ενεργοποιηση ή δημιουργια αντικειμενων με loop-VB 2008

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

ενεργοποιηση ή δημιουργια αντικειμενων με loop-VB 2008

Δημοσίευση από dikere » 24 Ιούλ 2009 00:51

Γεια σας,

εχω 6 labels σε μια φορμα..... και ολα ειναι απενεργοποιημενα......
μετα εχω μια μεταβλητη που παιρνει τιμες απο το 1-6....

Τωρα...θελω αναλογα με την τιμη που θα παιρνει αυτη η μεταβλητη να ενεργοποιει τα αντιστοιχα labels ....δηλαδη αν εχει την τιμη 3, να ενεργοποιει το label1,label2 label3 και παει λεγοντας....

Any ideas????


**Αναφερομαι παντα στην Visual Basic 2008 :)
* Μια λυση ειναι με If...else αλλα αυτο απαιτει αρκετο κωδικα :-?
hasta la victoria siempre

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ενεργοποιηση ή δημιουργια αντικειμενων με loop-VB 2008

Δημοσίευση από virxen75 » 24 Ιούλ 2009 01:43

κάνε και τα 6 control array (label1(1),label(2).....label(6))

και γράψε κάτι τέτοιο

Κώδικας: Επιλογή όλων

             for i=1 to value(1-6)
             label(i).ενεργοποίησε
             next i
             for j=value+1 to 6
             label(j).απενεργοποίησε
             next j
sorry αλλά δεν έχω ασχοληθεί με vb.net για να σου πω ακριβώς πως θα το γράψεις

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

ενεργοποιηση ή δημιουργια αντικειμενων με loop-VB 2008

Δημοσίευση από dikere » 24 Ιούλ 2009 02:25

Να σαι καλα ρε φιλε... με τις συμβουλες σου και με λιγο ψαξιμο εγινε....

ο κωδικας ειναι παρακατω σε περιπτωση θα απασχολησει καποιον...

Κώδικας: Επιλογή όλων


Dim value As Integer=3
       

        Dim labels_all(6) As Label
        
        labels_all(0)=label1
        labels_all(1)=label2
        labels_all(2)=label3 
        labels_all(3)=label4
        labels_all(4)=label5
        labels_all(5)=label6
       


        For i = 0 To value - 1

            labels_all(i).Enabled = True

        Next

**Y.Γ. Αντε ΟΦΑΡΑΑΑΑ ξανα στην Super League, χεχεχεχεχεχε :D :D :D :D
hasta la victoria siempre

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ενεργοποιηση ή δημιουργια αντικειμενων με loop-VB 2008

Δημοσίευση από virxen75 » 24 Ιούλ 2009 02:29

μην ξεχάσεις να κάνεις enabled false
τα labels μετά την value που θες

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

ενεργοποιηση ή δημιουργια αντικειμενων με loop-VB 2008

Δημοσίευση από dikere » 24 Ιούλ 2009 02:35

ναι ναι, εχεις δικιο...απλα τα εχω ολα απο τα αρχη false, με το Load της φορμας και δεν εγραψα αυτο το κομματι του κωδικα....

anyway..thanks again :D :D
hasta la victoria siempre

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες