93;."-".$d&#91;0&#93;;
&#125;

echo&#40;makedate&#40;"2009-7-10"&#41;;

?>

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Ιούλ 2009 13:46

Ενας άλλος τρόπος, αν καταχωρείς εσύ την ημερομηνία:
Καταχώρηση

Κώδικας: Επιλογή όλων

$entryday = date&#40;"l"&#41;;
$entrydate = date&#40;"Y-m-d H&#58;i&#58;s"&#41; ;
Εμφάνιση

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "$row&#91;"entryday"&#93;.date&#40;" d/m/Y H&#58;i&#58;s", strtotime&#40;$row&#91;"entrydate"&#93; &#41; &#41;";
Εγώ χρησιμοποιώ και την ημέρα (π.χ. Παρασκευή) date("l").
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι πάντως. Α googlάρεις θα βρείς πολλά παραδείγματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Apostolis_38 την 10 Ιούλ 2009 13:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από dpa » 10 Ιούλ 2009 13:47

eyxaristw file mou korgr

Yparxei kai allos tropos ???

Den ginete me tin date()
???

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από dpa » 10 Ιούλ 2009 13:48

eyxaristw

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από zeppos » 10 Ιούλ 2009 13:58

<?php
$today="2009-07-10";
$new = date("d-m-Y",strtotime($today));
echo $new;
?>
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από korgr » 10 Ιούλ 2009 14:20

dpa έγραψε: Δώστε ένα παράδειγμα αν είναι εύκολο

Ευχαριστώ πολύ
Χορτασες απαντησεις νομιζω :D
Εγω απλα θελω να σταθω πως η καλυτερη μορφη καταχωρησης ημερομηνιας στη βαση ειναι με Unix timestamp οπου μπορεις μετα να την εμφανιζεις με ποικιλους τροπους και να κανεις πραξεις μεταξυ ημερομηνιων...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από dpa » 10 Ιούλ 2009 14:26

exeis dikaio

eyxaristo.

Me tous tropous pou anaferate parapano

mporw na vrw tin proigoumeni imerominia ????

Diladi exw tin simerini kai thelw na vrw tin xthesini

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από zeppos » 10 Ιούλ 2009 14:37

<?php
$today="2009-07-10";
$new = date("d-m-Y",strtotime("$today-1 day"));
echo $new;
?>
Εικόνα

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Ιούλ 2009 14:49

ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

d&#40;-1&#41;-m-Y
Πάντως ο korg έχει δίκιο αν και προσωπικά βρίσκω πολύ "δύστροπο" το timestamp.
Περί ορέξεως...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από dpa » 10 Ιούλ 2009 15:02

Sas eyxaristo kai pali olous

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από fafos » 10 Ιούλ 2009 15:04

Apostolis_38 έγραψε:ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

d&#40;-1&#41;-m-Y
Πάντως ο korg έχει δίκιο αν και προσωπικά βρίσκω πολύ "δύστροπο" το timestamp.
Περί ορέξεως...
Apostolaki.. :lol: parathro oti o tropos skepshs sou ston programmatismo einai lathos... gia paradeigma se auto to d(-1)-m-Y pou grafeis parapano pes mou otan zhthsei thn prohgoumenh ths hmeromhnias 1/6/2009 poia tha einai? mallon h 0/6/2009 :roll:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από korgr » 10 Ιούλ 2009 15:07

Για απλες χρησεις ειναι ευκολη η διαχειριση Αποστολη
Παραδειγμα αν εχουμε στο πεδιο recordDate την ημερομηνια καταχωρημενη σε timestamp

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo&#40;strftime&#40;"%d-%m-%Y", $row&#91;recordDate&#93;&#41;&#41;;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Ιούλ 2009 15:25

fafos έγραψε:Apostolaki.. :lol: parathro oti o tropos skepshs sou ston programmatismo einai lathos... gia paradeigma se auto to d(-1)-m-Y pou grafeis parapano pes mou otan zhthsei thn prohgoumenh ths hmeromhnias 1/6/2009 poia tha einai? mallon h 0/6/2009 :roll:
Βασικά εγώ έχω "πιάσει" αυτή την περίπτωση με if date == "0" {το και το}.
Κατά βάση όμως έχεις δίκιο και μάλλον έτσι καταφέρνω και μπλέκω τα script μου.
Υπενθυμίζω οτι είμαι αυτοδίδακτος-γκουκγκλοδίδακτος.

Πως είναι ο σωστός τρόπος;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μετατροπή Ημερομηνίας από DB

Δημοσίευση από fafos » 10 Ιούλ 2009 16:28

Apostolis_38 έγραψε:
fafos έγραψε:Apostolaki.. :lol: parathro oti o tropos skepshs sou ston programmatismo einai lathos... gia paradeigma se auto to d(-1)-m-Y pou grafeis parapano pes mou otan zhthsei thn prohgoumenh ths hmeromhnias 1/6/2009 poia tha einai? mallon h 0/6/2009 :roll:
Βασικά εγώ έχω "πιάσει" αυτή την περίπτωση με if date == "0" {το και το}.
Κατά βάση όμως έχεις δίκιο και μάλλον έτσι καταφέρνω και μπλέκω τα script μου.
Υπενθυμίζω οτι είμαι αυτοδίδακτος-γκουκγκλοδίδακτος.

Πως είναι ο σωστός τρόπος;
tou zeppos... diavase gia thn strtotime() thn mktime() klp...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης