Περίεργο query...

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Περίεργο query...

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιούλ 2009 21:49

kalpatron έγραψε:H time αποθηκεύει ΜΟΝΟ ώρα
και η date ΜΟΝΟ ημερομηνία

Στην μορφή που έχω γράψει και πιο πάνω...
auta pou edoses den einai sosta?

date 2009-07-13
strtotime_date 1247432400
time 06:50:34
strtotime_time 1247457034
status on
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

kalpatron
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 03 Απρ 2006 20:24

Περίεργο query...

Δημοσίευση από kalpatron » 16 Ιούλ 2009 21:52

Σωστά είναι!!! Το πρόβλημα είναι όπως είπα ότι πρέπει κάπως να συγκρίνω και την ημερομηνία - όχι μόνο την ώρα. Πως αλλιώς να το κάνουμε???

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Περίεργο query...

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιούλ 2009 21:56

kalpatron έγραψε:Σωστά είναι!!! Το πρόβλημα είναι όπως είπα ότι πρέπει κάπως να συγκρίνω και την ημερομηνία - όχι μόνο την ώρα. Πως αλλιώς να το κάνουμε???

poia ora palikari mou? to strtotime_time 1247457034 einai hmeromhnia!!! (Mon, 13 Jul 2009 03:50:34 GMT=0)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

kalpatron
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 03 Απρ 2006 20:24

Περίεργο query...

Δημοσίευση από kalpatron » 16 Ιούλ 2009 22:06

Κοίτα - καταχώρησα 2 άρθρα ένα με σημερινή ημερομηνία και ένα με αυριανή. Ώρα όμως έβαλα την ίδια ώρα και για να είμαι ακριβείς 20:59:41

Αν τώρα κοιτάξουμε στην βάση την strtotime_time, τότε και στα 2 άρθρα βλέπουμε... το ίδιο αποτέλεσμα 1247767181. Αυτό είναι μόνο η ώρα. Και για να δεις και τον κώδικα καταχώρησης από το cms:

$time = htmlspecialchars($_POST['time']);
$strtotime_time = strtotime($time);

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Περίεργο query...

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιούλ 2009 22:15

kalpatron έγραψε:Κοίτα - καταχώρησα 2 άρθρα ένα με σημερινή ημερομηνία και ένα με αυριανή. Ώρα όμως έβαλα την ίδια ώρα και για να είμαι ακριβείς 20:59:41

Αν τώρα κοιτάξουμε στην βάση την strtotime_time, τότε και στα 2 άρθρα βλέπουμε... το ίδιο αποτέλεσμα 1247767181. Αυτό είναι μόνο η ώρα. Και για να δεις και τον κώδικα καταχώρησης από το cms:

$time = htmlspecialchars($_POST['time']);
$strtotime_time = strtotime($time);

SKETH h ora den ginete timestamp!!! to 1247767181 einai hmeromhnia se morfh timestamp..

mhpos exei kapoio allo pedio sthn vash gia thn aurianh hmeromhnia?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

kalpatron
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 03 Απρ 2006 20:24

Περίεργο query...

Δημοσίευση από kalpatron » 16 Ιούλ 2009 22:19

Και όμως γίνετε... αλλά βρήκα την σωστή λύση!!!

ντα-νταννννν

$date = htmlspecialchars($_POST['date']);
$time = htmlspecialchars($_POST['time']);
$strtotime = strtotime($date.' '.$time);

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Περίεργο query...

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιούλ 2009 22:21

kalpatron έγραψε:Και όμως γίνετε... αλλά βρήκα την σωστή λύση!!!

ντα-νταννννν

$date = htmlspecialchars($_POST['date']);
$time = htmlspecialchars($_POST['time']);
$strtotime = strtotime($date.' '.$time);
ti ginete palikari mou? h ora timestamp? thes na ksexasoume kai auta pou kseroume? :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

kalpatron
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 03 Απρ 2006 20:24

Περίεργο query...

Δημοσίευση από kalpatron » 16 Ιούλ 2009 22:39

Ρε αδελφέ σου δείχνω τον κώδικα, σου δείχνω και το αποτέλεσμα από την βάση και επιμένεις ότι δεν γίνετα!!! Δεν ξέρω αν πρέπει να το λες timestamp γιατί δεν περιλαμβάνει ημερομηνία, αλλά το string που δίνει μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για σύγκριση. Και δεν το βρήκα εγώ - από tutorials το είδα.

Anyway... με τον τρόπο που παρέθεσα πιο πάνω δουλεύει κανονικά!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Περίεργο query...

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιούλ 2009 23:03

kalpatron έγραψε:Ρε αδελφέ σου δείχνω τον κώδικα, σου δείχνω και το αποτέλεσμα από την βάση και επιμένεις ότι δεν γίνετα!!! Δεν ξέρω αν πρέπει να το λες timestamp γιατί δεν περιλαμβάνει ημερομηνία, αλλά το string που δίνει μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για σύγκριση. Και δεν το βρήκα εγώ - από tutorials το είδα.

Anyway... με τον τρόπο που παρέθεσα πιο πάνω δουλεύει κανονικά!
Re prote ksaderfe... otan dineis thn ora sketh kai zhtas na thn kaneis timestamp sthn kanei timestamp me thn hmera tou server... katarghse ena apo ta 2 pedia sthn vash afou to vrhkes...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

kalpatron
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 03 Απρ 2006 20:24

Περίεργο query...

Δημοσίευση από kalpatron » 16 Ιούλ 2009 23:54

Πες το ρε ξάδελφε!!!
Έλα που όμως ο server είναι America οπότε αυτό το timestamp μου είναι ψεύτικο. Όπως και να έχει, λαμβάνω με μια function που έχω φτιάξει την ημερομηνία σε GMT+ 2.... Τα έχω ήδη αλλάξει όλα... 8)

Thanks anyway!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Περίεργο query...

Δημοσίευση από fafos » 17 Ιούλ 2009 00:15

kalpatron έγραψε:Πες το ρε ξάδελφε!!!
Έλα που όμως ο server είναι America οπότε αυτό το timestamp μου είναι ψεύτικο. Όπως και να έχει, λαμβάνω με μια function που έχω φτιάξει την ημερομηνία σε GMT+ 2.... Τα έχω ήδη αλλάξει όλα... 8)

Thanks anyway!
afou teleioses ksaderfe, ela na vohthiseis na ksemperdepsoume to paragadi giati mou exei spasei ta veura :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες