uid και folder access

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 06 Αύγ 2009 13:13

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα μικρό πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει.
Έχω φτιάξη μια φόρμα που θα ανεβάζει φωτογραφίες σε ένα φάκελο στο server. Ο φάκελος αυτός, δημιουργείτε μέσα από το script της php.


<?
$name = $_POST[&#8216;name&#8217;];
$mode = 0777;

$folder = "../../image_gallery/"."$name";


if (file_exists($folder)){
echo "Exists";
}else{
mkdir($folder,true);
chmod($folder,$mode);
}

?>

Ως εδώ όλα καλά. Ο φάκελος δημιουργείτε σωστά και παίρνει τη τιμή 777 στο access. Όταν όμως πατάω submit στη φόρμα για να κάνει up load μου βγάζει σφάλμα.

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 10041 is not allowed to access httpdocs/image_gallery/stella owned by uid 33 in httpdocs/functions.php on line 139

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Unable to access image_gallery/stella/image1.jpg in httpdocs/functions.php on line 142

Warning: getimagesize (image_gallery/stella/image1.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in httpdocs/ functions.php on line 142

Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να αλλάξω το uid του script ή πως θα κάνω προσβάσιμο το φάκελο που δημιουργείτε.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

uid και folder access

Δημοσίευση από dpa » 06 Αύγ 2009 15:17

Gia koita kala to arxeio functions stis grames pou xtipaei mipos xtypaei stis synartiseis uploaded

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 06 Αύγ 2009 15:26

Ναι, το σφάλμα το βγάζει στη function [function.move-uploaded-file] το γράφει και το προηγούμενο post

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

uid και folder access

Δημοσίευση από fafos » 06 Αύγ 2009 15:28

h safe mode einai off? o fakellos image_gallery einai eggrapsimos? (777)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 06 Αύγ 2009 15:32

Η safe mode είναι on και ο φάκελος είναι 777. Το θέμα είναι ότι αν φτιάξω ένα φάκελο μέσα από το server και του δώσω access 777, η φωτογραφίες ανεβαίνουν κανονικά.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

uid και folder access

Δημοσίευση από vassilism » 06 Αύγ 2009 15:59

Για δοκίμασε την

Κώδικας: Επιλογή όλων

$mode = 0777; 
Να την κάνεις έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$mode = drwxrwxrwx; 

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

uid και folder access

Δημοσίευση από fafos » 06 Αύγ 2009 16:06

kostaspel έγραψε:Η safe mode είναι on και ο φάκελος είναι 777. Το θέμα είναι ότι αν φτιάξω ένα φάκελο μέσα από το server και του δώσω access 777, η φωτογραφίες ανεβαίνουν κανονικά.
me safe mode on den nomizo na se afhnei o server na feiaxneis fakellous me to mkdir()...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

uid και folder access

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 06 Αύγ 2009 16:57

Σύμφωνα με το php.ini μαλλον έχει δίκιο fafos

When safe_mode is on, only executables located in the safe_mode_exec_dir
will be allowed to be executed via the exec family of functions.

Θα πρέπει να βάλεις το script που τρέχει το mkdir() στο safe_mode_exec_dir.

Δεν γνωρίζω πάντως μήπως με κάποια ρύθμιση στο .htaccess μπορείς να παρκάμψεις αυτή την "οδηγία" της php.

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 06 Αύγ 2009 19:52

Fafos με αφήνει να φτιάξω φάκελο αλλά δεν μου επιτρέπει να προσθέσω αχρεία ή άλλους φακέλους μέσα σε αυτό.

Apostoli δεν ξέρω πως συντάσσετε αυτό που λες. Μπορείς να με βοηθήσεις.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

uid και folder access

Δημοσίευση από fafos » 06 Αύγ 2009 21:03

kostaspel έγραψε:Fafos με αφήνει να φτιάξω φάκελο αλλά δεν μου επιτρέπει να προσθέσω αχρεία ή άλλους φακέλους μέσα σε αυτό.

Apostoli δεν ξέρω πως συντάσσετε αυτό που λες. Μπορείς να με βοηθήσεις.
mporei na se afhnei na dhmiourghseis fakelo.. autos o fakelos einai eggrapssimos omos? (777).. me to safe mode on pithanon tha exeis kai alla provlhmata...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

uid και folder access

Δημοσίευση από ThyClub » 06 Αύγ 2009 21:09

Θα πρέπει ο φάκελος που θα φτιάξεις να γίνει με FTP functions και όχι με php όπως και όταν ανεβάζεις αρχεία. Πάντα μέσω FTP functions.
Η PHP τρέχει με το UID ->10041 και ο φάκελος έχει owner uid -> 33

The script whose uid is 10041 is not allowed to access httpdocs/image_gallery/stella owned by uid 33 in httpdocs/functions.php on line 139
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ThyClub την 06 Αύγ 2009 21:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 06 Αύγ 2009 21:13

Ο φάκελος δείχνει να είναι 777 αλλά δε με αφήνει να κάνω εγγραφή. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω τη λειτουργία safe mode στο φάκελο που δημιουργώ;

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 06 Αύγ 2009 21:16

ThyClub έγραψε:Θα πρέπει ο φάκελος που θα φτιάξεις να γίνει με FTP functions και όχι με php όπως και όταν ανεβάζεις αρχεία. Πάντα μέσω FTP functions.
και πως γίνετε αυτό;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kostaspel την 06 Αύγ 2009 21:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

uid και folder access

Δημοσίευση από fafos » 06 Αύγ 2009 21:17

kostaspel έγραψε:Ο φάκελος δείχνει να είναι 777 αλλά δε με αφήνει να κάνω εγγραφή. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω τη λειτουργία safe mode στο φάκελο που δημιουργώ;
feiakse ena .htacces arxeio (me thn teleia mprosta) kai vale auto mesa:

Κώδικας: Επιλογή όλων

php_flag safe_mode off 
anevase to ston fakelo... den einai sigouro oti tha doulepsei... einai analoga ton server...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 06 Αύγ 2009 21:21

fafos έγραψε:feiakse ena .htacces arxeio (me thn teleia mprosta) kai vale auto mesa:

Κώδικας: Επιλογή όλων

php_flag safe_mode off 
anevase to ston fakelo... den einai sigouro oti tha doulepsei... einai analoga ton server...
Στο φάκελο image_gallery ή σε αυτόν που θα δημιουργηθεί;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης