Οχι συνδεση στη βαση δεδομενων MYSQL

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
milli
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 05:27

Οχι συνδεση στη βαση δεδομενων MYSQL

Δημοσίευση από milli » 28 Αύγ 2009 05:57

Γεια σας
αντιπετωπιζω το εξης προβλημα θέλω να συνδεθω σε μια βαση δεδομενων MYSQL απομακρυσμενα.
Ο κωδικας μου ειναι ο παρακατω

package net.tinyos.tools;

import java.io.*;
import net.tinyos.packet.*;
import net.tinyos.util.*;
import net.tinyos.message.*;
import java.sql.Connection;
import java.sql.DriverManager;
import java.sql.*;

public class ConnectToMySql {
public static void main(String args[]) throws IOException {


Connection con = null;

String usr;
String password;
String url;

try {
Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance();//loads the driver
con = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://192.168.1.10:3306/packets? usr= milli & password = milli");

if(!con.isClosed())
System.out.println("Successfully connected to " +
"MySQL server using TCP/IP...");

}

catch(Exception e)
{
e.printStackTrace();
System.err.println("Exception: " + e.getMessage());
System.out.println("Unsuccessfully connected" +
" MySQL server using TCP/IP...");
}
finally
{
try
{
if(con != null)
con.close();
}
catch(SQLException e) {}
}

}
}
κανει compile αλλα οταν το τρεχω το απότελεσμα ειναι
java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.Driver
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:200)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:268)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:251)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:319)
at java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.lang.Class.forName(Class.java:164)
at net.tinyos.tools.ConnectToMySql.main(ConnectToMySql.java:23)
profanws den blepei to connector mysql-connector-java-5.1.8-bin.jar
doulevw se linux kai oi env variables einai:
export PATH=/usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/bin:$PATH
export CLASSPATH=$CLASSPATH:$ROOT/tools/kat//tinyos.jar
tha mporouse kapoios na me bohthhsei..
thanks in advance

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Οχι συνδεση στη βαση δεδομενων MYSQL

Δημοσίευση από virxen75 » 28 Αύγ 2009 13:19

σε παρόμοιο θέμα έχω απαντήσει ήδη
δες εδώ

www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=43131

milli
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 05:27

Οχι συνδεση στη βαση δεδομενων MYSQL

Δημοσίευση από milli » 28 Αύγ 2009 23:07

το εχω κανει ως εξης:
export CLASSPATH=$CLASSPATH:$TOSROOT/support/sdk/java/tinyos.jar
export CLASSPATH=$CLASSPATH:$TOSROOT/support/sdk/mysql-connector-java-5.1.8/mysql-connector-java-5.1.8-bin.jar

αλλα συνεχιζει και μου βγάζει το ίδιο λάθος...
μπορειτε να μ πειτε αν κανω κάτι λάθος???

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Οχι συνδεση στη βαση δεδομενων MYSQL

Δημοσίευση από virxen75 » 29 Αύγ 2009 01:17

αυτό το δοκίμασες?


.........\Java\jre1.6.0_05\lib\ext
.........\Java\jdk1.6.0_05\jre\lib\ext

σε αυτούς τους καταλόγους μέσα πρέπει να βάλεις
π.χ. to mysql-connector-java-5.1.5-bin.jar

milli
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 05:27

Οχι συνδεση στη βαση δεδομενων MYSQL

Δημοσίευση από milli » 29 Αύγ 2009 02:46

s'eyxaristw polu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mpravo!!!
Successfully connected to MySQL server using TCP/IP.....
thanks!!!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες