Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από dpa » 29 Ιούλ 2009 12:30

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

to eftiaksa me tin sinartisi urlencode(utf8_encode('ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ'));

Αλλά στέλνει το ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ σαν utf8

Egw xrisimopow windows-1253 encode stin vasi


Pws mporw na to steilw ws windows-1253 ???

Eyxaristw

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από fafos » 29 Ιούλ 2009 17:46

dpa έγραψε:Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

to eftiaksa me tin sinartisi urlencode(utf8_encode('ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ'));

Αλλά στέλνει το ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ σαν utf8

Egw xrisimopow windows-1253 encode stin vasi


Pws mporw na to steilw ws windows-1253 ???

Eyxaristw
giati xrhsimopoieis thn urlencode(utf8_encode('ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ')); ??
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από dpa » 29 Ιούλ 2009 19:02

Giati ta ellinika sto url ta emfanizei akatalavistika

ÓÅ+ÅÊÊÑÅÌÏÌÏÔÇÔÁ

katalaves kai etsi to metatrepo se utf-8 alla den mou kanei ayto to encode
giati to encoding stin vasi mou einai windows-1253

An den valo windows-1253 ta emfanizei kinezika ta ellinika

topika sto pc mou paizei kanonika alla sto pc douleuw se windows o server einai se linux


Katalaves ???

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από fafos » 29 Ιούλ 2009 19:19

dpa έγραψε:Giati ta ellinika sto url ta emfanizei akatalavistika

ÓÅ+ÅÊÊÑÅÌÏÌÏÔÇÔÁ

katalaves kai etsi to metatrepo se utf-8 alla den mou kanei ayto to encode
giati to encoding stin vasi mou einai windows-1253

An den valo windows-1253 ta emfanizei kinezika ta ellinika

topika sto pc mou paizei kanonika alla sto pc douleuw se windows o server einai se linux


Katalaves ???
Panimagio...

an meta to encode ta metarepeis se greek me iconv douleuei??:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$var = iconv('utf-8','greek',$var);
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από dpa » 29 Ιούλ 2009 19:23

ti einai to Panimagio ???

Den tin exw ksanadei aytin tin synartisi

Tha to dokimaso kai sou lew

Eyxaristw kai pali fafo

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από fafos » 29 Ιούλ 2009 19:25

dpa έγραψε:ti einai to Panimagio ???
katalava sta Rossika... :P
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από dpa » 29 Ιούλ 2009 19:50

$url2 = urlencode(utf8_encode('ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ'));
$var = iconv('utf-8','greek',$url2);
$url1 = "status.php?status=".$var;

To vazo etsi kai pali ta idia file mou

Giati ??

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από Banavas » 29 Ιούλ 2009 21:56

Μήπως μπορείς να εξηγήσεις γιατί είναι απαραίτητο να χρησημοποιήσεις Ελληνικά στο URL;

Πχ δεν θα βόλευε κάτι σαν

status.php?status=1 ( ένας αριθμός)

και μετά
if ($_GET['status'] == 1 ) { $real_status = "ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ" ; }
elseif ($_GET['status'] == 2 ) { $real_status = "ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ" ; }
κλπ.

Είναι απλώς ένα παράδειγμα για να δεις πως μπορείς να αποφύγεις τα Ελληνικά στο URL.
Aν και πάντα χρησιμοποιώ UTF-8 για κωδικοποίηση δεν περνάω ποτέ παραμέτρους από το URL στα Ελληνικά.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από Pavel » 29 Ιούλ 2009 23:53

fafos έγραψε:
dpa έγραψε:ti einai to Panimagio ???
katalava sta Rossika... :P
sorry για το off topic αλλά νομίζω πως το "πόνιαλ" ταιριάζει πιο πολύ εδώ :P

Όσο για τα ελληνικά στο address bar, εδώ και καιρό αναρωτιέμαι πως ακριβώς δουλεύει το http://directory.way.gr/ :roll: :roll:
Εσύ είσαι τρελός.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από fafos » 30 Ιούλ 2009 03:19

Pavel έγραψε: sorry για το off topic αλλά νομίζω πως το "πόνιαλ" ταιριάζει πιο πολύ εδώ :P
ooo.... gavaris po rouski??
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από Basilakis » 30 Ιούλ 2009 11:22

Pavel έγραψε:
fafos έγραψε:
dpa έγραψε:ti einai to Panimagio ???
katalava sta Rossika... :P
sorry για το off topic αλλά νομίζω πως το "πόνιαλ" ταιριάζει πιο πολύ εδώ :P

Όσο για τα ελληνικά στο address bar, εδώ και καιρό αναρωτιέμαι πως ακριβώς δουλεύει το http://directory.way.gr/ :roll: :roll:
Όπως ακριβώς δουλεύει και αυτό εδώ:
http://www.jailbait.gr/μαθηματάκι/

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από Pavel » 30 Ιούλ 2009 21:46

fafos έγραψε:ooo.... gavaris po rouski??
aha aha
Basilakis έγραψε:Όπως ακριβώς δουλεύει και αυτό εδώ:
http://www.jailbait.gr/μαθηματάκι/
καιιιιιιι πώς ακριβώς δουλεύει αυτό; :P
Εσύ είσαι τρελός.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Paidia stelnw ena string se ena url kai mou emfanizei sfalma

Δημοσίευση από fafos » 30 Ιούλ 2009 21:58

auto to kanei otan h selida (kai ta dedomena sthn vash) einai se UTF-8 me to mode rewrite...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...


Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης