Μορφοποίηση αριθμών

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μορφοποίηση αριθμών

Δημοσίευση από dpa » 21 Ιούλ 2009 23:16

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα.

χρησιμοποιώ php5

και την number_format($Price,2);
για την μορφοποίηση ενός αριθμού με 2 δεκαδικά

πολλές φορές όμως υπάρχει πρόβλημα δεν εμφανίζει σωστά τους υπολογισμούς

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το κάνω να έχει 2 δεκαδικά ή κάποια άλλη συνάρτηση στην php5.

Ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μορφοποίηση αριθμών

Δημοσίευση από fafos » 21 Ιούλ 2009 23:37

To number_format() xrhsimopoieite gia morfopoihsh opos anafereis (gia na valoume teleies stis xiliades h koma stous dekadikous klp).. den to xrhsimopoioume otan prokeitai na kanoume ypologismous, kai pote den vazoume to noumero me number_format sthn vash mas.. an pairneis ta noumera apo thn vash aplos ta kataxoreis ekei mesa os demical, meta kaneis ton ypologismo sou sthn php selida kai an thes to morfopoieis me to number _format sthn telikh emfanish..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μορφοποίηση αριθμών

Δημοσίευση από dpa » 22 Ιούλ 2009 09:52

Φίλε Fafo σε ευχαριστώ πολύ για ακόμη μια φορά που απάντησες.

Αποθηκεύω τα στοιχεία του καλαθιού σε $_SESSION

Υποσύνολο
ΦΠΑ
και εμφανίζω τελικό σύνολο

Αν δεν τα μορφοποιήσω θα μου τα εμφανίσει με 10 δεκαδικά

Το μόνο ίσως που μπορώ να κάνω είναι να τα αποθηκεύσω ξανά σε άλλες μεταβλητές με άλλο όνομα.

Εσύ τι λες ???

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση αριθμών

Δημοσίευση από cpulse » 22 Ιούλ 2009 12:40

Για τον υπολογισμό ΦΠΑ μπορεί να μπλέξεις αρκετά με τα λεπτά. Αν θες την γνώμη μου.. στρογγυλοποίησε το ΦΠΑ πρώτα και μετά κάνε τους υπολογισμούς σου.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$aka8aristo = 123.45;
$fpa_pososto = 0.19;
$fpa = round($aka8aristo * $fpa_pososto * 100) / 100;
$ka8aro = $aka8aristo + $fpa;
Πολλαπλασιάζω με 100 για τα δύο δεκαδικά που ακολουθούν, στρογυλλοποιώ σε ακαίρεο και μετά διαιρώ πάλι για να επαναφέρω τα δεκαδικά.

Αν δεν το κάνεις έτσι υπάρχει ο κίνδυνος στην στογγυλοποίηση των παραπανήσιων δεκαδικών η number_format() να βγάζει διαφοροποιήσεις στα λεπτά.

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μορφοποίηση αριθμών

Δημοσίευση από dpa » 22 Ιούλ 2009 13:18

Σε ευχαριστώ σε cpulse

Θα το κάνω

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες