Δυναμικό γέμισμα ενος Panel

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Δυναμικό γέμισμα ενος Panel

Δημοσίευση από mazoulini » 11 Ιούλ 2009 21:26

Γεια σας, πάλι!
Λοιπόν θέλώ να πάρω απο την βάση Δεδομένων τις εγγραφές και για κάθε μία να δημιουργηθεί ενα Label. Είναι δυνατόν; Αυτό που δεν ξέρω είναι, αν μπορώ να πηγαίνω κατα 30 pixels προς τα κάτω το κάθε νέο Label που δημιουργείτε..Γίνετε; Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Δυναμικό γέμισμα ενος Panel

Δημοσίευση από virxen75 » 12 Ιούλ 2009 01:41

1) αν έχεις 1000000 εγγραφές π.χ. τι νόημα έχουν τα 30 pixels
άρα θες jscrollpane

2)τα labels τι θα περιέχουν;

3)θες labels ή και ένα jlist θα σε βόλευε; ή ένα jtable;

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Δυναμικό γέμισμα ενος Panel

Δημοσίευση από virxen75 » 12 Ιούλ 2009 02:19

δες και ένα παράδειγμα με 1000 labels

Κώδικας: Επιλογή όλων


import javax.swing.*;

public class HelloWorld1 extends JFrame{
	public HelloWorld1(){
		JPanel tempPanel=new JPanel();
		tempPanel.setLayout(new BoxLayout(tempPanel, BoxLayout.PAGE_AXIS));
		for &#40;int i=0;i<1000;i++&#41;&#123;
			JLabel label1=new JLabel&#40;"d"+i&#41;;
			 tempPanel.add&#40;label1&#41;;
		&#125;
		JScrollPane jsp=new JScrollPane&#40;tempPanel&#41;;
		add&#40;jsp&#41;;
	setVisible&#40;true&#41;;
	setSize&#40;600,300&#41;;
	setDefaultCloseOperation&#40;EXIT_ON_CLOSE&#41;;
		&#125;

  public static void main &#40;String args&#91;&#93;&#41; &#123;
    new HelloWorld1&#40;&#41;;
  &#125;
&#125;
αν θες κάτι διαφορετικό πες το

mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Δυναμικό γέμισμα ενος Panel

Δημοσίευση από mazoulini » 12 Ιούλ 2009 12:30

όχ! Λάθος λάθος λάθος!
Αυτό που θέλω είναι αντί για Labels να δημιουργούνται Panels και να τοποθετούνται σε ένα JScrollPane όπως καλά είπες...Το κάθε νέο πάνελ θα έχει μέσα στοιχεία απο την βάση δεδομένων...
Αυτό που θέλω να κάνω το επισυνάπτω με Foto παρακάτω...


ΓΙΑ ΦΩΤΟ
όλο αυτό είναι ένα JScrollPane και το κάθε γκρί κουτάκι ένα panel. To άσπρο είναι τα 30px που έλεγα.


Thanks a lot! :)
Συνημμένα
JscrollPane.JPG
(11.46 KiB) Μεταφορτώθηκε 179 φορές

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Δυναμικό γέμισμα ενος Panel

Δημοσίευση από virxen75 » 12 Ιούλ 2009 17:00

κάτι τέτοιο?

Κώδικας: Επιλογή όλων

import javax.swing.*;
import java.awt.*;

public class HelloWorld1 extends JFrame&#123;
	public HelloWorld1&#40;&#41;&#123;
		JPanel tempPanel=new JPanel&#40;&#41;;
		tempPanel.setLayout&#40;new BoxLayout&#40;tempPanel, BoxLayout.PAGE_AXIS&#41;&#41;;
		for &#40;int i=0;i<100;i++&#41;&#123;
			JPanel panel1=new JPanel&#40;&#41;;
			panel1.setOpaque&#40;true&#41;;
			panel1.setBackground&#40;Color.RED&#41;;
			panel1.setPreferredSize&#40;new Dimension&#40;550,120&#41;&#41;;
			JPanel panel2=new JPanel&#40;&#41;;
			panel2.setOpaque&#40;true&#41;;
			panel2.setBackground&#40;Color.WHITE&#41;;
			panel2.setPreferredSize&#40;new Dimension&#40;550,30&#41;&#41;;
            tempPanel.add&#40;panel1&#41;;
			tempPanel.add&#40;panel2&#41;;
		&#125;
		JPanel temp2=new JPanel&#40;&#41;;
		temp2.add&#40;tempPanel&#41;;
		JScrollPane jsp=new JScrollPane&#40;temp2&#41;;
		add&#40;jsp&#41;;
	setVisible&#40;true&#41;;
	setSize&#40;600,300&#41;;
	setDefaultCloseOperation&#40;EXIT_ON_CLOSE&#41;;
		&#125;

  public static void main &#40;String args&#91;&#93;&#41; &#123;
    new HelloWorld1&#40;&#41;;
  &#125;
&#125;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες